Biga Belediyesinden Dezenfekte Seferberliği

Biga Belediyesinden Dezenfekte Seferberliği

Biga Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında şehrin dört bir yanında dezenfekte, yıkama ve temizlik çalışmaları yapıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de görülen Korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadele her yönüyle devam ediyor. Biga Belediyesi de, Korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın talimatıyla 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürüyor.

Biga Belediyesinden Dezenfekte Seferberliği

‘Evde Kal’ çağrısını yineleyen Biga Belediyesi, ortak kullanım alanlarının yoğun olduğu bölgelerde dezenfekte işlemini düzenli olarak yerine getirirken, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri şehrin ana halteri olan İstiklal Caddesi, Çan Caddesi ile Muammer Aksoy Caddesi yol ve kaldırımlarıyla birlikte baştan sona mikrop ve virüsleri yok eden anti bakteriyel özelliğe sahip köpüklü suyla yıkadı. Adeta dezenfekte seferberliği ilan eden Biga Belediyesi, temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da sahada yıkama ve dezenfekte çalışması yapan ekibe eşlik ederek, hem kolaylıklar diledi hem de teşekkür etti.

İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise 1 ve 2 Nolu Sanayi Sitesi’nde yıkama, temizlik ve dezenfekte çalışmaları yaptı.

Biga Belediyesinden Dezenfekte Seferberliği

Çalışmaların gece gündüz hummalı şekilde ve titizlikle sürdüğünü belirten Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Korona virüs tehdidinin başladığı ilk andan itibaren oluşturduğumuz ilk ekiple ilçemizdeki tüm ortak kullanım alanlarını düzenli olarak dezenfekte etmeye başladık. Kapalı pazar yerimizi, duraklarımızı, toplu taşıma araçlarımızı ve Biga ve bölgemizin sebze meyve tedarikini sağlayan halimizi ekiplerimiz dezenfekte etti. Yine minibüs duraklarımıza ve pazar yerimize dezenfektan jel koyduk. Ayrıca hastane, emniyet ve vefa destek ekiplerimize yönelik maske ve tek kullanımlık koruyucu kıyafet üretiyoruz. Bugün de ilçemizin bir ucundan diğer ucuna İstiklal, Çan ve Muammer Aksoy caddelerinde yıkama ve dezenfekte yaptık. Yarın da İnönü Caddemizi yıkayıp dezenfekte edeceğiz. Tüm birimlerimizle teyakkuz halinde ve işimizin başında olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Elbette ki bu salgın hastalıkla en büyük mücadele hem sosyal mesafeyi korumak hem de kendimizi izole ederek evde kalmaktır. Bizler her zaman tedbirlerin en önemlisi olan evde kal çağrımızı yineliyoruz. Rabbimden tüm hemşehrilerime sağlıklı ve hayırlı günler diliyorum” diye konuştu.

Biga Belediyesinden Dezenfekte Seferberliği

 



Belediye 30.03.2020 18:36:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36