Başkan Nihat Borazan Gazeteciler İle Bir Araya Geldi

Başkan Nihat Borazan Gazeteciler İle Bir Araya Geldi

Ak Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan parti binasında gazeteciler ile bir araya geldi.

Ak Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan parti binasında gazeteciler ile bir araya geldi.

Başkan Nihat Borazan buradaki açıklamalarında özetle şu konulara değindi:

“PARTİ BİNAMIZ BİGA’MIZA HAYIRLI OLSUN”

22 Şubat 2021 günü parti binamızın satın alım işlemi tamamlandı. Bu geçen süreçte tadilat işleri yapıldı ve yaklaşık 1 aydır binamız hizmet vermeye başladı. Destek olan başta Ak Parti Grup Başkanvekilimiz ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’a, Ak Parti Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na, İl Başkanımız Naim Makas’a, önceki dönem başkanımız Hasan Sepici’ye ve tüm destek olan herkese teşekkür ediyorum. Tüm teşkilatımızın rahatça kullanabildiği konforlu bir ortam oluştu.

“ANKARA ZİYARETİMİZDE BİGA’MIZ HAKKINDA BİRÇOK GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK”

Geçtiğimiz hafta yapılan Biga Heyetinin Ankara ziyaretini değerlendiren Başkan Nihat Borazan şunları söyledi: “Ankara'da ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerden önce Bursa Karayolları 14'üncü Bölge Müdürü Umut Akyazı'yı ziyaret ettik. İlçemizin gündeminde olan Karabiga kavşağının düzenlenmesi, Ağaköy'de ki üst geçidin kullanılmaması, Can Hastanesi önündeki kavşakta yaşanan sorunları gündeme getirdik. Bölge müdürümüz Biga'yı ziyaret edecek. Bu bölgelerde inceleme yapacak. Çözüme kavuşması gereken sorunları bölge müdürümüze ilettik. Ardından Ankara'da temaslarda bulunduk. İlyas Bayram Stadyumu'na tartan pist yapılması, Biga'mıza bir kapalı spor salonu kazandırılması, 18 Eylül Stadı'nın yenilenmesi, merkezi köylerimizdeki futbol sahalarının düzenlenmesi, bozulan köy yollarının tamiratı, Biga'ya demiryolu kazandırılması, Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne araç desteği, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün inşaatı devam eden binasına maddi destek, Karabiga’da yapımı devam eden kapalı halı saha için maddi destek gibi başlıca konuları gündeme getirdik. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu, sağ olsunlar, bize randevu sorunu yaşatmıyorlar. Gidiyoruz, sorunumuzu anlatıyoruz. Yaşanan afet ile ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Sayın Biga Belediye Başkanımız insaniyet namına konuyla ilgili çalışma yapmaya devam ediyor. Valilik kanadıyla yazı hazırlandı. Orada duruma bakılacak. Süreç ilerliyor, konuyla alakalı sıkıntımız yok. Önümüzdeki günlerde inşallah güzel haberleri yaşarız.”

“ÖNEMLİ OLAN SADECE ÇOCUKLARIMIZIN HAYATI…”

Okullar Bölgesi Biga için çok önemli, öğrencilerimiz için çok önemli. Bunu konuyu o kadar çok önemsiyoruz ki birçok kişi aynı anda hepsini yıkıp yapmaya cesaret edemez. Büyük tepki oluştu ama bizim için önemli olan sadece çocuklarımızın hayatı. Geçtiğimiz günlerde daha Marmara açıklarında deprem meydana geldi. Ben hem öğrencilerimize hem de velilerimize çok teşekkür ediyorum sabırlı davranıyorlar. Aksaklık yaşanmasın diye Vekillerimizde bizlerde sürecin yakın takipçileriyiz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta İmam Hatip Lisesinin temeli atıldı. Müteahhit ile ben kendim konuşmadım şuan bir durum yok. İster istemez o da etkilendi. Emtia fiyatlarında artışlar mevcut. Âmâ bir öğrencinin hayatı hepsinden önemli güzel bir kampüs oluyor tez zamanda bitecek diye düşünüyorum.

“KARAR 2018 YILINDA ALINDI ve O ZAMAN BELİRLENDİ”

EDS konusuyla alakalı bize gözlemlediğim kadarıyla bize ateş ediliyor. Çok da fazla üzerime almadığım halde. Çünkü bu karar 2018 yılında alınmış dönemde bizim belediyemiz yoktu. Burada Kaymakamlık var, Karayolları var, Emniyet Jandarma var. Şoförler Odası var. Burada belediyenin yapacağı işler güzergâhın nereye kadar olacağı, kaç km ile geçişler olacağı hepsi o gün daha belirlenmiş onaylanmış ve imzalanmış. Bugün yapılmış olabilir ama karar o gün alınmış. Ben kararı inceledim. Hatta Sait Tanur’un Şöförler Odası Başkanının imzası var. Geçen kendisine de söyledim. Bunun 50’yi 70’e 70’i 80’e çıkarmayı talep ediyorsun ama ben inceledim şuan görevde olan sadece senin imzan var. Bu iş bugün yapılmış gibi değil de o zaman hepsinin kararını vermişsiniz şuan bu uygulanıyor. Kararlar açık ve net o yüzden kendi üzerime kondurmuyorum. Yakıştıranlarında sağlıklı bilgisi mevcut olmadığı için yaptıklarını düşünüyorum. Yeni bir karar hakkında bu İlçe Trafik Komisyonunun işidir. Sağolsun Bülent Başkanın da bu konuda düşünceleri var.

“ADİL KORKUT ve FERİT KAVAS…”

Başkan Nihat Borazan buradaki basın açıklamasında ahirete intikal eden Gazeteci Adil Korkut ve Ferit Kavas’ı da unutmadı. Başkan Borazan şunları söyledi:

“Allah Rahmet Eylesin onlar bizim büyüklerimizdi. Ben ilk Belediye Başkanı oldum gazeteci olarak onları tanıdım. Her ikisiyle de değerli anlarımız oldu. Hem Adil Korkut abimize ve Hem Ferit Kavas abimizi rahmetle anıyorum. Mekânları Cennet olsun.”

“SAMİMİYET SELAM VERMEYEREK OLMAZ”

Basın toplantısının son bölümünde toplantının samimi havada geçmesiyle alakalı gazeteciler ile sohbet eden Başkan Borazan sözlerini şu şekilde sona erdirdi.

“Osman Öztürk diyor ki, ”niye arayacağım”. Sen beni aramadıktan sonra veya ben seni aramadıktan sonra biz Bigalıyız. Selam vererek gidiyorum yanımdan selam vermeden geçiyor. Samimiyet böyle olmaz. Biz samimiyeti vurgularken Osman Kardeşimiz gibi samimiyeti vurgulamıyorum. Ben gerçek samimiyetten bahsettim. Beni de tanıyan bilir Biz Bigalıyız sonuçta.”

Başkan Nihat Borazan Katılımları için tüm gazetecilere teşekkür ederken çalışmalarınızda başarılar diliyorum dedi.



Siyaset 25.02.2022 18:13:00 0
  • Perşembe 20.4 ° / 11 ° Güneşli
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,47% 0,32
  • EURO

    34,67% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2410,63% 1,29
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00