Biga Dernekler Platformu Toplantılarını Tekrar Yapmaya Başladı

Biga Dernekler Platformu Toplantılarını Tekrar Yapmaya Başladı

Biga Dernekler Platformunun toplantıları, yaşanan pandemi sürecine takılmıştı. Platformu oluşturan derneklerin başkan ve yöneticileri, uzun bir aradan sonra kafede bir araya geldiler.

Mayıs 2017 tarihinde bir grup dernek bir araya gelerek Biga Dernekler Platformunu oluşturmuşlardı. Biga Dernekler Platformunun toplantıları, yaşanan pandemi sürecine takılmıştı. Platformu oluşturan derneklerin başkan ve yöneticileri, uzun bir aradan sonra kafede bir araya geldiler.

Yapılan toplantıda öncelikle platforma katılım sağlamak isteyen Biga Kafkas Kültür Derneğinin katılım işlemi gerçekleştirildi. Daha sonra dönem başkanlığı için önerilen Biga Pomaklar Kültür Derneği ve Başkanı İrfan Çınar, 3 aylık olarak dönem başkanlığı oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

3 aylık dönem başkanlığı için seçilen Başkan İrfan Çınar, Biga Dernekler Platformu'nun pandemi dönemi öncesi gerçekleştirdiği ve üzerinde çalıştığı konuları hatırlamak ve bilgi tazelemek amacıyla gözden geçirerek platform üyelerini bilgilendirdi.

Biga Dernekler Platformu'nca açıklanan çalışma ve projeler şu şekilde:

-Biga2nın ihtiyacı olan Eko Turizm çalışmaları kapsamında Biga’nın STK ve Kamu kurum kuruluşlarıyla toplantı, bilgilendirme ve yapılan yazışmalar hakkında bilgi verildi.

-Platform dahil dernek üyelerinin toplam üye profili bin 500'den fazla kişiye, Biga'da yüzden fazla esnafla indirim sözleşmeleri imzalanarak indirim kartları hazırlanması konusu anlatıldı.

-Biga öğrencilerinin bilgilerinin olmadığı düşünülerek Biga değerleri tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında 'Biga Kültür Elçileri' projesiyle öğrencilere anket uygulanarak ve geziler düzenleyerek bu kültürel ve tarihi değerlerin öğrenciler tarafından tanınmasının hedeflendiği proje hakkında bilgiler verildi.

Toplantının sonuç bölümünde ise Biga Dernekler Platformu olarak gelecekte yapılacak proje ve çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Biga Dernekler Platformu'nun dernek Başkanlarıyla birlikte Biga için ve Biga STK’ları için çalışmalarına devam edeceği vurgulanarak toplantı sonlandırıldı.

Toplantıya; Biga Pomaklar Derneği Başkanı İrfan Çınar, Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Duran, Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer, Biga Kafkas Kültür Derneği Başkanı Caner Şık ve Biga Motosiklet ve Spor Kulübü Başkanı Recep Duran katıldılar.



Biga 20.01.2022 17:40:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36