Başkan Erdoğan: İş Yapmayalım, Hizmet Üretmeyelim, İnsanlara Faydalı Olmayalım İstiyorlar

Başkan Erdoğan: İş Yapmayalım, Hizmet Üretmeyelim, İnsanlara Faydalı Olmayalım İstiyorlar

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Kasım ayı belediye meclis toplantısını değerlendirerek açıklamalarda bulundu.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Kasım ayı belediye meclis toplantısını değerlendirerek açıklamalarda bulundu. Muhalefet partililerin neden hayır oyu verdiğini anlamadığını söyleyerek, bunlar iş yapmayalım, hizmet üretmeyelim, insanlara faydalı olmayalım istiyorlar dedi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “2014-2019 yılları arasında 5 yıl meclis üyeliği yaptık. Katıldığımız meclis toplantısında ret verdiğimiz birçok konu oldu. Ama bizim o zamanki düşüncemiz şuydu. 2014 yılında 8 milyon TL borcu olan Biga Belediyesi’ni 2019 yılında 123 milyon TL ile devraldık. Bizim meclis toplantılarında ret vermemizin sebebi buydu. Biga Belediyesi çok dengesizce, hesapsızca ve plansızca borçlandığı için biz meclis üyesiyken ret verdik. Biga’nın ihtiyacı olan mesela Kapalı Pazar Yeri’nin üzerinin çökmesinin yapımı borçlanması için canı gönülden evet dedik. Ama lüzumsuz yapılan işlerle ilgili kredilere hep ret verdik.

Fakat bizim 1,5 yıldan beri görevimizi yaparken 200 bin metrekare alanı Biga Belediyesi’ne kazandırdık. 6,5 milyon TL’lik araç aldık. Güncel imalatlarımızı, belediyemizin hizmet binalarından tutun düğün salonlarına, park ve bahçelerimize, kullandığımız araçların hepsinin bakım ve onarımını yaptık. Yaptığımız çalışmalara o kadar nitelik kattık ki iyice kılcal damarlara girdik. Tüm bunları yaparken Biga Belediyesi’nin borcu yükselmedi. Biga’ya Biga esnafına ve halkımıza hizmet sunmak için yaptığımız çalışmalardaki finansmanı sağlamak için meclise gündem geldi ve meclis üyesi arkadaşlarımız yetki verdi. Biz oturduğumuz koltukların sahibinin kimler olduğunu asla unutmamamız lazım. Biz bireysel olarak bir hiçiz. Bizi bu koltuklara oturtan vatandaş, millettir. Biz onların hizmetkarıyız. Ama maalesef seçimden sonra seçilen arkadaşlarımız bir meclis toplantısında yetki veriyor, belediyemizin mali durumundan dolayı o yetkiyi özel bankalardan kullanamıyoruz. Bankalar bizden İller Bankası teminat mektubu istiyor. Biz kullanamadığımız yetkiyi tekrar gündeme getiriyoruz. Arkadaşlar belediyemizin mali durumundan dolayı bankalardan kredi kullanamadık, teminat mektubu almak için yetki istiyoruz ama hayır diyorlar.

Neden hayır? İş yapmayalım, hizmet üretmeyelim, insanlara faydalı olmayalım. Biz tasvip etmediğimiz bu tavrı halkımızın takdirine bırakıyoruz. Seçimlere beş ay, üç ay kala herkes çıkar meydanlara siyasi çalışmasını yapar. Biz kantara çıktık ve halkın kantarından galip olarak seçildik. Muhalefette olan meclis üyelerimizin de üzerinde bir yük var. Onlara da Bigalı hemşehrilerimiz görev verdi. Benim derdim onun da derdi olması lazım. Ama bu dert sadece bizim ve Cumhur İttifakı arkadaşlarımızın üzerinde. Cumhur İttifakımızla birlikte Biga’mıza gece gündüz demeden hizmet ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Çünkü inanıyoruz. İnandığımız yolda da gece gündüz çalışacağız. Onlar istediği kadar hayır desinler zamanı geldiği zaman halk onlara en güzel cevabı sandıkta verecektir diye düşünüyoruz.”



Belediye 18.11.2020 17:14:00 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00