Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan Kovid-19 pandemi süreci, tamamlanan, devam eden ve planlanan projeler ile gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkale Web TV’de yayınlanan ve gazeteci Vedat Sezer’in hazırlayıp sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk olan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, merak edilen sorulara yanıt verdi. Sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan programda Başkan Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgın sürecinde Biga’da yapılan ve yapılmakta olan çalışmalar, projeler ve gündeme ilişkin yöneltilen sorulara yönelik dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

İşte o yayında öne çıkan başlıklar;

“ÇOK TİTİZ DAVRANDIK, İLK GÜNDEN BU YANA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

“Koronavirüs vakasının Çin’de görülmesinin ardından Biga Belediyesi olarak ilçemizde toplu taşıma araçlarından, duraklarımızdan, taksilerimizden, kamu kurumlarımızdan başlayarak dezenfekte çalışmalarını yaptık. Öncesinde de camilerimizin, park ve bahçelerimizin ve pazar yerimizin bu tür çalışmalarını sürdürüyorduk. Ülkemizde de ilk vakanın görülmesinin ardından İçişleri ve Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda tedbirleri ilçemizde uyguladık. İtfaiye, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla ilçemizdeki sokaklarmızın düzenli aralıklarla dezenfekte çalışmasını yaptık. Yoğunluğun çok yaşandığı ve özellikle sosyal mesafenin yakın olduğu caddelerimizi detaylı olarak köpüklü yıkama ve ilaçlama yöntemiyle dezenfekte ettik. Belediyemizin sunduğu hizmetler hizmet binamızın giriş katında sürdürüldü ve sürdürülmeye devam ediyor. Kaymakamlığımız başkanlığında kurulan vefa sosyal destek grubumuzla Belediye personelimizde 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri dışarı çıkamayan vatandaşlarımıza hizmet verdi ve 24 saat gece gündüz çalışarak vermeye devam ediyor. Bursa’dan özel olarak getirdiğimiz araçla çöp konteynerlerimizi ilaçlayarak yıkadık. Atatürk Kültür Merkezi’mizde kurs hocalarımızla maske üretimini yapıyoruz. Bu güne kadar maske problemi yaşamadık. Biga Belediyesi olarak sağlık, emniyet ve jandarma kamu personelimize yıkanabilir maskeler dağıttık. Genelgeden dolayı geçici olarak kapanan iş yerlerinde çalışan fakat bu durumda evde kalan günü birlik geçimini sağlayan vatandaşlarımızın da gıda ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösterdik ve 7500 aileye gıda kolisi dağıttık. Halkımıza hizmet veren market, manav ve eczanelerimizi devamlı olarak dezenfekte ettik. İlçe genelinde temizlik konusunda çok titiz davrandık. Tüm sokaklarımızda ilaçlama çalışmaları yapıldı. Yine can dostlarımız sokak hayvanlarımızı bu süreçte unutmayarak beslenme odak sayılarını artırarak mama verdik. Genelgeler doğrultusunda İlçe Hıfzısıhha kurulumuzun aldığı kararları da vatandaşlarımıza basın müdürlüğümüz vasıtasıyla sosyal medya üzerinden anlık olarak duyurduk. Biga’mız birçok anlamda olduğu gibi esnaf olarak da en dinamik ilçelerden biridir. Çok şükür bu süreçte vatandaşlarımızın arayıp da bulamadığı hiçbir şey olmadı. Hizmetlerinden dolayı sağlık çalışanlarımıza, emniyet ve jandarma ile vefa ekiplerine, belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

“TÜM İMKANLARIMIZI HALKIMIZIN SAĞLIĞI, HUZURU VE MUTLULUĞU İÇİN KULLANIYORUZ”

