Biga Kaymakamı Erdinç Dolu Okul Müdürleri ile Kahvaltıda bir araya geldi

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu Okul Müdürleri ile Kahvaltıda bir araya geldi

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen düzenlenen kahvaltı programında Biga’da görev yapan okul müdürleri ile bir araya geldi.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu 03 Ekim Salı günü düzenlenen kahvaltı programında Biga’da görev yapan okul müdürleri ile bir araya geldi. Kahvaltının ardında açıklamada bulunan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, “Eğer bir yerde birlik beraberlikten bahsediliyorsa orada başarı kendiliğinden gelir. Biz Biga olarak çok şanslıyız. Okullarımız yıkılmış olmasına rağmen başarı oranımız çok yükseldi. Okullar yıkıldıktan sonra çok zor zamanlar geçirdik ama hiçbir zaman eğitim öğretime yansımadı. Özellikle velilerimize ve okul aile birliklerine teşekkür ediyorum. Sabır gösterip destek oldular. Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizde çok gayret sarf ettiler. Sorunları en asgari düzeyde hissederek atlattık. Eğitimde şimdi istediğimiz yerdeyiz. Yeterlimi değil. Bundan sonraki süreçte de üstüne koyarak daha iyi yerlerde olacağız.” ifadelerini kullandı.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ise konuşmasında; “Yaklaşık bir ay önce yeni bir eğitim öğretim yılına başladık. Biga’da iki, üç yıldır devam eden fiziki eksiklik ve engellere rağmen gerek LGS’de gerek YKS’de elde edilen başarı bizleri mutlu etti. 2021 yılında göreve başladığımızdan itibaren üzerinde durduğumuz BABAP Projesi bu yılda devam edecek. İlk sınav bu ay olmak üzere LGS 6 sınav, YKS 7 sınav olarak takvim oluşturuldu. Bu projenin devam ettirmemizin en büyük sebebi elde ettiğimiz başarılar oldu. 3 yıl öncesiyle kıyaslama yaptığımızda LGS’de net ortalamalar %30 civarındayken bu sene son yapılan sınavlarda ortalama %44,5’a kadar çıktı. Merkezi sınavla yerleşme %14’lerde iken sene son yapılan sınavlarda %23’e kadar çıktı ve bu sene fen lisesine 97 öğrencimiz yerleşmeye hak kazandı. YKS’de de aynı başarıyı yakalamış durumdayız. Lisans yerleşimleri %16’larda iken %23’lere kadar çıktı. 3 yıl önce 4 yıllık lisans programına yerleştirilen öğrenci sayımız 153 iken en son yapılan sınavla 210’a kadar çıktı. Buda bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Başarı tesadüf değildir bir takım işidir. Bu yılki hedefimiz geçen yıl elde ettiğimiz başarının üstüne çıkmaktır. Ben her yıl bu başarının artacağına inanıyorum.”



Eğitim 3.10.2023 21:00:16 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19