Biga Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi: Ayrım Yapmadan Hizmet Veriyoruz Tüm Vatandaşlarımız Baş Tacıdır

Biga Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi: Ayrım Yapmadan Hizmet Veriyoruz Tüm Vatandaşlarımız Baş Tacıdır

Bugün Biga Doğuş Gazetesi web sitesinde yer alan ‘’ücretsiz seyahat ucuz işler’’ adlı köşe yazısıyla ilgili, Biga Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi yönetimi tarafından bir açıklama yapıldı.

Bugün Biga Doğuş Gazetesi web sitesinde yer alan ‘’ücretsiz seyahat ucuz işler’’ adlı köşe yazısıyla ilgili, Biga Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi yönetimi tarafından bir açıklama yapıldı.

Biga Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ‘’Aşağıdaki haber ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.

Bugün Biga doğuş gazetesinde yayınlanan Mehmet Ali Koç imzalı ’’ücretsiz seyahat ucuz işler’’ köşe yazısında; Biga’da bir süre 65 yaş üstü, özürlü, şehit ailelerinin Biga Belediye Başkanlığı’na bağlı minibüslerde ücretsiz seyahat ettiklerinin ardından, devletin bu ücretleri ödememesi sonucu bu uygulama ortadan kaldırıldı. Kişi ve aileler mağdur edildi.

Şeklinde atılmış, devamında ise siyaset yapılmıştır. Öncelikle Pandemi döneminde 7 kişi sınırlamasında bile ücretsiz taşıma yapan, bu zorlu süreçte maddi manevi zorluk çeken kooperatifimizin ortaklarını siyasi malzeme yaptığınız için yazı sahibini esefle kınıyoruz.

1- Bizim için özel olan engelli bireylerimizi 2009 -2011 yıllarında, belki ilk özel engelli uyumlu araç ile evinden alıp gitmek istedikleri yere ücretsiz bırakan, 2012 yılında Türkiye’de ilk olarak bütün araçları engelli erişimine uygun hale getirmiş kooperatifiz. Hiçbir destek almadan Biga Belediyemiz ile koordineli çalışarak Engelli Kart sahiplerini ücretsiz taşımaktayız ve taşımaya da devam edeceğiz.

Kendinizi köşe yazarı olarak adlandırıyorsunuz fakat Biga Engelliler Derneği başkanı Sayın Havva Bacak hanımefendi den bilgi alma gereği neden duymuyorsunuz? Gerçi bizim için özel olan engelli bireylerimize özürlü diyerek ne kadar yazar olduğunuzu belli etmişsiniz.

2- Vatanımız için, bayrağımız için, canını feda eden şehitlerimizin yakınlarını gazilerimizi ve gazi yakınlarını hizmet vermeye başladığımız ilk günden beri hiç bir karşılık almadan ücretsiz taşıyoruz ve taşıma ya devam edeceğiz.

3- 65 yaş desteği almadığımız dan 65 yaş sona ermiştir. Türkiye de taşımacılık yapan kamu ve özel sektör 65 yaş ücretsiz ulaşım ile maksadı aşan kullanımları sürekli gündeme getirmektedir. Örnek verdiğiniz İzmir büyükşehir belediyesi meclis toplantısında ücretsiz ulaşımdan İZULAŞ A.Ş.’NİN ne kadar zarar ettiğini duyurmuştur.

Biga’mızda 65 yaş aylığı alan başka maddi geliri olmayan vatandaşlarımıza Biga Belediyesi tarafından ücretsiz taşıma kartı verilmiştir. Bu uygulamayı yapan sayılı belediyelerdendir.

Sayın halkımıza saygı ile duyurulur.

Mehmet Ali Koç’un Biga Doğuş Gazetesi web sitesinde yer alan köşe yazısı;

Ücretsiz Seyahatte Ucuz İşler

Biga’da bir süre 65 yaş üstü, özürlü, şehit ailelerinin Biga Belediye Başkanlığı’na bağlı minibüslerde ücretsiz seyahat ettiklerinin ardından, devletin bu ücretleri ödememesi sonucu bu uygulama ortadan kaldırıldı. Kişi ve aileler mağdur edildi.

Bu mağduriyette Biga Belediyesi kolay yolu seçerek bu kararı almıştır. Bu kararın uygulanması için belediye araçlarında özürlülere uygun şartlar sağlanamadığı için bu alındığı öğrenildi. Bu kişi ve keşilere özgü araç ve içerisinin dizaynı yapılarak devletin ön gördüğü bir uygulama Biga’da neden yapılmıyor? Devletimiz bu özellikteki insanlara bu hakkı verirken, bazı belediyeler işin kolayına kaçarak (Biga Belediyesi de dahil) bu özellikteki kişi ve kişilere araçlarımız müsait değil, diyerek 65 yaş üstü, özürlü, şehit ailelerinin bu hakkını ellerinden alıyor. Bizim bildiğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi, Safranbolu CHP’li belediyesi, özel araç alarak kart sistemine geçmiş. Yine AK Parti Belediyesi olan Balıkesir Belediyesi ve CHP Muğla Büyükşehir Belediyesi de ücretsiz uygulamayı halklarına sunmuştur. Yasayı uygulayan ve halkına bu özellikteki insanlara imkân tanıyan belediyelerin özellikle CHP Belediyeleri olunca insanın kafasında bazı sorular oluşuyor. Bu kanunu çıkaran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a gizli bir tavır mı söz konusu acaba?

Mehmet Ali Koç, Biga Doğuş Gazetesi Köşe Yazarı



Biga 6.07.2021 19:21:00 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61