“1. ve 2. nolu olmak üzere geniş ve çok sayıda sanayi esnafımız var. Onların da maske ihtiyaçlarından, düzenli olarak yıkama ve dezenfekte çalışmalarını sürdürdük. Pazar yerimizin iki giriş ve çıkış kapısında vatandaşlarımıza maske dağıtımı yapıyoruz. Bugüne kadar milletimiz alınan kararlara saygı duyarak, uydu. Hem millet olarak hem de Bigalılar olarak bu süreçten çıktığımızı ve çıkacağımızı umut ediyoruz. Bugün Cumhurbaşkanımızın açıklamasında Haziran ayında normalleşmeler başlıyor. Normalleşme ile birlikte psikolojik ve ekonomik yansımaları devam etse de biz bu milletin bir vatandaşı olarak yerimizin nerede olduğunu gördük. Tüm dünyada görülen bu salgın kıyaslama fırsatı verdi. Terör örgütlerine tırlar dolusu silah yardımı yapan ülkeler, süper güçler bu süreçte sınıfta kaldı. Biz tüm ülkelere el uzattık, kendi kendine yetebilen bir milletin evladıyız. Bununla da gurur duyuyoruz. Belediyemizin Zabıta ekipleri fahiş fiyat ve temizlik kontrolünü düzenli olarak sürdürüyor. Genelge yayınlanmadan önce Belediye olarak su ile ilgili adım attık. Su faturasını ödeyemeyen vatandaşlarımızın suyu kesinlikle kesilmeyecek dedik. Biliyorsunuz tonaja göre fiyat tarifeleri var. Aylık düzenli olarak saatlerimizi okuttuk fakat son ödeme tarihlerini 3 ay sonraya attık. Belediyemizin kiracısı olan esnafmızından kira almayacağımızı duyurduk. Birlik ve beraberlik içinde bu süreci atlatacağız. Biz Belediyemizin tüm imkanlarını halkımızın, sağlığı, huzuru, mutluluğu için kullanmaya çalıştık, kullanmaya da devam edeceğiz. Pandemiden etkilenen bir esnafımız da toplu taşıma araçlarımız oldu. Sosyal mesafe kuralına göre anlık 7 kişiye hizmet verebildi. Bir genelge çıkmamasına rağmen biz arkadaşlarımıza yakıt desteğinde bulunduk. Sağlık çalışanlarımıza Belediyemizin araçlarını tahsis ettik.”

“VAKA SAYIMIZ AZ, AMA NET SAYILARI VERMEM DOĞRU OLMAZ”

“Biga’mızda başta Kaymakamımız, yerel yönetim, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, iş dünyası ve oda başkanlarımız bu süreçte zincirin birer halkasıydık. Sağolsun Kaymakam Bey’in başkanlığında yaptığımız toplantılarda alınan kararlar harfiyen uygulandı. Vaka sayılarıyla ilgili durumda İl Sağlık Müdürlüğümüz sorumluluğunda, Belediye olarak çalışmalara katıldık ama İlçe Sağlık Müdürlüğümüze sayılar konusunda ısrarcı olmadık. Vaka sayılarımız az ama net rakam vermek istemiyorum. İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün bu sayıları vermesi çok daha doğru olur.”

“PROJE VE ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

“Belediyemizin mali yapısını her yıl halkımızla paylaşacağız dedik. Kovid-19 salgını sebebiyle Nisan meclisimizde bunu halkımızla paylaşamadık ama inşallah Temmuz meclisimizde bunu duyuracağız. Cumhur İttifakı olarak hareket ettik. Hiçbir sıkıntı çekmeden uyumlu bir şekilde Milliyetçi Hareket Partisi’nden dört meclis üyemizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye başkanlığı görevimizden önce meclis üyeliği görevimiz vardı. Belediye çalışmalarını takip ediyorduk. Tabi Belediye başkanlığı süreciyle göremediğimiz şeyleri de görmüş olduk. 2014 yılında 7 milyon borçla devrettiğimiz belediyemizi 5 yılda 17 kat artarak 120 milyon liraya çıkmış halde devraldık. Bizim sormamızdan önce halkımız cevabını sandıkta vermiş oldu. İlk olarak hizmet verdiğimiz araçlar ve binalar olmak üzere revizyonla başladık. Biga’mızın eti meşhur ve mezbahada yoğun bir çalışma var. İl Tarım Müdürlüğü ile olan problemleri ortadan kaldırarak, mezbaha tesislerimizi yenileyerek istenilen standartlara getirdik. Önümüzdeki yapacağmız çalışmalar için olumsuz bir öngürümüz yok. Allah’a şükür tekerlek dönmeye başladı. Borçlarımızı ödemeye başladık. Biz seçimden önce de kültür müdürlüğümüzün yapacağı çalışmalarla eleştirildik. Bunlar gelirse konserler, geziler olmayacak dediler. Biz göreve geldiğimiz günden beri bu tür aktiviteleri artırarak devam ettirdik. Atatürk Kültür Merkezi ve bilgi evlerimizdeki kurs sayılarımızı artırdık. Kültür denilince sadece gezi değil ata sporumuz olan yağlı pehlivan güreşlerimizi geleneksel hale getirmek anlamında başlangıç yaptık. Biga’mıza çok güzel bir saha ve yeşil alan kazandırdık. Çocuklarımıza söz verdiğimiz gibi trafik eğitim parkuru projemizi hayata geçirdik. Yetişkinler için sürücü parkurumuzu hazırladık. 23 Nisan günü çocuklarımıza en kıymetli armağanın ne olacağını düşündük. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanması için Alişdede Bilgi Evimizde çocuklarımıza Çocuk Kütüphanesi yaparak 23 Nisan’da ilçemiz çocuklarına armağan ettik. Biz meclis üyesiyken ısrarlarımıza rağmen ne varsa artık hep karşı çıkıldı biz de ısrarla dedik ki biz göreve gelirsek meclis salonumuzda canlı yayınla toplantılar halkımıza ulaştıracağız. Merak eden izlemek isteyen meclis toplantısı nasıl oluyor neler konuşuluyor canlı olarak hem izlesin hem de dinlesin dedik ve canlı yayını başlattık. İhalelerimiz de şeffaflık ilkesi gereği canlı olarak yayınlanıyor. Meclis üyelerimizden ne öğrenmek isteyen varsa istedikleri belgeyi veriyoruz. Her zaman kapımız açık. Biz tüm halkımızın belediye başkanı ve yönetimiyiz.”

“KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNE DE DUYARLIYIZ”

“Yine e-imar çalışmalarıyla adım attık. Vatandaşlarımız web tapu sistemiyle kolay ve hızlı bir hizmet alıyor. Mobil tahsilat hizmetiyle Çarşamba günü kurulan pazar yerimizde, uzak olan mahallelerimizde internet kullanamayan ve belediyeye gelemeyen yaşlı vatandaşlarımızın bizi arayıp talep etmesi durumunda isteklerini yerine getiriyoruz. Genç sayımız ilçemizde yüksek. Fakültelerde okuyan 8500 üniversite öğrencimizi ilçemizde misafir ediyoruz. Kültür sanat etkinliklerine de duyarlıyız. Kitap Festivalimizi çok kıymetli yazarlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Biga Devlet Hastanesimizin önünde atıl vaziyette duran bir alan vardı. 30 yıl önce çam ağaçları dikilmiş ve şu an tam olarak altlarında oturularak çay içilebilecek çok güzel bir alandı. İl Sağlık müdürlüğümüzün de onayını alarak çamlık alanı çok güzel bir kafetarya, ferah bir mekan haline getirdik. Geçtiğimiz hafta da ihalesini yaptık. İnşallah Şirintepe Mahallemizde vatandaşlarımız çam ağaçlarının altında çok güzel alanda keyifli vakit geçirebilecekler. Biga eti İstanbul pazarında tercih edilen bir marka. Göktepe Köyü’müzün karşısında vasfını yitirmiş bir mera alanı vardı. Oranın tahsil işlemlerini başlattık. İnşallah süreç tamamlanınca oraya Et ve Süt Entegre Tesisi projemizi yapacağız. Hemen yanına ise hayvan pazarı ve kamyon garajını hayata geçireceğiz. Yer tahsisi eli birlikte projemiz başlıyor. Çanakkale’ye gitmeyen bir tek Bigalı kalmayacak demiştik. Koronavirüs ortaya çıkana kadar gezilerimiz devam etti. İnşallah Çanakkale ile birlikte Edirne ve Konya gibi illerimize de kültür gezilerimiz olacak. İki tane kanal açma aracı Belediyemize kazandırdık. Bir tanesi yüksek basınçlı büyük kanal açma aracı, diğeri kanal açma ve sıcak su kumlu yıkama yapabilen, yosun tutmuş çeşmelerimizi, duvar yazılarını temizleyen bir araç olarak hizmet veriyor. İki kepçe, iki kamyon ve bir otobüs filomuza katıldı. Yaklaşık 7 milyon liralık araç kazandırdık.”

