Biga Belediyesi Bir Tasla Iki Kus Vuracak

Biga Belediyesi Bir Tasla Iki Kus Vuracak

Biga Belediyesi’nin 2022 yili son Meclis toplantisi Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan baskanliginda gerçeklesti. Toplantida, alinan kararla hem kadin girisimcilere saglanacak çalismanin hem de sehrin yöresel ürünlerinin tanitimi için yapilacak projeni

Biga Belediye Meclisi Aralik 2022 ayi Olagan Meclis Toplantisi 6 Aralik 2022 Sali saat 16:00’da Belediye Meclis Salonunda yapildi. Toplantida 6 gündem maddesi görüsülürken üç madde oybirligi iki madde ise oy çokluguyla kabul edildi. Üçüncü gündem maddesi ise Baskan Erdogan tarafindan komisyona sevk edildi. Toplantiya, siyasi partilerin ilçe baskanlari, muhtarlar, vatandaslar ve basin mensuplari katildi.

Aralik ayi Meclis toplantisinin ilk dört maddesinde, Belediye hizmetlerinin gerektigi sekilde yürütülmesini saglamak üzere bir mühendis ve bir teknikerin tam zamanli sözlesmeli personel alimi, bos ve dolu kadro degisikligi ile imar isleri görüsüldü. Gündemin 5. maddesinde ise vatandaslarin rahat ve huzuru için sehrin çesitli cadde ve sokaklarinda yapilacak olan üst yapi çalismalarina iliskin konu görüsüldü. Çesitli ebatlarda beton parke kaldirim tasi ile yol kaplamasi yapilmasi isi için Iller Bankasi A.S’den 28 milyon 500 bin TL kredi kullanilmasi için Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan’a yetki verilmesi CHP, IYI Parti ve Bagimsiz Meclis Üyelerinin hayir oyu kullanmasina ragmen Cumhur Ittifaki’nin evet oyuyla oy çoklugu ile kabul edildi. 

Gündem disi madde ise oy çokluguyla gündeme alinarak Biga’nin kadin girisimcilerine imkan saglanacagi, sehrin yöresel ürünlerinin tanitilacagi isyerleri için hazirlanan proje görüsüldü. Biga Belediyesi’nin kenarindan geçilen sehir degil içine girilen, taninan ve kesfedilen sehir anlayisiyla eski pancar deposu yerleskesine yapacagi Minia Çanakkale projesinde yer verecegi yöresel ürün stantlari için hazirladigi ‘Büyüyen Biga’nin Üreterek Deger Katan Kadinlari’ projesi konusuldu. Güney Marmara Kalkinma Ajansi’nin ‘2022 yili Kirsal Ekonominin Gelistirilmesi Mali Destek Programina basvuru yapilmasi için Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan oy çokluguyla yetkilendirildi. Biga’nin yildiz projelerinden olacak Minia Çanakkale projesinde yer alacak çalismayla Biga’nin tanitimina büyük katki yapilacak. Biga Belediyesi’nin ilk adimi atilan ve yaklasik degeri 2 milyon TL olan projesiyle hem kadin girisimciler kendine yer bulacak hem de sehrin yöresel ürünleri tanitilip satilacak. 

CHP ve IYI Parti’nin hayir oyu kullandigi ve komisyona sevk edilmesini istedigi madde AK Parti, MHP ve Bagimsiz Meclis Üyelerinin evet oyu ile oy çokluguyla kabul edilirken, konuyla ilgili açiklama yapan Baskan Erdogan, “Biga’mizin girisindeki pancar deposu diye tabir ettigimiz alana bir projemiz var. Burada da yöresel ürünlerimizin satisinin yapilmasiyla alakali olan kismini GMKA’ya proje hazirlayarak sunacagiz. 12 Aralik’a kadar projenin sunulmasi gerektigi için bu nedenle gündem harici getirdik. Projemiz kabul edilir veya edilmez bu sonraki asamadir. Biz su anda projemizi basvurmak için yetki istiyoruz” dedi.

1/5
Biga Belediyesi Bir Tasla Iki Kus Vuracak

1


2/5
Biga Belediyesi Bir Tasla Iki Kus Vuracak

2


3/5
Biga Belediyesi Bir Tasla Iki Kus Vuracak

3


4/5
Biga Belediyesi Bir Tasla Iki Kus Vuracak

4


5/5
Biga Belediyesi Bir Tasla Iki Kus Vuracak

5




Gündem 20.12.2022 14:03:48 0
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22