Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Seçimli 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Seçimli 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği seçimli 4. olağan genel kurulu 12 Ocak Pazar günü saat 14:00’de Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi. Tek liste açık oylama usulü yapılan seçimli genel kurulda, İrfan Çınar güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneğinin 225 üyesi bulunuyor. Seçimli 4. olağan genel kurul öncesi üyeler ve genel kurula katılan tüm misafirler için, keşkek ikramında bulunuldu. Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde bulunan genel kurula; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Pomak Dernekleri Federasyon Başkanı Bayram Erat, siyasi parti temsilcileri ve üyeler katıldı.

Geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkumdur. Biz unutmayacağız, unutmamak içinde mücadele eden her başkanımıza destek vereceğiz.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından genel kurul başladı. Divan kurulu oluşturuldu. Genel Kurulun Divan Başkanlığını Pomak Dernekleri Federasyonu Başkanı Bayram Erat, Divan Başkan Yardımcısı Emel Tural, katip üye Sibel Hasibe Yorulmaz yaptı.

Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı İrfan Çınar yaptığı konuşmada;

Kültür dernekleri olarak geçmişte aldığımız değerleri gelecek nesillere aktarması gerekiyor. Derneğimizin kuruluş amacı genel olarak; kültürleri yaşatmak, tanıtmak, gelecek nesillere aktarmak üzerine kurulmuştur. Güçlü bir sivil toplum için kültürel yapının müsait olması gerekir. Demokratik sivil toplum, demokratik devleti besler. Bizim gibi dernekler amaçları doğrultusunda faydalı projeler üreterek üyelerine ve çevrelerine katkı sağlamak üzerine kurulmuşlardır.

Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Seçimli 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

3 yılda toplam 100 çalışma yaptık. Biga Pomaklar Derneği olarak yaşadığımız ilçede; üyelerimize ve çevremize karşı sorumluluk hissediyoruz. Faydalı olabileceğim kültürel ve eko turizm konularının dokunarak gerek kültürümüzü ve Biga’yı Türkiye genelinde dünyaya tanıtmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dernek olarak 2014 yılından beri yoğun bir şekilde her alanda kültürümüzü yaşatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Düzenlenen sempozyumlarla, katılım sağladığımız fuarlar, festivaller ve katıldığımız TV programları ile kültürümüzü tanıtmak için her ortamda var olmaya gayret ediyoruz. 2014 yılından bugüne destinasyon çalışmasıyla Biga’nın turizm pastasından gerekli payını alacağına inanıyoruz. Işıkeli Pomak Kültür Evi ile destinasyon çalışmalarının bir kolu olacağına inanıyoruz. Burası tüm kültürlerin evi olacaktır. Hem köylerimizi hem de Biga’yı tüm dünyaya tanıtarak Biga’ya turizm akışını sağlanmasında aktif rol alacağımıza inanıyoruz. Bugün yenilenecek yeni yönetim ile daha verimli ve etkin olarak hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız, dedi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada;

Biga’mızda kendi dillerini ve kültürlerini yaşatabilmek, gelecek nesillere aktarabilmelerini konuşmacılar çok güzel ifade etti. Bu topraklarda yüz yıl sonra veya bin yıl sonra ebediyete kadar buralarda kalıp yaşayacaksak, yine bu topraklarda Ayşeler, Fatmalar gibi isimler buralarda korunacaksa, bizim tarihimize ve kültürümüze sahip çıkıp, gelecek nesillere aktarmakla olur.

Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Seçimli 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Fitne Ateşine İzin Vermeyelim Dilimize, Kültürümüze, Dinimize ve Bulunduğumuz Ortama Sahip Çıkalım

İlçemizde Pomak, Çerkez, Boşnak, Roman, Muhacir birçok kültür ve milletten insanlarımız var. Zamanında bunlar savaş ve farklı nedenlerden dolayı Anadolu’ya Türkiye’ye göç edip geldiler. Bu toprağın ve bayrağın altında canla, başla çalışıyorlar. Yurtlarını koruyorlar. Gelecek nesillere umut ve özveriyle sarılıyorlar. Orta Doğuda coğrafyamıza bakalım. İnsanlar bir birini öldürüyor. Ölen ve öldüren Müslüman ve o coğrafyanın insanı ama fitne ateşi girdiği zaman coğrafyanın ne haline geldiğini hep beraber görüyoruz. İnsanların diline, kültürüne, dinine, bulunduğu ortama sahip çıkması gerekiyor. Farklı durumlara düşmemek için bizimde; yaşadığımız hayata, topraklarımıza, kültürümüze, coğrafyamızın zenginliğinin, dinimizin ve bayrağın kıymetini iyi bilmemiz lazım.

