Biga İlçesi Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Komisyon Toplantısı

Biga İlçesi Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Komisyon Toplantısı

Hayat boyu öğrenme halk eğitimi planlama ve işbirliği komisyonu toplantısı 3 Mart Salı günü saat 10:00’da Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.

Biga Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Hikmet Cevher sunum yaparak şunları söyledi;

Biga Halk Eğitim Merkezinde; kişisel gelişim kursları ve mesleki eğitim kursları düzenleniyor. 1 Eylül 2019 ve 3 Mart 2020 tarihi arasında 9 okuma yazma kursu, 86 genel kurs ve 60 mesleki-teknik kurs olmak üzere toplam 155 kurs açıldı. 1.876 erkek ve 1966 kadın olmak üzere 3.842 kursiyer kurslara katıldı. Kursa katılan bu oran Biga nüfusunun %4,2’si kadardır. 3 resmi ve 1 özel kuruluş ile işbirliği yaparak, 15 kurs açtık. Biga Halk Eğitim Merkezi olarak açık ortaokul ve lise eğitimi veriliyor. Açık ortaokulda 47 öğrencimiz ve açık lisede 285 öğrencimiz aktif olarak eğitimlerine devam etmektedir. Biga Halk Eğitim Merkezi olarak 01.09.2019 ve 31.08.2020 tarihi itibariyle açılması planlanan 38 kurs bulunmaktadır, dedi.

Biga İlçesi Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Komisyon Toplantısı

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada;

Biga nüfusuna oranla %4,2’si açılan bu kurslara katılım sağlıyor. Mesleki kurslarda özel veya resmi işbirliği neticesinde kursiyerlere ücret ödeniyor. Mesleki kursların açılmasına önem vermeliyiz. Kurslara katılan kursiyerler kurslarını başarılı bitirdiği takdirde sertifikalarını alıyorlar. Vatandaşlarımızın fayda göreceği kurslar bizim için değerli ve kıymetli. Biga tarım ve hayvancılıkta başarılı ilçelerden biridir. Çiftçilerimize yönelik açılan kurslara önem vererek, daha fazla kurslar açılabilir.

Açılması planlanan kurslar; afet bilinci eğitimi, arı yetiştiriciliği, avcı eğitimleri, ilk yardım, aşçı çırağı, bağımlılıkla mücadele, bağlama, bilgisayar işletmenliği, bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayarda hızlı klavye kullanımı, bilgisayar destekli proje çizimi (autocad), çalışanların iş sağlığı ve güvenliği, destekleme ve yetiştirme, diksiyon, drama, ebru, etkili ve hızlı okuma, eğitimde oyun teknikleri, el sanatları, emlak danışmalığı, emlak komisyonculuğu, giyim, hasta ve yaşlı bakımı, hijyen eğitimi, İngilizce seviye (A1, A2), iş birliği kapsamı üzerine talep edilen kurslar, kalorifer ateşçiliği (katı, sıvı, doğalgaz), keman, meyve ağaçlandırma ve aşılama, meyve ağaçlandırma ve budama, nakış, okul çağı çocuklarında beslenme, okuma yazma (1. ve 2. kademe), Osmanlıca, resim, halk oyunları kursları

Biga İlçesi Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Komisyon Toplantısı

Hangi kursların açılacağı hakkında yapılan önerilerde; fotoğrafçılık, öğrenci servisi rehber personeli ve çiftçilere yönelik güvenli traktör kullanımı kurslarının açılması önerildi.

Biga Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen bu toplantıya; Biga Kaymakamı Mustafa Can, İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Erikli, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları, okul müdürleri katıldı.

Biga İlçesi Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Komisyon Toplantısı

 



Eğitim 3.03.2020 18:38:00 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61