Biga Kent Konseyi BİKEM Çalışmaları Devam Ediyor

Biga Kent Konseyi BİKEM Çalışmaları Devam Ediyor

Biga Kent Konseyi bünyesinde kurulan Biga Kent Müzesi ve Arşivi Çalışma Grubu BİKEM çalışmalarına devam ediyor.

Biga Kent Konseyi Temmuz ayı yürütme kurulu toplantısında kurulan, Biga Kent Müzesi ve arşivi oluşturulması için faaliyet gösteren ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim üyelerinden Veysel Tolun başkanlığında çalışmalarını yürüten  BİKEM Çalışma Grubu Türkiye’nin ilk ilçe kent Müzesi olan İnegöl kent müzesini ziyaret etti. Ziyarete BİKEM Başkanı Dr. Veysel Tolun, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdoğan Başer, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ergün Erkap, Kent Konseyi Genel Kurul üyelerinden Ercüment Kutlu ve Cengiz Güler, Halimbey Konağı Müze sorumlusu Murat Gülcen katıldı.

Ziyaret kapsamında önce İnegöl Kaymakamı Sn. Şükrü Görücü’nün misafiri olan ekip daha sonra İnegöl Kent Müzesini ziyaret etti. Müzenin kuruluş aşaması, işleyişi süreçleri hakkında İnegöl Kent Müzesi Sorumlusu Ceyhun Bayram’dan bilgi alındı.

Kent Müzesi içinde yer alan bir diğer müze Mobilya Müzesi ziyaret edildi. Daha sonra İnegöl Devlet Hastanesi’nde bulunan Ambulans Müzesi’ne geçildi ve bu müzenin de kuruluş aşamaları hakkında bilgi edinildi.

İnegöl kaymakamlığı ve müze ziyaretlerinin ardından Biga’ya dönen Biga Kent Konseyi yönetim kurulu ve BİKEM üyeleri adına Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı; Temmuz ayında kuruluş kararı aldığımız BİKEM’in çalışmaları son derece emin adımlarla ilerliyor. En kısa zamanda hayallerimizin somutlaştığını görecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kent arşivleri ve kent müzeleri bir kentin yaşayan bellekleridir ve korunup ilerletilmesi gerekir. Biz de bunun için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu ziyaretlerimizde öncelikle makamında bizleri çok güzel ağırlayan sevgili abim ve değerli büyüğüm İnegöl Kaymakamı Sn. Şükrü Görücü’ye, İnegöl Kent Müzesi Sorumlusu Sn. Ceyhun Bayram’a ve bu ziyaretlerimiz sırasında bizleri yalnız bırakmayan ve değerli bilgilerini bizimle paylaşan İş Adamı Sn. Aptullah Ezim abime çok teşekkür ediyorum, dedi.



Biga 18.12.2019 18:47:00 0
  • Perşembe 22.4 ° / 14 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 15.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.6 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00