Biga CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı

Biga CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Biga CHP İlçe Teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koydu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Biga CHP İlçe Teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koydu. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Atatürk anıtına çelenk sunuldu. CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk konuşma yaptı.

CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk yaptığı konuşmada, ‘’Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." ilkesiyle perçinlediği, "kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyeti'nin" 97. yaşını kutluyoruz.  Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Atatürk'ün kurucusu olduğu Cumhuriyet'in temelinde, mevcut anayasada da vurgulanan "demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti." anlayışı bulunmaktadır.

Biga CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı
Biga CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı

 "Hukukun üstünlüğüne inanmış bizlerin, bugün verdiği Cumhuriyet'imizi demokrasi ile taçlandırma mücadelesinin de meşru dayanağı budur. Vatandaşlarımızın kalıcı huzur ve adalet talebine ancak Cumhuriyet'imizi demokrasi ile taçlandırdığımızda ulaşılabilecektir. Atatürk'ün 'Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa, kazanılan zaferler kalıcı olmaz uyarısı da özgürlük ve bağımsızlığımızın yol haritası niteliğindedir."

Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu tablo, "Atatürk'ün uyarısının aksine üretmeyen, savurgan, liyakatsiz, yandaşları koruyan ve dışa bağımlı bir politika izlenmesi sonucu" oluşmuştur.

"Özellikle kadınlar ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimiz, bu ekonomi politikasının getirdiği ağır yükün altında ezilmektedir. Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde ve eşsiz iradesiyle Milli Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla tamamlamış ve Cumhuriyet'i kurmuş olan ülkemiz, bugün de içinde bulunduğu zor koşulları ortadan kaldıracak birikime sahiptir.  Bütün çalışmalarımız Birkaç ay önce gerçekleştirdiğimiz 37. Olağan kurultayımızda genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan ve kurultay delegesi olarak benimde imzam bulunan 2.yüzyıla çağrı beyannamemizde belirttiğimiz gibi cumhuriyetimizin 100 yılı olan 2023’de Yeni bir Anayasa ile Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sisteme geçmek içindir Türkiye’nin toplumsal barışı ve huzuru sağlamak.

Devlet yönetiminde ve toplumsal düzende liyakat sistemi hâkim kılmak. Seçim Yasası” değiştirerek , milletin vekilini millet seçmesi içindir. Siyasi Ahlak Yasası” çıkartılarak, Kamu İhale Kanunu, rekabet ve şeffaflığı sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecektir.Sayıştay” gerçek işlevine kavuşturulacak, “Ulusal Vergi Konseyi” ve TBMM’de “Kesin Hesap Komisyonu” kurulacaktır.

Biga CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı
Biga CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı

Güçlü bir “Stratejik Planlama Teşkilatı” kurularak   Eğitim sistemi, tüm bileşenlerinin ortak çabasıyla yeniden yapılandırılacaktır Gelecek nesiller için “Ekosistem Hakkı” korunacaktır. Güçlü sosyal devletin ilk adımı olarak “Aile Destekleri Sigortası Kurumu” kurulacaktır.  Yeni bir merkez-yerel dengesi kurulacaktır. “Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı” kurulacaktır.  Bu bağlamda unutulmamalıdır ki martın sonunun getirdiği bahar, geniş bir mutabakata dayalı demokrasi mücadelesinin ilk neticesidir. Türkiye, cumhuriyete ve demokrasiye kalpten bağlı milletimizin verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. Bu duygu ve inançla 97. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyor Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

Biga CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı
Biga CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı

 



Siyaset 28.10.2020 18:12:00 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61