Biga Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı

Biga Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı

Biga Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 3 Aralık Salı günü saat 16:00’de belediye meclis toplantı salonunda yapıldı.

Biga Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında 7 gündem maddesinin görüşülmesinin ardından 3 tane de gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı. Belediye meclis toplantısına; siyasi partilerin meclis üyeleri, muhtarlar, vatandaşlar, üniversite öğrencileri katıldı.

Plan Tadilatı Talepleri

Gündemin birinci maddesinde Yeniceköy Mahallesi 1.062 ada 17’nolu parselde plan tadilatı yapımı, gündemin ikinci maddesinde Gazi Kemal Mahallesi 146 ada 69’nolu parselde plan tadilatı yapımı hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün yazıları görüşülerek oy birliğiyle kabul edilerek İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Hamdibey Mahallesi 222 ada 109 ‘nolu parselde plan tadilatı yapımı için İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün gerekli yazıları görüşüldü. Oy çokluğuyla kabul edilerek imar komisyonuna havale edildi.

Atık Su Arıtma Tesisi

Biga Belediyesi CHP Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Ergün Tulnay söz alarak; Gündemin üçüncü maddesindeki Hamdibey Mahallesi 222 ada 109’nolu parsel için, Belediye hizmet alanı olarak mı ayrılacak? Yerle ilgili olarak ne kadar tasarruf edilecek? diye sordu.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı açıklamada; o alan mevcut arıtmamızın içerisinde bulunan alandır. Yolu öteye kaydırarak gerekli düzenlemeyi yapmak istiyoruz. İçeride gözüken yol dış tarafa alınacak. Bir kısmı belediye hizmet alanı olarak lejantlandırılacak. Konuyla ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzden bilgi alabilirsiniz, dedi.

Termal SPA Otel

Gündemin dördüncü maddesinde Sakarya Mahallesi 545 ada 13’nolu parsel ile 546 ada 7’nolu parsel ve aralarında bulunan imar yolları ile park alanının bütünleşerek emsal 2.00 Hmax= 21.50 metre olacak şekilde gerekli olan plan tadilatı talebi hakkında İmar ve Şehircilik müdürlüğünün yazısı görüşüldü.

CHP Belediye Meclis Üyesi Alper Şen; komisyonda bu maddeyi detaylı şekilde görüştüğümüzü düşünüyoruz. Komisyonun diğer maddelerinde yapılmış olan oylama ile komisyonun bu maddesinde yapamadık. Oy çokluğuyla ikinci oturumun yapılması için karar alındı. İkinci komisyon toplanmadı. Komisyonda konuyu değerlendirirken gelen talebe göre, doğru veya yanlış olan noktaları belirtip oyumuzu kullanmamız gerekir. Şahsım olarak düşüncem; gelen talebi revize edilmesi olarak komisyonda böyle yükümlüğünün olduğunu düşünmüyorum. Bu konu komisyondan çıkmadı, dedi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı açıklamada; bu gündem maddesini daha önce meclis toplantısında görüşüp, komisyona havale etmiştik. İmar Komisyonunda detaylı şekilde görüşülmeden yeniden meclis gündemine geldi.

İlçemizde yapılması istenilen Termal SPA otel var. Termal otel Biga’nın gelişmesine ve esnafına değer katacaktır. Belirtilen bu alan aslında 1997 yılında otel olarak lejantlandırılmış. Bu otelin Biga’ya değer katacağına inanıyoruz mu? İnanmıyor muyuz? Olsun mu? Olmasın mı? Yer sahibi isteğini ve talebini yazmış. Bizden görüş istemiş. Bizim yapmamız gereken bağcıyla işimiz olmadan, üzüm yemenin peşinde olmamız gerekiyor. İmar Komisyonunda bir karar alınsaydı, yeniden gündeme getirilmeyecekti. Şehrimize Termal Otelin yapılmasını istiyoruz ama talebi geçerli ve haklı bulmuyoruz. Şu şartlarda olursa bu otel Biga’ya yapılsın, denilmesini bekliyorduk ama böyle bir karar çıkmadı. Bu işin detaylı olarak görüşülerek, çalışılarak geçerli ve gerekçeli sebeplerle uygun bir rapor gelmesini istiyoruz. Kararını veren biz değil, burada dört siyasi partiden olan meclis üyeleriyle konuşup anlaşarak hep beraber verelim istiyoruz. İmar Komisyonunda detaylı bir çalışma yapılarak olumlu veya olumsuz olarak önümüzdeki yapılacak meclis toplantısında onaylanır, dedi.

