Biga Kent Konseyi 1. Olağan Toplantısı

Biga Kent Konseyi 1. Olağan Toplantısı

Biga Kent Konseyi 2020 yılı 1. olağan toplantısını 15 Şubat Cumartesi günü saat 11:00’de Biga Belediyesi nikah salonunda yaptı. Biga Kent Konseyi 2020 yılı 1. olağan toplantısının divan başkanlığını Metin Tatlı, katip üyelikleri Sıtkı Yağan ve Sema Berki yaptı.

Biga Kent Konseyi 1. Olağan Toplantısı

Biga Kent Konseyi 19 Haziran 2019 tarihinde Metin Tatlı başkanlığında seçilen yeni yönetim ile hızla çalışmalara başladı. Biga Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdoğan Başer, kurulan 11 çalışma grubu hakkında bilgi verdi.

Biga Kent Konseyi 1. Olağan Toplantısı

Biga Kent Konseyi Metin Tatlı yaptığı konuşmada; ilk olarak Biga Belediyesinin 3. katında bir toplantı salonunun, kent konseyi için hazırlanması sağlandı. Yapılan toplantılar ile 2 meclis ve 11 çalışma grubunu bugünkü genel kurulumuza sunuyoruz.

Meclislerimizde Kadın ve Gençlik Meclislerinin geçmiş dönemdeki yönergelerinin bugünkü toplantımız itibariyle yok hükmünde sayılmasını genel kurulumuza sunarak kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Kadın ve gençlik meclisleri için Yönetmelikte yer alan kuruluşlara yazılar yazıldı gelen temsilciler ile yakın zamanda toplantılar yapılarak yeni yol haritası belirlenecektir.

Kent konseyleri yönetmeliği, gençlerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini artırmak yerel karar almada aktif rol almalarını sağlamak maddesine istinaden, Biga Kent Konseyi yürütme kurulu, 15 yaşına girmiş, 29 yaşını oldurmuş gençlerden oluşmasını görüşlerinin alınarak, raporlanmasını ve yönetim süreçlerine sunulmasını önermektedir. Biga Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantılarına B.İ.İ.B.Fakültesi ÖTK Başkanının katılmasını genel kurulumuza sunuyoruz, dedi.

Biga Kent Konseyi 1. Olağan Toplantısı

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada;

Biga Kent Konseyi 1. Olağan toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Görev aldığınızdan bugüne duyarlılığınız ve olaylara sahip çıkmanız anlamında yaptığınız özverili çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Biga Kent Konseyi 1. Olağan Toplantısı

Biga Kent Konseyi yönetiminin, şehrimizde yaşayan tüm insanları temsil edebileceği arkadaşlarımızdan oluşsun istedik. Burada tam bir Biga özeti var. Önümüzde 4 sene seçim yok. Hepimiz Bigalı vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için görev aldık ve hep birlikte çalışacağız. Biga Belediyesi veya Biga hakkında eksik gördüğünüz, bir şeyin olmasını istediğiniz her şeyi konuşabilirsiniz.

Ayrışmadan bir birimize saygı göstererek, birlik ve beraberlik içerisinde, Kent Konseyi Başkanımızın da dediği gibi, söz konusu vatansa gerisi teferruattır deyip, doğru işi yapmak anlamında bu tür toplantılarda bir araya gelmeliyiz, dedi.

Biga Kent Konseyi 1. Olağan Toplantısı

 



Biga 15.02.2020 16:10:00 0
  • Perşembe 22.4 ° / 14 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 15.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.6 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00