Biga Atasını Saygıyla Andı

Biga Atasını Saygıyla Andı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81. yıl dönümünde Biga’da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanında Çelenk Sunum Töreni Yapıldı

10 Kasım sabahı saat 08:45’de Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Saat 09:05’te sirenler çaldı ve herkes saygı duruşunda bulunarak Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

Kimdir Mustafa Kemal Adlı Oratoryo Gösterisi Sunuldu

Biga Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü anma programı saat 10:00’da Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Sine vizyon gösterisi izlenildi. Resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini seslendirdi. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kimdir Mustafa Kemal adlı oratoryo adlı müzik şöleninin ardından, Atatürk Kültür Merkezinde resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada;

Yalnızca ülkemiz tarihinde değil, dünya tarihi açısından istisna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu cumhuriyetimizle saygın bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

Atatürk tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliği milletine duyduğu sonsuz güven ve inançtır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderlik ettiği istiklal mücadelemiz, elde ettiği eşsiz zaferler ve milletimizin müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu cumhuriyetimiz ile tüm dünyada takdirini kazanmış kahraman bir asker, saygın bir liderdir. İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan tüm zorlu koşullara rağmen geleceğe ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz bugünde ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlığa sahiptir. Milletçe Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş dünyanın güçlü devleti olan onun işaret ettiği muhasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin istikrar içinde vatandaşlarımız arasındaki kardeşlik, birlik ve bütünlük azmini koruyarak güçlenmesi ve büyümesi demokrasi standartlarını her geçen gün yükseltmesi için yılmadan, yorulmadan, çalışmayı sürdüreceğiz. Bağımsızlık savaşımızın önderi eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk daima Türk milletinin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yılında; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyoruz dedi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada;

Aziz milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1919’da başlayıp, 1923’te Cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede bizleri vatansız bırakmak isteyenleri kanıyla, canıyla, yüreğiyle durdurmuştur.

Üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti ülkemizin kurucusu mili mücadelemizin lideri Atatürk’ün bizlere en büyük emanetidir. Bu emanete bakmak ve korumak en büyük görevimizdir. Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu milli birlik ve beraberlik şuuru ilk gün gibi devam ediyor. Atatürk’ün aziz hatıraları gösterdiği hedefler bizi birleştiren ortak mirasımızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum, dedi.



Biga 10.11.2019 19:34:00 0
  • Perşembe 20.3 ° / 14.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71