Biga TSO Meclis Toplantısı yapıldı

Biga TSO Meclis Toplantısı yapıldı

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Melih Akyıl'ın yönetiminde gerçekleştirildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Melih Akyıl'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıya kızı doğum yapan Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ile eşi vefat eden Genel Sekreter Mustafa Mutlu katılamadı.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Melih Akyıl; "Acı bir şey yaşadık. Genel Sekreterimiz Mustafa Mutlu'nun kıymetli eşi Öznur Mutlu vefat etti. Allah Mustafa beye ve ailesine sabır versin. Vefat eden kardeşimize de rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. 7-8 senedir Mustafa beyle beraber çıkıyoruz buraya. Çok az olmuştur birlikte çıkmadığımız. Gördüğünüz gibi Başkanımız Şadan Doğan da yok burada. Kendisi bir torun sahibi oldu. Cenazeye katıldı, tekrar İstanbul'a döndü. Kendisinin selamları var. Meclisimiz adına Şadan beyin ikinci dedeliğini kutluyoruz. Dünya böyle işte. Bir tarafta ölüm, bir tarafta yeni doğanlar..." dedi.

Ekonomide yaşanan gelişmelere rağmen geçtiğimiz Mayıs ayında Biga TSO 22 yeni üye kazanırken, 1 üyelik ise silindi. Geçtiğimiz Ocak ve Mayıs aylarında ise toplam 69 yeni üye kazanan TSO'da, 14 üyelik de silindi.

MELİH AKYIL UYARILARDA BULUNDU
Ekonomik gelişmelerle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Meclis Başkanı Melih Akyıl; "Bir takım verileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanlığı ihracatçıların döviz bulundurma oranını yüzde 40'tan yüzde 30'a düşürdü. İhracatçılar için bu ciddi bir avantaj. İzliyorsunuzdur. otomobil fiyatlarında yeni bir vergi gelecek diye bir düşüş var. Torba Yasa'da boş duran dairelerden vergi alınabileceği söz ediliyor. Sermaye şirketleri üzerinde gayrimenkul bulundurulması ilgili bir süre var. O süreyle ilgili de bir çalışma var. Ayrıca alınan gayrimenkullerin 5 yıl tutulmasından sonra vergilendirilmesi ile ilgili çalışmalar var. Bitcoin ve hisse senedi ile ilgili bir vergi çalışmasından bahsediliyor. Olumsuz tablolardan bir tanesi de özellikle belirli bölgelerde konkordatolar artıyor. Yine olumsuz bir haber. Kredi kartı ile yapılan harcamalarda düşüş olmasına rağken; kredi kartlarında gecikme oranı geçtiğimiz ay maksimuma çıktı. Buğday fiyatları üreticileri memnun etmedi. Piyasaya para girdisinde bir zayıflama olacağı anlamına geliyor bu tabi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, aynı zamanda TOBB yönetiminde. Kobilerdeki dijitalleşme ile ilgili bir çalışma başlattılar. İncelemenizi tavsiye ederim. Biliyorsunuz TOBB, KGF ortağı. KGF'deki faizler daha düşük. Ama orada da kredi ödemelerinde sıkıntılar başlamış. Bunları daha tedbirli olalım anlamında söylüyorum" şeklinde konuştu.

Toplantının başında bir önceki toplantının gündemi okunarak meclis üyelerine hatırlatıldı. Ardından gelir gider durumu görüşüldü. Hesapları İnceleme Komisyonu raporu okundu. Kararlar oybirliğiyle alındı.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tevfik Başarır'ın yönetim kurulu faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirmesiyle meclis toplantısı sona erdi. Başarır, komitelerin çalışmalarının önemli olduğunu ve komitelerin yaptıkları yoğun çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.



Gündem 12.06.2024 20:47:33 0
  • Çarşamba 31.9 ° / 20 ° Güneşli
  • Perşembe 32.3 ° / 18.4 ° Güneşli
  • Cuma 31.2 ° / 18.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    10680,00%-0,82
  • DOLAR

    32,95% 0,25
  • EURO

    35,28% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2456,69% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00