“15 MİLYONLUK PROJEMİZLE BİGA’MIZIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK, PROJEYİ UYGULAMADAN ÖNCE HALKIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ”

“Bugüne kadar 12 bin ton sıcak asfalt çalışması yaptık. Bir tek vatandaşımızın ayağına çamur değmeyecek anlayışıyla çıktığımız yolda parke taş çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 131 bin metrekare 5 milyon liralık maaliyetle parke taş döşemesi yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Kıbrıs Şehitleri Caddemizle ilgili çok güzel bir proje planımız var. Çift kat asfalt, tretuvar çalışmaları, ışıklandırmaları ve bisiklet yoluyla yaklaşık 15 milyon liralık projemizi önümüzdeki süreçte tamamlayarak Biga’nın çehresini değiştireceğiz. Uygulamadan önce halkımızla paylaşacağız. Halkımız çok güzel dediği anda inşallah proje uygulamamıza da geçeceğiz. Farklı düşüncesi veya önerisi olan varsa da değerlendireceğiz. Şehitliğimizin olduğu mahallemizde çok güzel bir alanımız var. Burası Biga’nın en hakim yeridir. Hem şehitlerimiz orada, hem Biga ve Karabiga manzarasına sahip alana Şehitlik mahallesindeki vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin rahat rahat aileleriyle oturup zaman geçirebileceği seyir terası çalışmamız başladı. Bunun yanında halı saha ve çocuk oyun parkı projemizi başlattık. Şehitlik mahallemizin düğünleri çok güzel olur. Fırsatı olan vatandaşlarımız düğünleri izlemeye gider ama bir düğün salonları yok. İnşallah 12 ay kullanabilecekleri yarı kapalı düğün salonu projemiz başladı. Kocabaş çayımıza paralel 26 bin metrekare alana sahip Adapark projemiz var. Kamulaştırma çalışmalarını tamamladığımız yerde alt yapı çalışmalarımız başladı. 3,5 milyon maliyetli projemizi ihale etmeden kendi personelimiz ve ekiplerimizle tamamlayacağız. Ön görümüz bu yaza yetiştirmekti ama bu durumlardan dolayı biraz ötelendi. Geç de olsa Adapark projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.”

“TÜM İLÇE BAŞKANLARI VE TEŞKİLATLARIYLA BİGA’MIZ İÇİN NE YAPABİLİRİZ DİYE BULUŞACAĞIZ”

“Muhalefetle ilişkileri tamamen başkanın tutumuna bağlıyorum. Hamdolsun biz arkadaşlarımızla çok iyi geçiniyoruz. Göreve geldiğimizde farklı komisyonlar kurduk. Bu komisyonlarda her zaman diğer partilerden seçilen arkadaşlarımız oldu. Bizim herkesin görüşüne saygımız var. Herkes aynı bakamaz ve düşünemez. Saygı ve sevgi çerçevesinde buradaki ilişkilerimizi yürütüyoruz. Sadece meclis üyelerimizle değil ilçe başkanlıkları, teşkilat üyeleriyle de aramız iyi. Her zaman birbirimize ararız, sorarız. Pandemi sürecinde de tüm partilerimizin ilçe başkanlarını aradık. Mutlaka etrafınızda talebi ve ihtiyacı olan olur. Bizim yapabileceğimiz konularda lütfen bize bilgi verin yardımcı olalım diye söyledik. Bir yılı geçti diğer partilerin meclis üyeleriyle hiçbir problem yaşamıyoruz. Toplantımız bittikten sonra çayımızı kahvemizi içiyoruz, konuşuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Aksaz köyümüzdeki sosyal tesisimizde yapamadığımız toplantıları, birliktelikleri orada sürdüreceğiz. Tüm ilçe başkanlarımızı, teşkilatlarını Biga’mız için ne yapabiliriz diye dinleyeceğiz. Dinlememiz gerekiyor. Akıl akıldan üstündür. Yapılacak olan faydalı bir işten tüm Biga istifade edecektir. Çok şükür nazar değmesin.”

“TÜM KARARLARIMIZI İSTİŞARE RUHUYLA ALIYORUZ, BİR İLÇEDE OLMASI GEREKEN HER ŞEY BİGA’DA VAR”

