Biga Havadis 5 Yaşında

Biga Havadis 5 Yaşında

Yayın hayatına 2017 yılında başlayan Medyakuşum haber sitesi, 2018 yılında adını Biga Havadis olarak değiştirdi. Biga’da günlük yerel haberleri okuyucularıyla paylaşan haber sitem 5.’inci yıl dönümünü kutluyor.

Yayın hayatına 2017 yılında başlayan Medyakuşum haber sitesi, 2018 yılında adını Biga Havadis olarak değiştirdi. Biga’da günlük yerel haberleri okuyucularıyla paylaşan haber sitem 5.’inci yıl dönümünü kutluyor.

2017 yılında yayın hayatına başlayan (Medyakuşum) Biga Havadis haber sitesi yayın hayatının 5.’inci yıl dönümüne girmenin mutluluğunu yaşıyor. Tarafsız haberlerin doğru adresi sloganıyla yayın hayatına başladığım haber sitemde 2017 yılından bu zamana kadar tarafsız, ilkeli ve objektif haber anlayışı ile siz değerli okuyucularımıza haberlerimizi ulaştırmaya devam ediyorum.

Yayımladığı haberlerde ilk günden bu zamana kadar basın ahlak ilkelerine bağlı kalarak kamuoyunu aydınlatmak adına haberler yapmaktayım. 5.’inci yılına giren Biga Havadis, dünden bugüne binlerce haberi okuyucularına ulaştırdı. Yayımladığı haberlerde halkın ve haklının yanındayım. Haberlerimle Biga’mızın barışa, huzura, demokrasiye, hukuka, sosyal, kültürel, turizm ve ekonomik katkı sunmayı amaçladığımı düşünüyorum. Haberlerde paylaşılan sorun ve sıkıntıların giderilmesi için sorunları yetkililere aktarmada gerekli hassasiyeti gösteriyorum.

Basın Mensubunun Görevi Nedir? (haberci, gazeteci, radyocu)

Biz basın mensuplarının görevi emekli olup, ek iş veya hobi olarak yapılan bir meslek değildir. Kişisel çıkar, eleştirisel, alaycı yayın yapan kişiler olamayız. Oturduğumuz yerden internetten, sosyal medyadan fotoğraf, yazı alıp paylaşmak bizim görevimiz değildir.

Biz basın mensuplarının görevi; çağrılan yere icabet edip gitmektir. Burada habere ait fotoğraf çekip, ses ve görüntü kaydı aldıktan sonra ofise gidip haberi yazmak bizim görevimizdir. Emek harcayan kişi, kazanan kişi olur.

Neden Ücret Alıyorsunuz?

2021 yılı Aralık ayının son günleriydi. Resmi-özel kurumlar ile esnaflar haber sitesinde yılbaşı mesajı paylaşmak istediğini tarafıma iletmişti. Bazıları mesaj görsellerini kendisi hazırlarken, bazıları da benim hazırlamamı istemişti. O gün bir kafeden çalışan ya da sahibi telefonuma mesaj gönderdi. Kafemizde yılbaşı eğlencesi var. Bunun için bir afiş hazırladık. Bunu paylaşırmısın diye sordu. Bende esnaf olduğunu göz önüne getirerek iki farklı teklif verdim. Verdiğim ücret + KDV’yi faturada belirteceğimi söyledim. Beş on dakika sonra gelen mesaj da; ücret fazla geldi. Bazıları ücretsiz paylaşıyor. Siz neden ücret alıyorsunuz dedi. Bende muhasebe, sunucu, tasarım, kdv, kırtasiye, araba için yakıt gibi birçok giderimizin olduğunu söyledim. Sonuç; sosyal medyada vergi kaydı olmayan bir kişi paylaşmış oldu.

Biga’da yayın yapan gazeteci, haberci ve radyocuların vergi kaydı bulunuyor. Ayrıca yazımda belirttiğim gibi muhasebe, sunucu, tasarım, kdv, kırtasiye, araba için yakıt, sigorta, çalışan maaşı var. Bu masrafları göz önüne getirdiğinizde biz basın mensuplarının reklam ve ilanlar için ücret istemesi gayet normal değil mi?

Medya Sektörüne Destek Verin

Covid 19 ile savaşırken, ekonomik anlamda dövizlerin artması da medya sektörünü etkiledi. Gazete çıkaran arkadaşlarımızda kağıt ve toner masrafı arttı. Genel olarak baktığımızda sigorta, vergi dilimleri, yakıt, sunucu, web tasarı ve kırtasiye masraflarında artışlar yaşandı. Bizler reklam ve abonelik fiyatlarında gerekli artışı yapamadık. Çünkü esnafın da durumu belli. Medya sektöründe yayın yapan basın mensupları da bir türlü ayakta durmak zorunda. Bizleri sadece gazeteciler gününde ufak bir hediye ya da kahvaltıyla hatırlamayın.

Her Ay Toplanalım Biga’yı Tartışalım

Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan kaymakamlık toplantı salonunda, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise belediyede bizleri her zaman bir araya getirip toplantı yapardı. Pandemi ve artan vaka artışları nedeniyle bir araya gelemediğimizi düşünüyorum. Pandemi var ancak düğün, nişan, toplantı, cenaze töreni her şey yapılıyor. Burada iletişim eksikliği olduğunu düşünüyorum.

Asıl yapılması gereken; Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, STK’lar, dernekler vs. biz basın mensuplarını her ay toplayabilir. Diyeceksiniz ki bu toplantı çok mu önemli? Evet çok önemli olduğunu düşünüyorum. Durumu şöyle açıklayabilirim; Hüseyin Onan Caddesinde paket-parke taş çalışması vardı. Biga Belediyesi bir sorun yaşamış. İnternete baktığımda bir fotoğraf ve iki satır yazıyla asılsız bir gönderi paylaşılmış. Bu durum Biga Belediyesi tarafından üzücü bir durumdur. Neden? Biga Belediyesi basın mensuplarını her ay toplasaydı, bu taş döşeme işindeki durumu anlatır, basın mensupları da durumu birinci ağızdan vatandaşa ulaştırırdı. Böylece asılsız haber ve paylaşımlara da yer verilmemiş olurdu.

Biga Havadis haber sitesi oluşturduğu yayın çizgisi ve yapmış olduğu haberler ile her zaman okuyucuların takdirini kazandı. Yayın kalitesi ve okurların memnuniyeti sürecinde her kesimden sürekli tam not almayı başardım.

Biz yerel basın mensuplarını unutmayan ve hediyeler göndererek bizleri mutlu eden Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan’a, Biga Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur’a, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Cüneyt Oflaz’a, ulusal basında şuanda TRT’de çalışan Aytaç Kurnaz’a, Kurumsalx haber yazılımı sahibi Kenan beye, rahmetli gazeteci Adil Korkut’a, Sabır ablama, Biga’da haber sitesi kurarak gazetecilik yapıp ulusal medyada çalıştıktan sonra Biga’ya geldikten sonra Belediyede çalışan Samet Tunçer’e, abisi Fatih Tunçer’e daha önce özel hastanede çalışıp şuanda Biga Belediyesinde çalışan Ömer Yavuz’a ve Biga’da görev yaptığımız tüm gazeteci arkadaşlara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.



Biga Özel Haber 13.01.2022 11:05:00 0
  • Çarşamba 18.9 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87