Biga Kaymakamı Mustafa Can’a Veda Yemeği Düzenlendi

Biga Kaymakamı Mustafa Can’a Veda Yemeği Düzenlendi

Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın Düzce Akçakoca’ya tayini çıkması nedeniyle 1 Eylül Çarşamba akşamı saat 20:00’de veda yemeği düzenlendi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın Düzce Akçakoca’ya tayini çıkması nedeniyle 1 Eylül Çarşamba akşamı saat 20:00’de veda yemeği düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın Düzce Akçakoca’ya tayini çıktı. Kaymakam Mustafa Can’nın yerine Muğla Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu atandı.

Yemek öncesi tek tek masaları gezen Biga Kaymakamı Mustafa Can oda başkanları, belediye başkanları, siyasi partiler, dernekler, resmi kurum müdürleri ve muhtarlarla muhabbet ederek vedalaştı. Yemek sonrasında Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Biga Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ağaköy Muhtarı Ayhan Ferah bir konuşma yaptı.

Biga Kaymakamı Mustafa Can’a Veda Yemeği
Biga Kaymakamı Mustafa Can’a Veda Yemeği

Muhtarlar Derneği Başkanınca düzenlenen Kaymakam Mustafa Can’nın veda yemeğine; Kaymakam Mustafa Can ve eşi Elvan Eker Can, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş ve eşi, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve eşi Feride Erdoğan, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Sıtkı Keçeci, Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah, siyasi parti temsilcileri ve yöneticileri, görevli olan savcı ve hâkimler, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, kurum müdürleri, muhtarlar ve kaymakamlık personeli katıldı.

Biga Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ağaköy Muhtarı Ayhan Ferah, ‘’Kaymakamımız Mustafa Can ile 4 yıl birlikte görev yaptık. Biga ve köyleri için hizmet verdi. Hizmetlerinden dolayı muhtarlarımız adına Kaymakamımız Mustafa Can’a teşekkür ederim. Yeni görev yerinde başarılı olmasını diliyorum. Allah yolunu açık eylesin, dedi.’’

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘’vedalar, ayrılıklar her zaman zor olur. Görev ve sorumluluklarımız farklı farklı ama hepimizin amacı aynıdır. Hepimiz halkımıza hizmet eden kişileriz. Rabbim aldığımız sorumlulukları kutsal görevimizi layıkıyla yerine getirmeyi nasip etsin. Kaymakamımız Mustafa Can ile 2,5 yıl ortak mesaimiz oldu. Pandemi dönemi mesaileri daha da sıkılaştırdı. Birlikte toplantılar yapıp, ortak çalışmalarımız oldu. Kaymakamımız Mustafa Can aldığı görevi adalet ve hakkaniyet çerçevesinde sahiplenerek yaptı. 4 yıldan beri Biga’ya ve köylerimize kazandırmış olduğu tüm çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni görev yerinde de çalışkanlığını göstereceğinize eminim. Allah yolunu açık etsin, dedi.’’

Biga Kaymakamı Mustafa Can’a Veda Yemeği
Biga Kaymakamı Mustafa Can’a Veda Yemeği

Biga Kaymakamı Mustafa Can, ‘’iyi dilekleri için Biga Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ağaköy Muhtarı Ayhan Ferah ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Vedalar buruk geçer. Bunlar işin ve doğası gereği insani hassasiyetlerden kaynaklanır. 20 Ağustos 2017 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Biga’ya gelmiştik. Bu seferde 20 Ağustos 2021 Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Düzce Akçakoca’ya atanacağım.

4 yıl önce Biga’ya gelirken Biga’nın ekonomisi, sanayisi, tarımı, ticareti, sosyal, kültürel, eğitimi bu kadar yoğun olacak şekilde beklemiyordum. Atama gerçekleşip Biga’ya gelince görüldüğünden çok fazla şehir havasındadır. Biga’mız birçok ilden bile kapasite olarak çok fazla imkâna sahip olan bir ilçedir. Değerli insanların olduğu bu şehirde 4 yıl boyunca hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyorum. Yaptığımız çalışmalarda belediye başkanlarımız, oda başkanlarımız, köy-mahalle muhtarlarımız, daire amirlerimiz, personelimize ve tüm kuruluşların maddi ve manevi desteğini aldık.

Biga’mıza en güzel çalışmaları yapmak için çabaladık. 4 yılı dolu dolu geçirdiğimize inanıyorum. Son 2 yıl pandemi ve ondan önceki süreçler olsun, eğitimden sağlığa, turizmden spora, köylerin altyapısı, tarım ve hayvancılığa kadar Biga ilçemize bir şeyler yapmaya gayret ettik. Eksiğimiz, hatalarımız ve yapamadıklarımız olmuştur. Bu bir bayrak yarışı, bizden sonraki gelecek arkadaşlarımız da Biga’mızı daha güzel yerlere getireceklerdir. Biga her şeyin en iyisine, en güzeline sahip olması gereken bir yer.

Biga Kaymakamı Mustafa Can’a Veda Yemeği
Biga Kaymakamı Mustafa Can’a Veda Yemeği

Çanakkale’nin en büyük ilçesinde bizlere görev yapmak nasip oldu. Yaptığımız çalışmalarda bizlere destek olan milletvekillerine, belediye başkanlarına, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, emniyet personeline, jandarma personeline, sağlık çalışanlarına, ilçe milli eğitim müdürlüğüne, oda başkanlarına, dernek-vakıf başkanlarına, köy-mahalle muhtarlarına, resmi-özel tüm kurum temsilcilerine, kaymakamlık personeline, basın mensuplarına ve aileme teşekkür ediyorum.

Düzce’nin Akçakoca ilçesine gidiyorum. Sizleri orada ağırlamak gurur duyarım. Oralarda bir kardeşiniz olarak sizlerin yanında olup, yardımcı olacağımı unutmayın. Bu gecede yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum, dedi.’’

Konuşmaların ardından Biga Kaymakamı Mustafa Can, yemeğe katılanlarla tek tek vedalaştı. Toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından veda yemeği sona erdi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can’a Veda Yemeği
Biga Kaymakamı Mustafa Can’a Veda Yemeği

 



Kaymakamlık 2.09.2021 19:34:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36