1915 Çanakkale Köprüsüyle zaten cazibe bölgesi olan Biga’mız daha da önemli bir yer haline gelecek. STK, oda başkanları, yerel yönetim ve genel idareciler hep birlikte gelecek taleplere ve büyümeye hazırlıklı olmalıyız. Bizim İÇDAŞ, DOĞTAŞ VE CENAL ile ilişkilerimiz çok iyi. Yıldırımlar Holding yatırım yapıyor. İstişare ediyoruz ve konuşuyoruz. STP toplantılarımız devam ediyordu ve mahalle muhtarlarımızla görüşüyoruz. Biz şuna inanıyoruz. İstişare bize emredilen bir durum ve biz kararlarımızı istişare ruhuyla alıyoruz. Yine organize sanayimiz şu an dolu. Gelecek ve yatırım yapacak iş adamlarımız var. Grup başkanvekilimiz ve milletvekillerimizin desteğiyle 500 dönüm yeni bir alan ilave yapıldı. Alt yapı çalışmaları bittikten sonra inşallah yeri yatırımlar gelir ve yeni fabrikalar kurulur. Biga’mızda hamdolsun tarım, sanayi, hayvancılık, deniz, orman, baraj, öğrenci var. Biga’nın insanları zaten şeker gibi. Pandemi süreciyle büyük şehirlerden küçük şehirlere dönüş var. Bir şehirde ne isterseniz hepsi Biga’da var. Biga Osmanlı sancaklığı yapmış tarihi ve kültürel zenginlikleri çok olan bir ilçe. Bizlerin bu anlamda çok çalışması lazım. Sağolsun Tarihi alan başkanımızı davet ettik. Biga’mızdaki tarihi ve kültürel değeri olan yerleri ziyaret ettik. Tüm Çanakkale’ye ve Bigalı hemşehrilerimiz için bir müjdemiz olacak. Mehmetçiğin isim babası olan Mehmet Çavuş ile ilgili güzel bir program yapacağız ve müjdemizi orada açıklayacağız. İnanın Çanakkale’de olan herkesin tüyleri diken diken olacak. Biz bu milletin evladı olarak geçmişe sahip çıkmaktır. Geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkumdur. Biz unutmayacağız ve inşallah yok olmayacağız.”

“ABDİAĞA MESİRE ALANI VE ÇAĞLAYAN ARASINA TRAKİNG PARKURU YAPACAĞIZ”

“Abdiağa Mesire alanımızın içinden dere kenarından gidilerek doğal çağlayana ulaşıyorsunuz. Orası ile ilgili de traking alanı düşünüyoruz. Aynı Ayazma gibi vatandaşımız gelecek yemeğini yiyecek, çayını içecek, doğa yürüyüşü yapmak isteyen yürüyüşünü yapacak. Derenin üzerinde asma köprü üzerinde kahvesini içmek isteyen kahvesini içecek. İnşallah orayı da halkımızın hizmetine sunacağız. Yeniceköy mahallemizde de yakın bir zamanda kültür sanat ve bilgi evimizin temelini atıp yılbaşına kadar hizmete alacağız.”

“BİZ BİR VE BERABER OLMALIYIZ”

“Bizim en büyük hastalığımız onun bunu çekememesidir. Biz bir ve beraber olmalıyız. Ülkemizi karış karış gezdiğimizde her il ve ilçemizin ayrı bir güzelliği ve bereketi var. Biga, Çan, Yenice, Bayramiç, Ezine birbirinden farklı. Atatürk’ün Osmanlı subayı iken gazilik ünvanı aldığı ve mücadeleyi başlattığı yer. Bizim Çanakkale’de üzüldüğümüz konular da var. Ben şuna kesinlikle katılmıyorum. Ak Parti dendiği zaman işte akla gelen Atatürk ve Cumhuriyet oluyor. Atatürk bu milletin ortak değeridir. Atatürk’ü seven söylemlerle değil icraatlarla sevmeli ve Atatürkçü olmalıdır. Atatürk’ün gazilik ünvanını aldığı yer Çanakkale’dir. Çanakkale Şehitliğini şuanki hale getiren bugünkü iktidardır. Doğduğu evi, okuduğu evi restore ettiren bu iktidardır. Atatürkçülük söylemlerle değil icraatla oluyor. En büyük Atatürkçü de şuanki iktidardır. Çanakkale bu konuda nasıl bakıyor ben bunu da bilmiyorum. Çanakkale hepimizin. Çanakkale bizim için çok kıymetli. 250 bin şehidimize sahip çıkmalı ve Çanakkale’yi dünyaya anlatmalıyız. Alan Başkanlığına da çalışmalarında dolayı teşekkür ediyorum. Çanakkale’de yapılacak tüm işleri hep birlikte yapmalıyız. Biga Çanakkale’ye nasıl bakıyordan öte biz bütün olarak bakmalıyız. Biz bir olursak hep var oluruz. Ama ayrışırsak yok oluruz. Çanakkale de bizim, Bayramiç de bizim, Diyarbakır da bizim, Van da bizim. Biz bir ve beraber olarak ülkemizin yarınları için el ele kol kola yürümemiz lazım diye düşünüyorum.”



Belediye 29.05.2020 13:40:00 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61