BİGA TSO 2022 YILININ SON MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

BİGA TSO 2022 YILININ SON MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2022 yılı son Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Melih Akyıl’ın başkanlığında Oda hizmet binasında bulunan konferans salonunda meclis üyelerinin ve meslek komite başkanlarının katılımı ile yapıldı.

Toplantının başında geçmiş dönemdeki hizmetlerinden dolayı Meclis Başkan Yardımcısı Ümit Alşan, Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Özer ve 7.Meslek Komitesi Başkanı İrfan Çınar’a teşekkür plaketleri takdim edildi.

Meclis Başkanı Akyıl; tüm meclis üyelerine 2023 yılında başta sağlık, başarı, hayırlı ve bol kazanç ile birlikte, mutluluk ve huzur dolu bir yıl dileklerini iletti. Akyıl ayrıca, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 86. yıl dönümünde saygı ve rahmetle andığını belirterek, tüm Meclis üyelerini Bayramiç’te bulunan Mehmet Akif Ersoy Müze Evi’ni ziyaret etmeye davet etti. Türkiye’de 2022’nin ilk 11 ayında kurulan şirket sayısının bir önceki yıla göre % 25,3 arttığını belirten Akyıl, Biga TSO’ya da 2022 yılında şu ana kadar 116 yeni üyenin kaydolduğunu ifade etti.

Toplantının birinci gündem maddesi gereği Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı gelir-gider durumu okundu ve meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında sırasıyla 2023 yılında uygulanacak kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesi, hizmet karşılığı alınacak ücretler tarifesi, 2023 yılı tahmini gelir ve gider bütçeleri, 2023 yılında Oda organları üyelerine ve Oda personeline yurt içi ve yurt dışı görevlendirmelerde verilecek harcırahlar ve 2023 yılı bilirkişi ve eksper raporu ile kapasite raporları için eksper görevlendirilmeleri oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim Kurulu adına söz alan Başkan Şadan Doğan, Biga TSO’nun 2022 yılı Kasım ayında gerçekleştirdiği faaliyetler ile ilgili bir sunum yaptı. Tüm meclisin ve üyelerin yeni yılını kutlayan Doğan, aileleri ve çalışanları ile birlikte nice başarılı yıllar diler diledi. Meslek komite çalışmaları, Odaya yapılan ziyaretler ve Meclis olarak Ankara’da TBMM’deki parlamenterlere ve TOBB Başkanı’na yapılan ziyaretler ve görüşmeler hakkında detaylı bilgiler aktaran Başkan Doğan, Gümüşçay’da yapılması planlanan “Bitkisel Üretim İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi” ile ilgili gelişmeler hakkında da bilgiler verdi.

“Yeni Asgari Ücret Çalışanlarımıza ve İş Dünyamıza Hayırlı Olsun”

2023 yılı için açıklanan 8.506,80 TL net asgari ücret rakamının hayırlı olmasını dileyen Doğan, 2022 yılının dünyada enflasyondaki yüksek artış oranları ile geçtiğini söyledi.

Doğan açıklamasında, “İşverenler ekonominin çarklarının dönmesi için büyük bir gayret içindedir. Biz iş dünyası olarak, emek verenlerle birlikte yol almaya ve onların hayat standartlarını iyileştirmek adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İş dünyasının üretim gücünü ve çalışan kesimin alım gücünün korunması anlamında da tedbirlerin devam etmesi büyük önem taşıyor. Belirlenen asgari ücret rakamının enflasyon karşısında ezilmemesi, işletme, çalışan ve işveren arasındaki dengenin bozulmadan sürekliliğinin sağlanması için işverene yönelik devlet desteklerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum.

İşverenlerin üzerinde oluşan vergi yüklerinin enflasyon oranında hafifletilmesi, enflasyonun kontrol altına alınarak alım ve üretim gücünün korunması da önem taşıyor. Hükümetimizin bu doğrultuda çalışmalarının devam edeceğine ve gerekli revizyonların yapılacağına, ekonomi camiasını rahatlatıcı hamlelerin artırılacağına inanıyor ve asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.



Ekonomi 29.12.2022 09:55:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36