Biga Sivil Toplum Platformu 151. Dönem Toplantısı

Biga Sivil Toplum Platformu 151. Dönem Toplantısı

Biga Sivil Toplum Platformu 151. Dönem toplantısını 3 Mart Salı günü Biga Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirdi. Toplantıda deprem ve yıkılacak okullar görüşüldü.

Biga İlçe Merkezi’nde Deprem Bilinci konulu sunumunu gerçekleştiren ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bahattin Zayim;

Deprem ülkemizin sürekli sorunlarından bir tanesi. Her olduğunda kendisini hatırlatan acaba daha nasıl maddi manevi zararı sıfıra indirebiliriz noktasında üzerine çalışmaları olan ana konularımızdan bir tanesidir. Deprem konusunda ciddi çalışmalar var. Deprem ile ilgili yaptığımız araştırmada 534 kişiye anket yaptık. Anket çalışmasını yapacağımızda, Türkiye’mizin deprem konusunda AFAD, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden, DASK ve İnşaat Mühendisliği Odalarının verilerinde faydalandık, dedi.

Biga Sivil Toplum Platformu 151. Dönem Toplantısı

Bu Bir Yıkım Değil, Yenilemedir

Biga’da ilk ve ortaöğretim kurumlarında deprem konusunda alınan ve alınacak önlemlerin değerlendirilmesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği değerlendirmede Bilen, Biga’mız özellikle eğitim alanında marka olan yerlerden bir tanesi. Çanakkale merkez dâhil olmak üzere toplam 33 bina yıkılırken, Biga’da ise 14 bina yıkılacak. Bu bir yıkım değil, yenilemedir. En kısa sürede okulların yıkılıp yerine yeni okullarımız yapılacaktır. Bu konu ile ilgili her türlü tedbir alınmış durumdadır. İkili eğitime başlamamız ile birlikte acaba sıkıntılar olur mu diye düşünüyorduk fakat bugün bir hafta oldu, aldığımız dönüşler öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin tamamen uyduğunu hatta artı yönlerinin de olduğunu söylüyor, dedi.

Biga Sivil Toplum Platformu 151. Dönem Toplantısı

Bu Süreci Yöneten En İyi Biga Oldu

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada; hiçbir sorun yaşamadan inşallah öğrencilerimizi en kısa süre içerisinde yeni okullarına taşımayı planlıyoruz.  Bunlar tabi bir süreç ve zaman alacaktır. Bu süreci en iyi yöneten Biga oldu. Bu binalar keyfi olarak boşaltılmıyor, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılıyor dedi.

Toplantı dilek ve temenniler ile son buldu.



Biga 5.03.2020 12:25:00 0
  • Çarşamba 18.9 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87