Biga Kent Konseyi Bahçeli Köyünde

Biga Kent Konseyi Bahçeli Köyünde

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komite Başkanlığını yürüten, Biga Kent Konseyi’nin girişimleri ile Bahçeli Köyü'nde ilgililer ile görüşüldü.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komite Başkanlığını yürüten, Biga Kent Konseyi’nin girişimleri ile Bahçeli Köyü'nde ilgililer ile görüşüldü.

Kent Konseyleri yönetmeliğinin görevlerinde, yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini, uygulama ve izleme süreçlerinde, tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasına katkıda bulunmak maddeleri bulunmaktadır.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komite Başkanlığını yürüten, Biga Kent Konseyi’nin girişimleri ile Bahçeli Köyü'nde ilgililer ile görüşüldü. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı Yürütme  Kurulu Üyelerinden Ergün Erkap, Recep Duran ,Bahçeli Köyü Muhtarı Cahit Ormanlı ve azalar, Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer, Dernek Kurucu üyelerinden Ahmet Ersin, Cengiz Ankaralı, Erdoğan Başer'in katılımları ile Bahçeli Köyü ve Mehmet Çavuş hakkında istişarelerde bulunuldu.

Biga Kent Konseyi Bahçeli Köyünde
Biga Kent Konseyi Bahçeli Köyünde

Mehmet Çavuş Belgeseli ve Nilüfer Gölü Mesire Alanı çalışmaları hakkında bilgi veren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, "Çanakkale Savaşlarının Kahramanı Mehmetçiğin İsim Babası Bigalı Mehmet Çavuşumuz ile ilgili çok özel bir projeyi başlattık. Birçok film festivalinde ödül alacağını umduğumuz belgesel film çalışmamızın yurt içi çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Kısa bir süre sonra da yurt dışı çekimleri tamamlanacak. Senaristliğini Cem Fakir’in yönetmenliğini ise alanında ünlü isim Gökhan Tarkan Karaman’ın yaptığı Mehmetçiğimizin isim babası Bigalı Mehmet Çavuş Belgeseli neredeyse tamamlanmak üzere. Ayrıca milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Bayramiç'teki müzesi gibi Mehmet Çavuşumuzun da evini restore ederek anı evi haline getireceğiz. Mahalli Sulak Alan ilan edilerek koruma altına alınan Kalafat Köyü’ndeki Nilüfer Gölümüz, Belediyemiz ve Biga Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle mesire alanı yapılacaktır. Çalışmalarımızı Haziran ayında inşallah tamamlayacağız. Mayıs ayının sonu gibi başlayıp ağustos ayının sonuna kadar açmaya devam eden Nilüfer Çiçeklerimiz eşsiz manzarasıyla hepimizi büyülüyor. Bu bölgemiz proje tamamlandıktan sonra doğa ve fotoğraf severlerin vazgeçilmez noktalarından birisi haline gelecektir" dedi.

Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm komitesinde yapılan görüşmelerde her kentin ilk üç önceliğini belirlemesi istendi. Bizler yaptığımız görüşmelerde Kentimiz için belirlediğimiz ilk üç öncelik olarak, Bigalı Mehmet Çavuş, Nilüfer Gölü ve Parion Antik Kenti'ni (aşıklar tepesini) yazdık. Geçtiğimiz günlerde Kemer'de Aşıklar Tepesi'nde tur operatörleri ile birlikteydik. Biga Orman İşletme Müdürü ile Nilüfer Gölü'nün son durumu hakkında bilgi aldık. Bu akşam Mehmetçiğin isim babası olarak bilinen Mehmet Çavuş ve Bahçeli Köyü hakkında görüştük. İlçemizin turizmi için Tüm rota ve lokasyonlarını ilgililer ile görüşerek genel kurulumuzda sunulmak üzere raporluyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ederken, kültür sanat ve turizm konusunda düşünceleri olanları Biga Kent Konseyine davet ediyoruz dedi.’’



Biga 18.11.2020 16:05:00 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71