Biga Kent Konseyi Güvenli Trafik Çalışma Grubu Bisiklet Yolları İçin Görüşleri Topluyor

Biga Kent Konseyi Güvenli Trafik Çalışma Grubu Bisiklet Yolları İçin Görüşleri Topluyor

Kent konseyleri yönetmeliğinde; “Kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde, tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasına, sürdürülebilir gelişmenin sağlanması ve bu konuda ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik planların hazırlanması ve uygulamasını sağlamak” maddesine istinaden, Biga Kent Konseyi Güvenli Trafik Çalışma Grubunda, Motosiklet, Biga Hobileri Geliştirme, Biga Kızılay, Boşnak, Pomak, Bigalı Mehmet Çavuş, Gönüllü aile, Emlakçılar, Engelliler, Eczacılar, Pegai Bisiklet Platformu ile Korona virüs sürecinde birebir yapılan görüşmeler sonucunda, kamuoyunun görüşlerine sunulmak üzere, Biga Kent Konseyi Genel Sekreterliğince hazırlanan ilk metin imza altına alındı.      

Hazırlanan ilk taslak metinde;

“Tüm dünyada sağlıklı yaşam için bisiklet satışlarının arttığı bu günlerde, toplu kullanımın azaltılması, sıkışık olan Biga Merkez trafiğinin rahatlatılması, 4 tekerlekli motorlu araçların kullanımının azaltılması, iki teker kullanımının yaygınlaştırılması sağlık ve trafik açısından çözüme katkı sağlayacaktır. İdriskorudan-Biga otogarı ve Karabiga kavşağına, Gümüşçay Kavşağından-Sarıkaya çıkışına ve Kıbrıs şehitleri caddesinde, hatta Sarıkaya istikametinden gelen Kocabaş Çayının Çavuşköy’e kadar olan kısmında, derenin ve yolların iki tarafına, iki teker kullanıcıları için bir yol yapılabileceği değerlendirilmektedir.

Biga Kent Konseyi Güvenli Trafik Çalışma Grubu Bisiklet Yolları İçin Görüşleri Topluyor
Biga Kent Konseyi Güvenli Trafik Çalışma Grubu Bisiklet Yolları İçin Görüşleri Topluyor

İlçemize Çan, Çanakkale ve Bursa istikametinden gelen asfaltların, şehir merkezinden geçen kısımlarında, yolların sağında ve solunda çok güzel ağaçların olduğunu gözlemlendi. Asfalt iki şerittir ve sağ kısımlarında emniyet şeridi, birçok noktada yoktur. İki teker kullanıcıları genelde güvenlik açısından emniyet şeridini kullanmaktadır. Yapılan gözlemlerde asfaltın kenarındaki yaya kaldırımının diğer tarafında ağaçların olduğu ve yapılacak toprak dolgusu ile iki teker kullanıcılarının kullanımına açılabileceği değerlendirilmektedir. (dolguda mıcır kullanılmamalı, ağaçların köklerine su sızabilecek nitelikte bir dolgu değerlendirilmelidir.)

İki şeridin bulunduğu çevre yollarımızdan, yan yana iki kamyon veya tır denk geldiğinde iki teker kullanıcıları açısından risk teşkil ettiği ve kazaların gerçekleştiği bilinmektedir.

Biga’nın her bölgesine hitap edecek olan bu iki teker güzergâhları, halkımızın hastanelere, işyerlerine, Biga değerleri olan Abdiağa mesire alanından Işıkeli Köyü Nohut Kahvesine ve Işıkeli yolu seyir terasına, Kalafat Köyü’nden ve Şirintepe’den gidilebilen Nilüfer Gölüne, Can hastanesi kavşağından Kalafat Köyü’ne, Bahçeli Köyü’nde kabri ve evi bulunan Seddülbahir Kahramanı Bigalı Gazi Mehmet Çavuş’a, Gümüşçay ve Karabiga’da bulunan değerlerimize ulaşım açısından önem arz etmektedir.

Kentimizden geçenler için vitrin olan bu güzergâhlar, iki teker yolları ile daha bir değerli olacaktır. Biga Değerleri ile ilgili tabela görsellerinin bu güzergâhlara takılması kentimizin değerlerini anlatacak ve EKO TURİZM hatlarımız çizilmiş olacaktır.

İlçe Merkezindeki İnönü, İstiklal, Rafet gürkaynak ve Çan Caddelerinde yolun sağ kısmına, kaldırımlarda yapılacak düzenlemeler ile bisiklet yolu yapılabileceği kanaatimiz vardır.”

Gençlik Gelişim Derneği temsilcileri ile yapılan görüşmede hazırlanan bu metnin yapılması halinde ayakta alkışlanacak bir çalışma olduğu da belirtildi.  

Biga Kent Konseyi öncülüğünde hazırlanan bu metin taslak olup kurum görüşleri sonrasında netleşecektir. Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı kurum ve kuruluşların, milletimizin konu hakkındaki görüşlerini Biga Kent Konseyine bildirmelerini istedi.



Biga 1.06.2020 16:58:00 0
  • Cuma 25.3 ° / 14.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.6 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 14.8 ° false
  • BIST 100

    10517,87%1,92
  • DOLAR

    32,29% 0,07
  • EURO

    35,04% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2475,25% 0,38
  • Ç. ALTIN

    3964,16% 0,39