Biga Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Biga Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Biga Belediye Meclisi Şubat 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 2 Şubat 2020 Salı saat 16:00’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Biga Belediye Meclisi Şubat 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 2 Şubat 2020 Salı saat 16:00’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda pandemi kurallarına dikkat edilerek yapıldı.

Biga Belediyesi’nin Şubat 2021 Olağan Meclis Toplantısı’nda Şirintepe Mahallesi’nin Kırlar mevkiinin ayrı bir mahalle olması görüşüldü. Toplantıda 11 gündem maddesi görüşülüp oy birliğiyle karara bağlanırken toplantıya, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, birim müdürleri ve basın mensupları katılırken, toplantı Biga Belediyesi’nin Facebook sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlandı.

Biga Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı
Biga Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “tüm katılımcılarımızı saygıyla selamlıyorum ve Belediyemizin Şubat 2021 yılına ait Meclis Toplantısı’nı başlatıyorum. Toplantımızda aldığımız ve alacağımız kararların Biga’mız ve tüm hemşehrilerimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek toplantıyı başlattı.

Başkan Vekilliği Ve Huzur Hakkı Yevmiyelerinin Tespiti

Gündemin birinci maddesinde 2021 mali yılı içinde Başkan vekilliği ve huzur hakkı yevmiyelerinin tespiti görüşüldü. Belediye Başkan vekilliği, belediye meclis ve ihtisas komisyonları üyesi ücret üyeleri belirlendi ve oy birliğiyle kabul edildi.

Biga Belediyesi Emir Ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin 7.Maddesine Bir Fıkra Eklendi

Gündemin ikinci maddesinde Biga Belediyesi emir ve yasakları uygulama yönetmeliğinin 7.maddesine bir fıkra eklenmesi görüşüldü. Biga Belediyesi belediye emir ve yasakları uygulama yönetmeliğinin 7. maddesine 21. fıkra olarak belediye sınır ve mücavir alanlar içerisinde bulunan özel şahıslara ait boş arsalarda bulunan otları temizlememek ve her türlü atık malzemeleri kaldırmamak hükmü eklenmesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Biga Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı
Biga Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı

Sokak Hayvanları Bakım Ve Ulaşım Yolu Yapılacak

Gündemin üçüncü maddesinde sokak hayvanları bakım ve ulaşım yolu yapılması için, 2021 yılı yatırım ve çalışma programına alınması ile bahse konu sahanın Biga Belediye Başkanlığına tahsis işlemlerinin yürütülmesi konusunda Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a yetki verilmesi görüşüldü. Biga’nın Eybekli köyünde 102 ada 3 nolu orman parseli üzerinde 10.979 metre kare alana sokak hayvanları bakım evi ve ulaşım yolu yapılması, Fen İşleri Müdürlüğünün 2021 yılı yatırım ve çalışma programına alınması, Biga Belediye Başkanlığına tahsis edilmesi için Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Biga Belediyesi Teşkilatına Hukuk İşleri Müdürlüğü Birimi İlave Edildi

Gündemin dördüncü maddesinde Biga Belediyesi teşkilatına hukuk işleri müdürlüğü birimin ilave edilmesi görüşüldü. Hukuk işleri müdürlüğü biriminin ilave edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Zabıta Ve İtfaiye Personeline Ödenecek Fazla Mesai Ücreti Belirlendi

Gündemin beşinci maddesinde 2021 mali yılı içinde zabıta ve itfaiye personeline ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi görüşüldü. Çalışma ücretleri 01.01.2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bürüt ücretleri belirlendi ve oy birliğiyle kabul edildi.

Plan Tadilatları

Gündemin altıncı, sekizinci ve onuncu maddelerinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün plan tadilatı talebi görüşüldü. Gündem maddeleri imar komisyonuna havale edildi.

Biga Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı
Biga Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı

Biga’ya Yeni Bir Mahalle Geliyor

Gündemin yedinci maddesinde Şirintepe Mahallesi’nin Kırlar Mevkiinin bölünerek ayrı bir mahalle olmasıyla ilgiliydi.

Başkan Erdoğan’ın “İlçemiz Şirintepe Mahallesi’nin alansal olarak büyük oluşu ve Bursa-Çanakkale karayolunun ikiye bölmesinden dolayı doğal eşik olarak mahallenin ikiye bölünmesinin uygun olacağı düşünüldüğünden, Kuzey ve Doğuda İdriskoru Köyü, Güneyde Bandırma Caddesi ve Batıda Şakirbey Köy sınırlı olacak şekilde yeni bir mahalle oluşturulması ile oluşturulacak mahallenin isminin belirlenmesi talebinin İmar Komisyonu’na havalesinin kabulünü oylarınıza sunuyorum” diyerek Meclis üyelerinin oyuna sundu. Oy birliğiyle kabul edilen madde bir sonraki Meclis toplantısında görüşülmek üzere komisyona sevk edildi.

İlçemizde Bulunan Mahallelerdeki İsimsiz Yollara Sokak İsimleri Belirlenmesi

Gündemin dokuzuncu maddesinde ilçemizde bulunan mahallelerdeki isimsiz yollara sokak isimleri belirlenmesi görüşüldü. Hamdibey mahallesi 314, 891, 892 adalar arasında, Şirintepe Mahallesi 1409,1410, 1411, 1412, 1413 ve 1414 adalar arasında, Cumhuriyet Mahallesi 1450, 1451, 1452, 1453, 1454 adalar arasında kalan isim yollara sokak ismi verilmesine, verilecek sokak isimlerinin belirlenmesi esas talebin imar komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

2021 Yılı Gelir Ücret Tarifesine Yeni Bir Tarife Eklendi

Gündemin on birinci maddesinde 2021 yılı gelir ücret tarifesine yeni bir tarife eklenmesi ve tarifeden alınacak ücretin belirlenmesi görüşüldü. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından verilen inşaat ruhsatlarında tretuvar çalışmalarına karşılık tretuvar bozma teminatı olarak metre kare başına 160 TL alınması olarak eklenmesi ve tarifenin 10 Şubat 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Biga Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı
Biga Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Erdoğan’ın, “her zaman dediğimiz gibi derdi Biga olan, Biga’mızın ve Bigalı hemşehrilerimizin hak ettiği hizmetlerin alınması konusunda emek harcayan tüm Meclis üyelerimize, çalışma arkadaşlarımıza, birim müdürlerimize ve değerli Biga Belediyesi personeline, projelerimizin gerçekleşmesinde sundukları katkılar ve bundan sonraki göstereceğiniz çaba için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sözleriyle sona erdi.’’



Belediye 3.02.2021 18:19:00 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61