Biga’da zevkle çalışıyoruz. Biga’ya hizmet etmek bizler için büyük bir şereftir. İnşallah sizlerin de desteğiyle Biga’mızı daha ileriye götüreceğiz. Genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, başarılar diliyorum.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada;

Yaşadığımız ilçede çok farklı kültürlerden oluşan tek milletiz. Pomak, Çerkez, Boşnak, Roman, Muacir hepsi bu ilçede hep birlikte yaşamaktayız. Bu bizim zenginliğimiz. Pomak Derneği Federasyonu ve dernek başkanımız çalışmalar hakkında dertli, çalışıyorlar. Derdi olmayan bir iş yapamaz. TANAP Projesi kapsamında Işıkeli Köyüne kültür evi kazandırıldı. Elmalı’da güzel bir program düzenlenmişti.

Geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkumdur. Biz unutmayacağız, unutmamak içinde mücadele eden her başkanımıza destek vereceğiz.

Geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkumdur. Biz unutmayacağız, unutmamak içinde mücadele eden her başkanımıza destek vereceğiz

Vatanına, milletine, bayrağına, kültürüne, değerine sahip çıkan yaşamak için emek harcayan herkese selam olsun. Yerel yönetimde Biga Belediyesi olarak ilçemizdeki kültür derneklerine sahip çıkmak adıma göreve geldiğimiz günden bugüne, Temmuz ayında Biga Boşnaklar Derneğiyle Bosna gezisi oldu. İrfan Başkanımızla da önümüzdeki aylarda kültür gezisi programını beraber yaparız. Değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkumdur. Biz unutmayacağız, unutmamak içinde mücadele eden her başkanımıza destek vereceğiz. Genel kurul hayırlı olsun. Yönetime gelen arkadaşlara başarılar diliyorum. CHP ve MHP’de ilçe başkanları değişti. Biga siyaseti için hayırlı olsun. Görevlerinde başarılar dilerim. Biga’nın menfaati olan tüm konularda hep beraber hizmet etmek için yolumuza devam edeceğiz, dedi.

Protokol konuşmalarının ardından katkısı ve hizmet veren üyelere, Biga Kaymakamı Mustafa Can’a ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a plaket takdimi yapıldı.

Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetleme kurulu faaliyet raporu, bilanço, gelir gider hesaplarının okunması, yeni dönem çalışma programı, tahmini bütçe ayrı ayrı okunarak ibra edildi. Yönetim kurulu, denetleme kurulu, federasyon derneği asil ve yedek üyelerinin seçimi gerçekleşti. Dilek ve temennilerin ardından genel kurul sona erdi.

Geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkumdur. Biz unutmayacağız, unutmamak içinde mücadele eden her başkanımıza destek vereceğiz.

Yönetim kurulu asil: İrfan Çınar, Fahri Tekin, Cemal Aktaş, Hayri Tulnay, Fatih Kurt, Saadettin Sert, Hüseyin Keçeci

Yönetim kurulu yedek: Bahri Kurt, Ramazan Ceylan, Tuncay Özer, Fahrettin Çakmak, İbrahim Karakuş, İsmail Tabak, Ramazan Atik

Denetim kurulu asil: Sinan Eren, Adnan Akçe, Mehmet Karadoru

Denetim kurulu yedek: Selahattin Kaya, Havva Şen Çalış, Gülhan Canbaz

Podef temsil asil: İrfan Çınar, Fahri Tekin, Saadettin Sert, Hüseyin Keçeci, Fatih Kurt

Podef temsil yedek: Bahri Kurt, Ramazan Ceylan, Ramazan Atik, Cemal Aktaş, Hayri Tulnay



Biga 12.01.2020 18:16:00 0
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.4 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Salı 22.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07