Biga Köylerine Götürme Birliğinde Encümen Seçimi Yapıldı

Biga Köylerine Götürme Birliğinde Encümen Seçimi Yapıldı

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu başkanlığında yapılan toplantıda Biga Köylerine Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyesi Seçimleri yapılırken su ücret tarifesi de belirlendi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantı salonunda yapılan toplantı Biga Kaymakamı Erdinç Dolu başkanlığında yapıldı.Açılış ve Yoklama sonrasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıya AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan,Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Genel Meclis Üyeleri,Muhtarlar,İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca ve İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Satılmış katıldı.

Toplantıda ilk olarak Su Ücret Tarifelerinin belirlenmesi görüşüldü.Muhtarlar söz alarak fikirlerini beyan etti.Yapılan değerlendirmelerin sonucunda köylerde kullanılan su ücretlerinin m3 fiyati taban 2,5 TL tavan ise 10 TL olması kararlaştırıldı.,

“İrez'in Çıkışına Başkan Borazan'dan Net Cevap”

Dilek ve Temenniler kısmında söz alan CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Levent İrez su ücretlerindeki asıl yükün su depolarındaki elektirik yükü olduğunu belirterek göreve geldiği ilk günden bu yana Güneş Enerjisi Sistemi kurulmasının önemini savunduğunu hatırlattı.

Bunun üzerine söz alan AK Parti Biga İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Nihat Borazan şunları söyledi: “Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantımız hayırlı olsun.Kaymakam Bey de ifade etti encümen toplantılarında bu konu görüşülüyor. Ben buradan soruyorum; Levent Bey bu konunun ne kadar önemli olduğunu söyledi ama Biz Biga Belediye Meclisinde bu konuyu gündeme getirdiğimizde,Biga Belediyesinin elektirik yükünü hafifletelim amacıyla kapalı pazar yeri üzerine güneş paneli kurulması teklifine ”HAYIR" oyu veren partisi meclis üyelerine de bunun önemli olduğunu anlattı mı merak ediyorum" dedi.

“Bülent Korkmaz ve Saim Yılmaz Büyük Farkla Yeniden Göreve Seçildi”

Dilek ve Temennilerin sona ermesi ile seçimlere geçildi.Seçimler 8 adayın isminin açıklanmasıyla başladı.İl Genel Meclis Üyelerinden Bülent Korkmaz,Saim Yılmaz ve Hakkı Sezen;Muhtarlardan Ayhan Ferah,Ahmet Çakır,Kadir Tül,Hasan Yavuz ve Halil Çavdar.

Kapalı oy ile yapılan seçimler sonucunda Bülent Korkmaz 97 oy ve Saim Yılmaz 86 oy ile göreve seçilen İl Genel  Meclis Üyeleri olurken Hakkı Sezen ise 16 oy da kaldı.Muhtarlardan Ağaköy Muhtarı Ayhan Ferah 74 oy ve  Tokatkırı Köyü Muhtarı Kadir Tül 66 oy ile göreve seçildi.Diğer Adaylar Aksaz Köyü Muhtarı Halil Çavdar 37 oy,Kalafat Köyü Muhtarı Hasan Yavuz 21 oy ve Pekmezli Köyü Muhtarı Ahmet Çakır 13 oy aldı.

Son olarak;Göreve seçilen yeni Birlik Encümen Üyeleri seçime katılarak destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

 

Haber:Emir KAVAS



Gündem 31.05.2023 17:40:13 0
  • Perşembe 20.4 ° / 11 ° Güneşli
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,47% 0,32
  • EURO

    34,67% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2410,63% 1,29
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00