Biga Belediye Meclisi’nden Bahar Kalkanı’na Tam Destek

Biga Belediye Meclisi’nden Bahar Kalkanı’na Tam Destek

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında toplanan Biga Belediye Meclisi, İdlib’te başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’na desteğini açıkladı. Meclis’te ayrıca Şubat ayı huzur hakkı bedeli oybirliğiyle TSK Güçlendirme Vakfı’na bağışlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda Biga Belediye Meclisi, İdlib’te şehit olan askerlerimizin kanını yerde bırakmamak ve ülkemizin güvenliğini sağlamak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nın sonuna kadar yanında olduğunu duyurdu. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 7 Mart 2020 Salı saat 16:00’da düzenlenen Mart ayı olağan meclis toplantısında İdlib şehitlerimiz için Dr. Tevfik Başarı Camii İmam Hatibi Davut Yasan Kur’an-ı Kerim okudu. Biga Müftüsü Ramazan Orhanlı tarafından ise Türk askerinin Bahar Kalkanı Harekatı'nda başarılı olması ve şehitlerimiz için dua ettirildi. Toplantıya, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti İlçe Başkanları ve teşkilatları, Biga İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantı, Biga Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlandı.

Rabbim Türk Ordusunun Muzaffer Olmasını Nasip Etsin

Duanın ardından Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan tarafından, Mehmetçiğimizin Yanındayız başlıklı bildiri okundu. Başkan Erdoğan; 27 Şubat'ta İdlib'de rejim unsurları tarafından düzenlenen hain saldırılarda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye olarak, Millet olarak tarihin çok önemli günlerinden geçiyoruz. 100 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemizi kuşatma peşinde olanlara karşı topyekün bir mücadele veriyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmamak, hudutlarımızın, birliklerimizin ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirerek göçü önlemek için Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı’nı sonuna kadar destekliyoruz. Kahramanca mücadele eden ordumuzun, istihbaratımızın, operasyonda görevli tüm komutan ve yetkililerin yanındayız. Millet olarak gönlümüz, aklımız ve dualarımız Mehmetçiklerimizle beraberdir. Rabbim Türk ordusunun muzaffer olmasını nasip etsin dedi.

Birlik Ve Beraberlik İçerisinde Başarıya Ulaşacağız

Başkan Erdoğan, destek ve temenni bildirisini şu sözlerle tamamladı; Bahar Kalkanı Harekatı’nda başarılı olmamız ülkemiz, bölge ve dünya barışı için çok önemlidir. Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi bugün Kamışlı’da, Resulayn’da, Cerablus’ta, Münbiç’te, El Bab’da, İdlib’de vermediğimiz savaşı, Allah göstermesin, yarın Şırnak’ta, Mardin’de, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te, Hatay’da vermek zorunda kalırız. Senaryonun asıl hedefi Suriye değil, Türkiye’dir. Daha önceki harekatlarda olduğu gibi Bahar Kalkanı Harekatı’nda da devlet-millet bütünleşmesiyle, birlik ve beraberlik içinde başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu süreçte, ülkemizin yüksek menfaatlerini, sınırlarımızı ve geleceğimizi korumak için azim ve kararlılıkla görevlerini ifa eden kahraman ordumuzla gurur duyuyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim vatanımıza göz dikenlere, vatanımızı parçalamak isteyenlere, bayrağımızı indirmek ve ezanımızı susturmak isteyenlere fırsat vermesin. Kanlarıyla bu toprakları bize vatan kılan, Türk’ün şanlı bayrağı için tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimize Rabbimden tez zamanda şifalar diliyorum. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum dedi.

Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Erdoğan, Söz konusu vatansa gerisi teferruattır ifadesinin bu salonda örneğini hep birlikte yaşıyoruz. Ben başta tüm siyasi partilerin, Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ilçe başkanlarımıza, İlçe Emniyet Müdürümüze, muhtarlarımıza, STK temsilcilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağolun var olun dedi.

Şubat Ayı Oturum Hakkı TSK Güçlendirme Vakfı’na Bağışlandı

Gündem dışı olarak söz alan Biga Belediye Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Grup Sözcüsü Nazım Hikmet Keskiner, alkış alan bir teklifte bulundu. Keskiner, Sayın Başkanım kıymetli hazirun, grubum adına Biga Belediyemiz Meclisinin Şubat 2020 ayına ait olağan toplantısına ait hak ve huzur hakkı bedelinin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfı’na bağış yapılmasını teklif etmek istiyorum, dedi. Başkan Erdoğan’ın meclise sunduğu teklif oy birliğiyle kabul edilirken, Erdoğan, bu anlamlı duyarlılığınızdan dolayı her bir meclis üyesi arkadaşıma teşekkür ediyorum, diye konuştu.

Mart 2020 ayı meclis toplantısı 24 maddelik gündem maddelerinin oy birliğiyle kabul edilmesiyle sona erdi. Biga Belediye Meclisi Nisan 2020 Meclis toplantısı ise 7 Nisan 2020 Salı günü saat 16.00’da yapılacak.



Belediye 4.03.2020 11:11:00 0
  • Salı 24.2 ° / 14.6 ° false
  • Çarşamba 18.9 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87