Biga Belediyesi 800 Bin TL Kâr Etmiş Olacak

Gündemin beşinci maddesinde yatırım ve cari borç dönemlerinde kullanılmak üzere Resmi ve özel bankalardan 6 milyon lira kredi alınmasında, bankalara verilmek üzere İller Bankası AŞ’den kesin teminat mektubu alınması için Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a yetki verilmesi hakkında Mali Hizmetler Müdürlüğünün yazısı görüşüldü.

CHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Ergün Tulnay yaptığı konuşmada; daha önceki meclis toplantılarında borçlanma yetkisi hakkında karar alınmıştı. Mevcut borçların yapılandırılmasına yönelik faiz indirimleri ve daha az zarara uğramasını anlatmıştınız. Bunlardan ayrı olarak borçlanmaya yönelik teminat mektubu mu? Yoksa devamı şeklinde mi olacak? Diye sordu.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada; önceki meclis toplantılarında 7 milyon 250 bin TL borçlanma yetkisini almıştık. Mali İşler Müdürlüğümüz Biga’da bulunan resmi ve özel bankaları ziyaret ederek faiz oranları hakkında teklif aldı. En düşük faiz oranıyla kredi verecek olan bankadan krediyi kullanmak için İller Bankası AŞ’den teminat mektubu var. Ayrı bir kredi değil. Daha önce almış olduğumuz borçlanma yetkisine istinaden bankalara teminat olarak vereceğimiz teminat mektubu içindir. Faiz oranları düştü. Yüksek faiz oranlı kullanılan krediler için bu alacağımız paralarla kapatınca yaklaşık 800 bin TL kârımız olacak, dedi.

Adnanoğulları İnşaat Taahhüt Tic. Ltd. Şti’den Biga Belediyesine Araç Bağışı

Gündemin altıncı maddesinde Adnanoğulları İnşaat Taahhüt Tic Ltd. Şti’nin 2008 model N1 sınıfı Hyundai marka aracın, Biga Belediyesine şartsız ve ivasız olarak bağışı ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Bağışı yapılacak olan araç Fen Hizmetlerinde kullanılacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğünde Derece Değişikliği Yapıldı

Gündemin yedinci maddesinde Biga Belediyesi norm kadrosunda mevcut boş kadrolardan genel idare hizmetleri sınıfı dördüncü derece Temizlik İşleri Müdürü kadrosunun, birinci derece Temizlik İşleri Müdürü kadrosu ile değiştirilmesi hakkında İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün yazısı görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem Dışı Maddelerde Görüşülerek Karara Bağlandı

Plan Tadilatı Yapımı

Gündemin sekizinci maddesinde Cumhuriyet Mahallesi 355 ada 28’nolu parselde plan tadilatı yapımı hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün yazısı görüşülerek, imar komisyonuna havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Resmi Kurum Alanı Olarak Lejantlandırılması

Gündemin dokuzuncu maddesinde İstiklal Mahallesi Ayhan Uysa Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesinden 18 Eylül Anaokulu sınırlarına kadar olan alanın resmi kurum alanı olarak lejantlandırılması suretiyle plan tadilatı yapımı hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün yazısı görüşülerek, imar komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Bu alanda İlçe Emniyet Müdürlüğü bulunuyor. Muhtemel terör saldırılarına karşı tedbirlerin alınması gerekiyor.

Gündemin onuncu maddesinde Turan Mahallesi 82 ada 5, 6 ve 7’nolu parsellerin bulunduğu alanda Tütüncü Sokak tarafından 10 metre olan yolun, 8 metreye düşürülmesi suretiyle plan tadilatı yapımı hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün yazısı görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.



Belediye 3.12.2019 20:09:00 0
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Salı 27.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.4 ° / 15.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04