Biga Motosiklet Festivaline Damga Vuran Anlar

Biga Motosiklet Festivaline Damga Vuran Anlar

Biga Belediyesi tarafından 18 Eylül etkinlikleri kapsamında düzenlenen Biga Motofest, Motosiklet korteji ve Türkiye Stunt Şampiyonu Birkan Polat'ın gösterisi büyük beğeni topladı.

Biga Belediyesi tarafından 18 Eylül etkinlikleri kapsamında düzenlenen Biga Motofest, Motosiklet korteji ve Türkiye Stunt Şampiyonu Birkan Polat'ın gösterisi büyük beğeni topladı.

Biga Belediyesi, Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Motosiklet Festivali düzenledi. Türkiye’nin dört bir yanından Biga’ya gelen binlerce motosiklet tutkunu Abdiağa Mesire alanındaki etkinliklerle beraber, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezerken 100. Yıla özel kortej düzenledi. Motofest alanını ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, motosiklet tutkunlarıyla beraber korteje katıldı.

Abdiağa Mesire alanından başlayan korteje yüzlerce motosiklet katılırken, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan motosikletleriyle korteje öncülük ederek Biga caddelerini turladı. Vatandaş ve esnafın ilgiyle izlediği kortej Biga Belediye Meydanı’nda sona ererken, burada bir konuşma yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biga Motosiklet Festivalimiz 100.yıl etkinliklerimiz kapsamında coşkuyla devam ediyor. Kortejimizin ardından Biga Belediye Meydanımızda anrenalin ve heyecan dolu gösteriye şahit oluyoruz. 100. Yıl etkinliklerimiz 18 Eylül’e kadar devam edecek. Geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkumdur ilkesiyle geçmişimizi yad ederek şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını coşkuyla idrak ediyoruz. Ben tüm motosiklet camiasına şahsım ve Bigalı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Şu anda festival alanımızda yurdun dört bir yanından gelen 4 bin 500 motosiklet tutkunu var. Kurtuluşumuz kutlu olsun” diye konuştu.

Biga Belediyesi Motofest organizasyon yetkililerinden Sedat Çakır, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile birlikte AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a kask hediye etti.

“Türkiye’nin dört bir yanından Biga’mıza gelen motosiklet sevdalılarıyla beraber Biga’mızın caddelerini dolaştık. Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Bigalı hemşehrilerimizin özverili çalışmasıyla 5 bine yakın motosiklet tutkunu misafirimiz oldu. Bu ülkenin sporla uğraşan, sanatla uğraşan kim varsa bu ülkeye faydası olur. Çanakkalemizin çok kıymetli ilçesi Biga’mızda, Milli mücadelenin destansı mücadelesinin yaşandığı Mehmet Çavuş’un memleketi Biga’da Hamdi Bey’in memleketi Biga’da ağırlamaktan çok büyük onur duyuyoruz. Bu topraklar Cumhuriyetimizin ön sözü, bu topraklar bize şehitlerimizin emaneti. Farklı görüşlerimiz, farklı anlayışlarımız, farklı inanışlarımız hepsi 85 milyonun kardeşliği içinde çok kıymetli. Ama sınır güvenliğmiz gibi, milli duruşumuz gibi tarih şuuru gibi birçok alanda da beraber olmak tüm dünyaya 85 milyon ayağa kalkıp biz buradayız demek çok kıymetli. Biga’mızda tarihi bir anı yaşıyoruz. Biga Belediyemizin son dönemdeki projeler, alt ve üst yapı çalışmalarıyla beraber böyle kültürel  çalışmalarını çok özel buluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve BİGMOK Başkanı Recep Duran, Türkiye Stunt Şampiyonu Birkan Polat’a plaket ve çiçek takdim etti. Daha sonra gösteriye başlayan Birkan Polat akrobasi hareketlerle festivale damga vurdu. Stunt Rider Birkan Polat'ın motosikleti ile yaptığı özel gösteri nefesleri keserken, Bigalılar 7’den 70’e büyük ilgi gösterdi. Motosiklet üzerinde yaptığı akrobatik hareketler alkış toplayan Polat, alevlerin içinde yaptığı gösteri alkış topladı. Türk bayrağı ile motosiklet üzerinde tur atan Polat, izleyicileri selamladı.

Biga Motosiklet Festivali Hande Ünsal konseriyle Abdiağa Mesire alanında devam ediyor.

 



Spor 11.09.2022 12:37:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36