Biga Kaymakamı Erdinç Dolu Gazetecilerle Biga Gündemini Konuştu

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu Gazetecilerle Biga Gündemini Konuştu

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, 31 Ocak Pazartesi günü saat 09:00’da bir kafede gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kaymakam Dolu, kahvaltı sonrasında gazetecilerin Biga gündemine dair sorularını yanıtladı.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, 31 Ocak Pazartesi günü saat 09:00’da bir kafede gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kaymakam Dolu, kahvaltı sonrasında gazetecilerin Biga gündemine dair sorularını yanıtladı.

Bir kafede düzenlenen toplantıya; Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Satılmış ve Biga Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenleri Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Bülent Korkmaz, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Saim Yılmaz, Hacıhüseyinyaylası Köyü Muhtarı Zeki Bülbül ve Bakacak Çiftliği Köyü Muhtarı Metin Saygılı katıldılar.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu Biga’da eğitim, ilçe özel idarenin yaptığı çalışmalar, kırmızı ışıkta yazılan cezalar, aşevi projesi, engelsiz yaşam merkezi projesi, Biga’nın ürünlerine ait coğrafi işaret belgesi, 2.000 kişilik kapalı spor salonu, 18 Eylül Stadının yenileme çalışmaları, İlyas Bayram Stadyumunda atletizm için tartan pistin yapılması, demir yolu, Karabiga limanı, yat limanı gibi birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Biga’da Eğitim Konusunda Yapılan Çalışmalar

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, ‘’Biga Üniversitesi konusunda yapılan çalışmalar sonucunda bir yol katledildi. Biga’da ki üniversiteye ilave edilecek bölümler ve açılacak fakülteler var. İletişim Fakültesi ÇOMÜ Rektörlüğü tarafından onaylandı. Biga MYO’da ise mobilya bölümü açılma konusunda çalışmalar devam ediyor.

8 ve 12.’inci sınıflar için akademik başarıyı arttırma projemiz var. Ayrıca öğrenci koçluğu sistemi uyguluyoruz. Öğrenciler her ay 2 deneme sınavına giriyor. Yapılan bu çalışmalar ile birlikte başarıyı arttıracağımıza inanıyorum, dedi.’’

Biga İlçe Özel İdaresi’ni Çalışmaları Devam Ediyor

Kaymakam Dolu, ‘’Biga İlçe Özel İdaresi olarak 14 km beton asfalt, 1 foseptik ve kanalizasyon, 3 köye su şebekesi, 1 köye su isale hattı, 14 su deposu, grup içme suyu isale hattı yapıldı. Yol yapımında ise 15 bin metrekare parke taşı döşendi. 56 adet iş için toplamda 12 milyon 810 bin liralık yatırım yapıldı.

Kırmızı Işıkta Yazılan Cezalar

Gazeteciler, kırmızı ışıklarda numaratör uyarı sisteminin olmadığı ve yeşil ışığın sarıdan kırmıza hızlı bir şekilde geçmesi nedeniyle çok fazla ceza yazıldığını söyledi. Burada ki ışıklarda bu kırmızı ışık uyarı sisteminin çok hızlı çalıştığını ve numaratör sisteminin olup olmayacağını sordu.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu;  ‘’Biga’da Çan çevre yolu, Özel Biga Can Hastanesi önündeki kavşaklarda kırmızı ışık bulunuyor. Biga Kaymakamlığı olarak bizim yapabileceğimiz bir durum varsa, Biga İlçe Trafik Komisyonunda numaratörlerin geri gelmesi için bir çalışma yapabiliriz. İlerleyen günlerde Karayolları Bölge Müdürlüğümüzü ziyaret edeceğiz. Karabiga kavşağında trafik ışıkları uyarı sistemi, üniversite için üst geçit, Özel Biga Can Hastanesi önünde yaşanan trafik yoğunluğunun durumunu gibi konuları Karayolları Bölge Müdürlüğüne ileteceğiz.

Ankara Ziyaretimizde Yapılacak Ve Devam Eden Projelerin Durumunu Yetkililere İleteceğiz

Ankara ziyareti yapacağını belirten Kaymakam Erdinç Dolu, ‘’ilerleyen günlerde belediye başkanlarımız ve oda başkanlarımızdan oluşturacağımız heyet ile birlikte Ankara ziyaretimiz olacak. Yapılması planlanan projeler için maliyet çalışmaları yaptık. Yapacağımız ziyaretlerde; Biga’mız için 2.000 kişilik kapalı spor salonu, 18 Eylül Stadının yenileme çalışmaları, İlyas Bayram Stadyumunda atletizm için tartan pistin yapılması, demir yolu, Karabiga limanı, yat limanı gibi birçok konuyu yetkililere ileteceğiz.

Biga Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi

Kaymakam Dolu, ‘’Biga ve köylerindeki engelli vatandaşlarımızın belirlenmesine dair çalışma yaptık. Engelsiz yaşam projesi için mobil hizmet aracının olmasını istiyoruz. Bunun içinde Japonya’dan hibe almak için çalışmalara başladık. Proje için finansman çalışmalarımızın büyük bir kısmını yaptık. Engelsiz yaşam merkezi olan il veya ilçeleri inceleyeceğiz. Bu işlemlerin ardından proje için ilerleyeceğimiz yolu belirleyeceğiz.

Aşevi Projesi Onaylandı En Kısa Zamanda Çalışmalara Başlayacağız

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, ‘’Aşevi projemiz vardı. Projeyi Aile Bakanlığına sunmuştuk. Proje onaylandı. Biga ve köylerde madde durumu olmayan, yemek yapmada zorlanan vatandaşlarımız olabilir. Biz yaptığımız çalışmalar ile 400 kişiyi tespit ettik. Yapıp hazırladığımız yemekleri sıcak bir şekilde Biga ve köydeki vatandaşlarımızın evine ulaştıracağız.

Biga’nın Ürünlerine Ait Coğrafi İşaret, Menşe, Mahreç Ve Geleneksel Ürün Belge Alma Çalışmaları

Kaymakam Erdinç Dolu, ‘’Biga’nın ürünlerine ait coğrafi işaret belgesi almak için çalışmalarımız devam ediyor. Biga pirinci, peynir tatlısı ve nohut kahvesi için başvuru yapacağız. Selvi biberi hakkında numune göndermemiz gerekiyor. Gelen sonuca göre çalışmalara başlayıp başvuru yapacağız.

Bir kafede düzenlenen kahvaltıda Biga Kaymakamı Erdinç Dolu biten ve yapımı devam eden projeler hakkındaki açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Kaymakam Erdinç Dolu, son olarak gazetecilerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.



Biga 31.01.2022 20:40:00 0
  • Çarşamba 15.5 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 20.4 ° / 11 ° Güneşli
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10098,23%0,15
  • DOLAR

    32,38% -0,13
  • EURO

    34,76% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2410,35% -1,00
  • Ç. ALTIN

    3868,40% -0,99