BIGA BELEDIYESI ALTIN KARINCA ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

BIGA BELEDIYESI ALTIN KARINCA ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Marmara Belediyeler Birligi’nin yasam kalitesi yüksek sehirler için üye belediyelerin iyi uygulamalarini ödüllendirdigi Altin Karinca Ödülleri’nde Biga Belediyesi’nin projesi ödüle layik görüldü.

Marmara Belediyeler Birligi, tarafindan Marmara Bölgesinde bulunan belediyelerin gerçeklestirdigi iyi uygulama ve projeleri Altin Karinca 2022 Ödülleri ile taçlandirildi. Istanbul’da Hilton Bosphorus Hotel’de gerçeklestirilen ödül töreninde toplam 10 ayri kategoride 49 proje ödüllendirildi. Biga Belediyesi’nin Akilli Sehir Uygulamalari kategorisinde 360 Derece Sokak Görüntüleri Destekli Entegre Kent Bilgi Sistemi E-Imar - Kent Rehberi projesiyle Altin Karinca ödülünü kazandi. Ödül törenine, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Imar ve Sehircilik Müdürü Sirin Turan, Netcad Is Gelistirme Direktörü Onur Palabiyik, Netcad Is Gelistirme Bölge Müdürü Ufuk Hekimoglu, Proje Yöneticisi Fatih Demir ve Biga’daki yerel medya mensuplari katildi. 

ALTIN KARINCA’DA PROJELER YARISTI

Marmara Belediyeler Birligi ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, törenin açilis konusmasinda, “Marmara Bölgesi’nin en prestijli ödüllerini sahiplerine vermek üzere bir aradayiz. MBB, Marmara Denizi’nin korunmasi merkezinde odaklanmis, esasen bu amaçla organize olmus bir birlik. Bunun yaninda üye belediyeler arasinda bilgi ve tecrübe paylasimini önceleyen, sürdürülebilir kalkinmayi hedefleyen, belediyecilik hizmetlerinin kalitesini artirma maksadini güden, çevresel duyarliligi, iklim krizine karsi tedbirleri de alacak sekilde yoluna güçlü sekilde devam ediyor. Burada aslinda belediyeler yarismadi, projeler yaristi. Yarismayi, basarili projeleri ödüllendirmek, yol arkadaslarimizi tebrik ve tesvik etmek üzere düzenliyoruz. Sahne önünde baskanlar durur ama arkada emekçiler, gönüllüler ordusu çalisir. Bugün arkada olup, halka her gün hizmet eden degerli yol arkadaslarimizi ödüllendirme günü. Projelerin hazirlanmasinda emegi geçen tüm arkadaslarimiza ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.

BIGA BELEDIYESI’NE AKILLI SEHIR UYGULAMASI IÇIN ÖDÜL

Toplam 375 projenin 10 ayri kategoride yaristigi ve 39 belediyenin 49 projesinin ödüle layik görüldügü Altin Karinca’da, Biga Belediyesi Akilli Sehir Uygulamalari kategorisinde ödül almaya hak kazandi. Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, ödülü Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in elinden aldi. 

BU MUTLULUK BIGA’MIZIN, BU GURUR HEPIMIZIN 

Törenin ardindan basin mensuplarina açiklamada bulunan Baskan Erdogan, “Altin Karinca Ödülünü çok sükür Biga’miza kazandirdik. Akilli Sehir Uygulamalari kategorisinde 360 Derece Sokak Görüntüleri Destekli Entegre Kent Bilgi Sistemi E-Imar - Kent Rehberi projesiyle sehrimize bu gururu yasattik. Bu ödül bizi ve Bigali hemsehrilerimizi çok mutlu etti. Ben öncelikle Biga’mizin ve Biga halkimizin ihtiyaci olan her türlü hizmetin yerinden etkin ve hizli bir sekilde ilerlemesi için takipçisi oldugumuzu, Biga Belediyesini teknoloji dostu yapmaya çalistigimizi ifade etmek istiyorum. Ödülümüz çok ciddi ve uzun bir çalismanin ardindan gelen ödül oldu. Bu mutluluk Biga’mizin, bu gurur hepimizindir. Ben Imar ve Sehircilik Müdürümüz Sirin Hanim ve ekibine, paydasimiz Netcad yetkililerine, bu gururu bizlere yasatan tüm kiymetli ekip arkadaslarima bizi bu programda yalniz birakmayan sehrimizin degerli basin mensubu arkadaslarimiza çok tesekkür ederim” dedi.

BIGA’NIN DIJITAL IKIZI OLUSTURULDU

Biga’nin dijital ikizini olusturduklarini söyleyen Netcad Is Gelistirme Direktörü Onur Palabiyik ise, “Netcad olarak Biga’ya akilli sehir uygulamalari kapsaminda neler yapabiliriz diye düsündügümüzde en faydali is olarak sehrin tüm cadde ve sokaklarinin 360 derece kayda alinmasi, E-imar ve kent rehberi oldugunu gördük. Biga adeta dijital bir dönüsüm yasiyor. Sehrin tüm envanterini kayit altina almis olduk ve santim santim ölçülebilecek kaydini ortaya çikardik. Böylece Biga’nin adeta dijital ikizi olusmus oldu. Elde edilen veriler sayesinde kaçak yapilarin tespiti kolaylasti, cadde ve sokaklarda bulunan kaldirim, bordür ve parke taslarinin durumu, genislikleri de hesap edilerek yol bakim ve onarim maliyetleri de hesaplanabiliyor. Vatandaslarin hiç belediyeye gelmeden ruhsatla alakali bütün süreçlerini takip edebilecekleri e-ruhsat uygulamasini devreye aldik. Biga Belediyesi bu alanda bölgede bir ilki basarmis oldu. E-Imar uygulamasina Belediyenin biga.bel.tr internet sitesi üzerinden ulasilabiliyor. Ayrica ifraz, tevhid, yola terk islemleri yapilmasi gereken parseller için Harita Mühendislerince talep edilmesi halinde Belediyeye gelmelerine gerek kalmadan sayisal veri mail olarak paylasilabilecektir. Projeye inanan Biga Belediye Baskanimiz Bülent Erdogan’a ve Belediye çalisanlarina tesekkür ederiz” diye konustu.

1/3
BIGA BELEDIYESI ALTIN KARINCA ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

1


2/3
BIGA BELEDIYESI ALTIN KARINCA ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

2


3/3
BIGA BELEDIYESI ALTIN KARINCA ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

3




Gündem 20.12.2022 14:03:56 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04