Biga MYO’da Milli Mücadele ve Atatürk Konulu Konferans

Biga MYO’da Milli Mücadele ve Atatürk Konulu Konferans

Biga Meslek Yüksekokulu (Biga MYO'da) Biga Değerleri Topluluğu ve Öğrenci Çalışma Komitesi ile  Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi tarafından organize edilen Milli Mücadele ve Atatürk konulu konferans, Biga Meslek Yüksekokulu  Konferans Salonunda  düzenlendi.

Moderatörlüğünü Makine programı 2. sınıf öğrencisi Samet Ulası’nın yaptığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Müdür Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü, müdür yardımcıları, akademik- idari personelin yanısıra öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen konferansı veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Elemanı Tarihçi Atilla Can Akarcalı yaptığı konuşmada; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bulunduğu dönemde diğer askerlerden ayıran en önemli özelliği lider olmasıdır. Bugün bu sıralarda rahatlıkla oturabiliyorsak bunu öncelikle Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. O’nu anlamak için doğru yazılmış eserleri okumalıyız.” demiştir. Sunumunda Çanakkale Savaşları, Sivas-Erzurum Kongreleri, Meclis’in Açılması, Muhabere Dönemleri, Cumhuriyetin Kurulması, Lozan Barış Konferansı, Saltanatın Kaldırılması, Harf devrimi ve diğer önemli İnkılapları gibi başlıklarla Atatürk’ün hayatından önemli kesitlere yer veren Akarcalı; “Asırlar nadiren dahi yetiştirir. Bu asrın dâhisi ise Atatürk’tür, dedi.

Konferans, öğrenci sorularının Akarcalı tarafından cevaplanması ile sona erdi. Katılımın oldukça yüksek olduğu konferansın bitiminde günün anısına, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Elemanı Tarihçi Akarcalı’ya Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.



Çanakkale 11.11.2019 12:04:00 0
  • Perşembe 20.3 ° / 14.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,48% 0,12
  • EURO

    34,69% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2480,00% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16