Başkan Mutur: Deneyim Ve Birikim Sahibiyiz Yeniden Göreve Talibiz

Başkan Mutur: Deneyim Ve Birikim Sahibiyiz Yeniden Göreve Talibiz

Tecrübelerini gençlikle birleştiren Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı aynı zamanda Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Yardımcısı İbrahim Mutur çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın seçimli olağan genel kurulu, 23 Ocak Pazar günü saat 10:00’da Köşklübağ Düğün Salonunda gerçekleştirilecek. Genel kurulda İbrahim Mutur ve Cüneyt Oflaz olmak üzere iki farklı aday yarışacak.

Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı aynı zamanda Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Yardımcısı İbrahim Mutur ile Biga TSO yönetim kurulu üyesi aynı zamanda Fuar Tertip Komitesi başkanı Cüneyt Oflaz seçimli genel kurula sayılı günler kala çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Tecrübelerini gençlikle birleştiren Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı aynı zamanda Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Yardımcısı İbrahim Mutur 8 yıldan beri görev yapıyor. İbrahim Mutur çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yeniden Esnaf ve Sanatkarlar Odasına aday olduğunu söyleyen İbrahim Mutur’un proje ve çalışmalarına yakından bakalım.

Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı aynı zamanda Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Yardımcısı İbrahim Mutur, ‘’Biga’mızın esnaf ve sanatkarları için canla başla çalıştık. Ülkemizin manevi başkenti Çanakkale’de ki şehitliklerimizi görmeyen, o manevi havayı solumayan üyemiz kalmasın istedik ve gezi turları düzenledik. Yaklaşık 600 üyemizi ve ailelerini Çanakkale Şehitliklerine götürdük.

Yola çıktığımız ilk günden bu yana üyelerimizin kendilerini yenilemelerini ve günümüz ticaret alışkanlıklarının gerisinde kalmamalarını çok önemsedik. Mesleki fuarların esnaflarımıza ve sanatkarlarımıza katkılarını asla göz ardı etmedik. 20 mesleki fuara 750’ye yakın üyemizi götürdük.

İlçemizde bulunan Özel Biga Can Hastanesi ile sağlık hizmetleri alanında indirim anlaşması yaptık. %5’ten %30’a varan indirimlerden üyelerimiz faydalandı. Ayrıca petrol istasyonlarıyla da %5 esnaf indirimi konusunda anlaştık ve üyelerimizin bu indirimlerden faydalanmalarını sağladık. İlimizde bulunan GESTAŞ firmasıyla da yüzde 15 indirim sağlayarak üyelerimizin faydalanmalarını sağladık.

Odamızın demirbaşları arasına bir adet hizmet aracı, otomobil kazandırdık. Muhasebe ücretlerine 3 yıldır zam yapmıyoruz. Muhasebe işini 50 TL gibi bir bedelle gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren üyelerimizin hukuki sorunlarını çözebilmek ve yanlarında olabilmek adına her Perşembe günü avukatımız aracılığıyla odamızda ücretsiz hukuki danışmanlık hizmetlerini vermeye devam ediyoruz.

Biga Kapalı Pazaryeri’nin çatısının aşırı kar yağışları sonrası çöktüğünde ortaya çıkan kriz durumunun hasarsız şekilde atlatılması için belediye ve esnaflarımız arasında köprü vazifesi gördük.

Derneklerimizle sık sık toplantılar düzenledik. Hiçbir esnafın mağdur olmaması için elimizden geleni yaptık. Esnaflarımız herhangi bir ücret ödemeden aynı yerini kullanmaya devam etti.

Pandemi sürecinde kapalı pazaryerindeki ticaretin sürmesi için gerekli her tür görüşmeyi yaptık ve esnafımızın hakkını savunduk.

Çanakkale’de kutlanan Ahilik Haftası etkinliklerinde her yıl Biga’dan 1 Ahi çıkmasını sağladık.

İndirimli Alışveriş Günleri’nin fikir olarak ortaya çıkışında ve düzenlenmesinde aktif rol aldık. İlçemizde esnaflarımıza can suyu olmaya çalıştık. İlçemizin cazibe merkezi olması için, ilçemizde düzenlenen her türlü etkinliğe esnaf ve sanatkâra katkı olması adına paydaş olmaya çalıştık.

Sivil Toplum Platformu’nda üyelerimizi en yüksek düzeyde temsil ettik.

3 No’lu Sanayi Sitesi için ilk günden bu yana kooperatifimizle ve proje paydaşlarıyla sürekli toplantılar düzenledik. Sürecin her aşamasını takip ettik. Gelinen noktada önemli bir yol kat ettik ve bunun da haklı bir gururunu yaşıyoruz. Bu süreç de aynı zamanda bizim gurur sebebimiz.

Yine pandeminin tüm zorluklarına rağmen hizmet binamızı Biga’daki esnaf ve sanatkârımıza daha iyi hizmet verebilmek adına yeniledik. Odamıza, Biga’mıza ve üyelerimize bir toplantı salonu kazandırdık. Tüm masrafları da odamız imkânlarıyla çözdük. Çanakkale bölgesinin en büyük mesleki odası olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Biga Esnaf ve Sanatkarları olarak odamıza kazandırdığımız vizyon ve istikrar bizleri çok memnun ediyor. Eğer üyelerimiz de bize yeniden destek verirse ve yeniden bizleri bu göreve layık görürlerse esnaf ve sanatkârımızın kullanımı için bir sosyal tesis kazandıracağız.

Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana sizleri hiç yalnız bırakmadık. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Ne kadar birlik olursak, gücümüze o kadar güç katarız. 23 Ocak Pazar günü saat 10:00’da gerçekleştireceğimiz Seçimli Olağan Genel Kurul’a tüm esnaf ve sanatkarlarımızı davet ediyorum, dedi.’’

 



Biga 20.01.2022 10:05:00 0
  • Perşembe 20.3 ° / 14.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,48% 0,12
  • EURO

    34,69% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2480,00% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16