Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi

Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi

S.S. Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 56. Genel Kurulu 1 Ağustos Pazar günü bir otelde gerçekleştirildi. İbrahim Mutur 503 oy alırken, Mehmet Sokullu 526 oy alarak 23 oy farkla yeniden başkan seçildi.

S.S. Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 56. Genel Kurulu 1 Ağustos Pazar günü bir otelde gerçekleştirildi. İbrahim Mutur 503 oy alırken, Mehmet Sokullu 526 oy alarak 23 oy farkla yeniden başkan seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından divan kurulu oluşturuldu. Genel kurulun Divan Başkanlığını Çanakkale Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Çanakkale 8. Bölge Birliği Başkanı İbrahim Ejder, Divan Başkan Yardımcılığını Gelibolu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve 8. Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Selvi, Kâtip üyeliklerini Çan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve 8. Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Davut Tekne ve Yenice Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve 8. Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karadeniz yaptı.

Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi
Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi

1145 ortağı bulunan kooperatifin genel kurulunda 1035 kişi oy kullandı. 6 oy geçersiz, Mehmet Sokullu 526 oy, İbrahim Mutur 503 oy aldı. 26 yıldır görev yapan Başkan Sokullu, yeniden güvenoyu aldı ve S.S. Biga Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı seçildi.

Gerçekleşen genel kurulda 17 gündem maddesi görüşüldü ve kabul edildi. En önemli gündem maddelerinden bir tanesi gayri menkul alınması konusunda 2.5 milyonluk yetki istenmesiydi.

‘’Kooperatifimizi Genişleterek Daha Ferah Yerlere Getirmek İstiyoruz’’

S.S. Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sokullu söz alarak, şu açıklamayı yaptı. ‘’Son bir yılda kooperatifimiz çok büyüdü. 1 yıl önce ortak sayımızın binler civarındaydı. Şuan ortak sayımız 1445 kişi oldu. 1 yıl önce dağıtılan finansman 60-70 milyon TL arasındaydı. Şimdi ki finansman 110 milyon TL’ye geliyor. Kooperatif binamız ortaklarımıza küçük gelmeye başladı. 2.5 milyon TL’lik yetki istiyoruz. Eğer yetkiyi verebilirseniz, görevde kalabilirsek kooperatifimizi genişleterek daha ferah yerlere getirmek istiyoruz.’’

Genel Kurul Seçiminin Gizli Mi? Kapalı Mı? Sorulması Üzerine Gerginlik Yaşandı

Genel kurulda Mehmet Sokullu ve ekibi beyaz liste ile İbrahim Mutur ve ekibi mavi liste olmak üzere iki farklı liste yarıştı. Divan kurulunun oluşturulması, gündem maddelerinin görüşmesi, genel kurulda yarışacak başkanların konuşması, ekibinin tanıtılması ile güzel bir şekilde başlayan genel kurul, seçimin açık ve kapalı olması konusunda anlaşılamadığı için gerginliğe sebep oldu.

Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi
Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi

S.S. Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Sokullu, ‘’genel kurulun açık veya kapalı yapılması konusunda oylamasını yapacağız. Başkan Mehmet Sokullu, İbrahim Mutur ve ekibi kapalı, ben ve ekibim ise açık oylama istiyor. Sokullu sözünü yenileyerek, genel kurulun açık ya da kapalı olacağını ortaklarımız verecektir. Yapılan oylamanın doğru sayılabilmesi için misafirlerin dışarı çıkmasını rica ediyorum demesi üzerine, mavi liste olan İbrahim Mutur’un ekibinden cevap geldi ve kapalı olması konusunda seslerini yükselttiler. Bu esnada genel kurulda gerginlik yaşandı.

Güvenliğin sağlanması ve genel kurulun sağlıklı bir şekilde sonuçlanması adına polis geldi. S.S. Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sokullu gerginliğin daha fazla büyümemesi adına genel kurul seçimin gizli yapılmasını istedi.

‘’Başkan Sokullu: Her zaman, Her Şekilde Ortaklarımızın Yanında Olduk’’

S.S. Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sokullu, ‘’pandemi süresi boyunca 610 ortağımıza 25 bin TL limitli, 15 milyon 150 bin TL destek kredi kullandırıldı. Pandemi nedeniyle iş yerleri kapalı olduğundan dolayı bizlere müracaat eden borçlarını ödemede zorlanan ortaklarımızın taksitlerini, 2020 yılında 9 ay, 2021 yılında 6 ay toplam 15 ay erteleyerek kanunlar doğrultusunda elimizden geleni yaptık ve yardımcı olduk. Kredi taksitlerini ödemede zorlanan ortaklarımızın senetlerini yıllardır olduğu gibi yine hiçbir şekilde protesto ettirmedik. Takibe geçmiş 21 ortağımızın 571.718 TL borcu yapılandırıldı ve 196.915 TL olan faizleri silindi. 2021 yılında ise 10 ortağımızın 217.965 TL borcu yapılandırıldı. Silinen faiz miktarı da 28.158 TL’dir. Toplam olarak 31 ortağımızın kooperatifimizde alacağı olan 215.718 TL ortaklarımızın borçları silindi. Yapılan bu yapılandırmada silinen faizlerin tamamı kooperatif mevduat hesaplarından temin edildi. Silinen faizlerin tamamı kooperatifimizin alacağıdır.

Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi
Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi

Kooperatifimizin kredileri açık tutularak, ortaklarımıza 2018 yılında 54 milyon 219 TL, 2019 yılında 64 milyon TL, 2020 yılında 92 milyon TL kredi kullandırıldı. Bugün itibariyle siz ortaklarımızın kullandığı finansman tutarı bir aylık süreçte %18 olarak 108 milyon TL’ye yükselmiştir. Pandemiden önce ortaklarımıza vermiş olduğumuz kredi miktarı yaklaşık 60-70 milyon TL, pandemiyle beraber gelen finansmanlar dikkat çekiyor. Yaklaşık 60-70 milyon olan kredi miktarı 210 milyon TL’ye çıkmıştır. İpoteksiz kefil kredi miktarı 60 bin TL’dir. Faiz oranı 2001 yılı başında %8,5 2021 yılı Haziran ayı başından itibaren %9,5, 2021 yılında takip oranı 6,5’tır. 2018 yılı net karımız 266 bin TL, 2018 yılında kooperatifimize 176 ortak girmiş, 2019 yılı net karımız 514 bin TL, 2019 yılında 26 ortak ayrıldı. 2020 yılı net karımız 130 bin TL, yeni ortak sayısı 53, şuan ki ortak sayımız 1457 kişidir.

2018-2019-2020’de yapılan uygulamadan sonra mali durumumuz şöyle; banka bloke hesaplarında 3 milyon 382 bin TL, fon hesabımızda 3 milyon 170 bin TL, güçlendirme fonu hesabında 395 bin TL, banka hesaplarında 1 milyon 653 bin TL, vadeli hesaplarda 97 bin 580 TL, toplam 8 milyon 700 bin TL’dir. Her yıl olduğu gibi bu yılda genel kurulumuza katılan ortaklarımıza hediye vereceğiz. Hediyelerinizi evlerinizde sağlıklı günlerde kullanmanızı diliyorum.

Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi
Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi

Türkiye’de kooperatifler çalışkan, dürüst, işleri yöneticileri sayesinde layık oldukları yerlere getirirler. Kooperatifimiz hür ve gönüllü kuruluştur. Esnaf ve sanatkârların kredi sorunları çözülmesinde yardımları olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’e, yönetim kurulu üyelerine, Sorunlarımızı merkez birliğine taşımakta ve çözme konusunda yardımlarından dolayı Bölge Birlik Başkanı İbrahim Ejder’e ve yönetim kuruluna, Bölge Birliği Müdürlüğü Mustafa Özyılmaz ve personeline, Şube Müdürü Mustafa Gökdemir ve arkadaşlarına teşekkür ederiz.

Kooperatifimizin çalışma durumunu açıkladık. Şimdi sizlerden bir ricam var. Çalışmalarımızı yerinde bulduysanız, kooperatifimizi yönetebilmişsek, güvenoyu istiyorum. Genel kurulumuzda alınacak tüm kararların, geleceğe ışık tutmasını diliyor, barış, huzur ve kardeşlik hâkim olduğu dünyada hepimize bol kazançlı günler diliyorum.

S.S. Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan adayı İbrahim Mutur, ‘’1,5 yılı geçti pandemiyle mücadele ediyoruz. Can kayıplarımız var. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Orman yangıları var. Yangınlarda da şehitlerimiz ve vatandaşlarımız var. Aynı zamanda telef olan hayvanlarımız var. Allah tekrarını göstermesin. Kooperatifimizde vefat eden Sami Kuru abimiz vardı, ona da Allah’tan rahmet diliyorum.

Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi
Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi

Genel kurula çok yoğun bir katılım gerçekleşti. Uzun yıllardır oylamaya bile gerek duyulmadan yapılan genel kurulda sandık teklif edildi. Esnaflarımızın samimiyetine dayanarak söylüyorum ki, adaylığımıza, yönetim kurulu arkadaşlarımıza güvenmenizi istiyorum. Başkan Mehmet Sokullu’nun yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Kooperatif binasını büyütmek istiyor. Üye sayısı arttığı için kooperatifimiz büyüdü. Vizyonunda değişmesi gerekiyor. Genel kurulun kapalı zarf usulü olmasını istiyoruz. Genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, dedi.’’

Genel kurul sonrası yönetim kurulu şu şekilde oluştu.

Yönetim Kurulu Asil: Mehmet Sokullu, Mustafa Kurt, Mehmet Şevik, Mehmet Can, Mehmet Özdoğan

Yönetim Kurulu Yedek: Murat Köse, Naci Topçu, Orhan Çalışkan, Fatih Arslan, İbrahim Özgen

Denetim Kurulu Asil: Hüseyin Sert, Ersin Erkap

Denetim Kurulu Yedek: Kaan Altınkaya, Rıdvan Büyük

Bölge Birliği Temsilcisi Asil: Mehmet Sokullu, Mustafa Kurt, Mehmet Şevik

Bölge Birliği Temsilcisi Yedek: Mehmet Can, Mehmet Özdoğan, Hüseyin Sert

Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi
Başkan Sokullu Ve Ekibinin Zaferi

 



Biga 2.08.2021 13:15:00 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19