Biga Siyasi Partilerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Biga Siyasi Partilerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Ak Parti Biga İlçe Başkanlığı, MHP Biga İlçe Başkanlığı, CHP Biga İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Biga İlçe Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Ak Parti Biga İlçe Başkanlığı, MHP Biga İlçe Başkanlığı, CHP Biga İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Biga İlçe Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Ak Parti Biga İlçe Başkanlığı Kadınlar Günü Mesajı: BAŞKAN SEPİCİ, GELECEĞİMİZİN ŞEKİLLENMESİNDE HAYATİ ROLE SAHİP OLAN KADINLARIMIZIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ TEBRİK EDİYORUM

Ak Parti Biga İlçe Başkanı Veteriner Hekim Hasan SEPİCİ,8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan SEPİCİ mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kadınların sevgi, fedakârlık, emek ve mücadeleleriyle hayatın her alanında insanlığa yön verdiğini, hepimizin ilk öğretmeni olduğunu belirten Sepici, Kadın, aile ve toplumun temel direğidir. Bu nedenle hayatın her alanında etkinliklerinin artması ülkemizin aydınlık geleceği için de büyük önem arz etmektedir. Kadınlarımızın sadece eğitim ve sağlıkta en ileri düzeyde imkânlardan yararlanmalarını sağlamak dışında, iş hayatı ve siyasette de temsil haklarını korumak ve geliştirmesine büyük önem veriyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde en çok kadın milletvekili olan AK Parti, teşkilatlarının bütün kademelerinde de yine kadın temsiliyetini öncelemiştir. Eğitimden iş hayatına kadar kadınlarımızın daha fazla söz sahibi olması için çalışmıştır. Elbette kadınlarımızın bütün sorunlarının çözümü toplumda bir anlayış̧ birliği gerektirir. Bunun için her türlü ayrımcılığa, hak gaspına ve şiddete karşı mücadelede kadınlarımıza destek veriyor, küçük yaşlardan itibaren kız-erkek bütün çocuklara ve gençlere bu şuuru kazandırmaya çalışıyoruz.

BAŞKAN SEPİCİ, GELECEĞİMİZİN ŞEKİLLENMESİNDE HAYATİ ROLE SAHİP OLAN KADINLARIMIZIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ TEBRİK EDİYORUM
BAŞKAN SEPİCİ, GELECEĞİMİZİN ŞEKİLLENMESİNDE HAYATİ ROLE SAHİP OLAN KADINLARIMIZIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ TEBRİK EDİYORUM

Kadınlarımız milli mücadele döneminde ve en son 15 Temmuz Darbe Girişiminde sergilediği özverili, fedakâr ve vatansever davranışıyla kahramanlığın en güzel örneğini ortaya koymuştur. 8 Mart fedakârlığı, kahramanlığı temsil eden, sonsuz sevgi ve merhametin temsili kadınlarımızın gurur günüdür.

Unutulmamalıdır ki toplumu geleceğe taşıyan kadınlardır. Yürekleri sevgi dolu başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere ülkemizdeki bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sağlıklı, huzurlu ve başarılı günler dilerim, diyerek mesajını sonlandırdı.

MHP Biga İlçe Başkanlığı Kadınlar Günü Mesajı

MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen öncesinde, Samsun’un Canik İlçesinde, boşandığı eski eşi tarafından sokak ortasında, alçakça dövülen hanım kardeşimiz bizleri derinden üzmüştür. Bu caniye yaptığının hesabı sonuna kadar sorulmalıdır.

MHP Biga İlçe Başkanlığı Kadınlar Günü Mesajı
MHP Biga İlçe Başkanlığı Kadınlar Günü Mesajı

Aydın’da yaşanan bir acı olayda ise 92yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunduktan hemen sonra boğarak öldüren bir katil Nazilli’de bir otel odasında yakalanmıştır. Bu şerefsiz alçakta en ağır cezaya çarptırılmalıdır.

MHP Biga İlçe Başkanlığı Kadınlar Günü Mesajı
MHP Biga İlçe Başkanlığı Kadınlar Günü Mesajı

Kadın cinayetlerini, kadına şiddeti lanetliyoruz. Merhumeye Yüce ALLAH’tan rahmet, Samsun’da menfur saldırıya uğrayan kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, dedi.’’

CHP Biga İlçe Başkanlığı Kadınlar Günü Mesajı

CHP Biga Kadın Kolları Başkanı Özge Elmas, Sesimize ses olan değerli basın emekçileri,

Emeğin hakkını ve eşit günlerin mücadelesini veren tüm kız kardeşlerim,

Hepimizin Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!

Bugün bizler, yerkürenin bütün kadınları, dayanışma içinde haklarımızı haykıracağız. Bizim için 8 Mart, sadece eşit ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur.

Kadınlar tarih boyunca tüm toplumsal mücadelelerin en ön saflarında yer aldı. Sahip olduğumuz her hakta, edindiğimiz her kazanımda o cesur kadınların payı vardır.

Bundan 164 yıl önce, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışan 40 bin dokuma işçisi kadın, kendilerine dayatılan ayrımcılığı reddetti. Binlerce işçi kadın, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve eşit işe eşit ücret talebi ile grev yaptı. Fabrika kapıları üzerlerine kilitlendi. O sırada çıkan yangında, kapı önüne yığılan barikatları aşamayan kadınlardan 129’u yanarak hayatını kaybetti.

Bu olay dünyanın her yerindeki kadınların öfkesini örgütledi, yaşamlarıyla bedel ödeyenlerin hak mücadelesi hiç unutulmadı. Yıllar sonra; 27 Ağustos 1910 tarihinde, Kopenhag’da 2. Enternasyonel’e bağlı Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı’ndaki toplantıda, Clara Zetkin dokuma fabrikasında hayatını kaybeden kadınlar için 8 Mart’ın “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak anılmasını önerdi. Öneri oy birliği ile kabul edildi. O gün bugündür kadınlar, mücadelenin ve dayanışmanın örgütlü gücünü kutluyor. Her sokakta, her mahallede, her ilçede, her şehirde sesimiz daha gür çıkıyor.

Değerli basın emekçileri,

Bizim baharımız, 8 Martlarda alanları dolduran kadınların yan yana gelmesiyle başlar.

Peki, bugün ülkemizde kadın erkek eşitliği açısından neredeyiz?

Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 yılı Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi’ne göre 153 ülke arasında 130. sıradayız. Bu yıl pandemi koşullarıyla derinleşen ekonomik kriz, kadınların yükünü daha da arttırdı. Kadınlar ve erkekler arasında hep var olan gelir eşitsizliği, bu dönemde iyice büyüdü. Geniş tanımlı kadın işsizlik oranı yüzde 43’e çıktı.

CHP Biga İlçe Başkanlığı Kadınlar Günü Mesajı
CHP Biga İlçe Başkanlığı Kadınlar Günü Mesajı

İktidar temsilcileri “lebalep” kongrelerde ülkeyi demokrasi şölenlerine boğduğunu iddia ederken, İstanbul Sözleşmesi’ni savunanlara, 8 Mart’ı kutlayanlara şiddet uygulanıyor, cezalar yağıyor. Kadına yönelik şiddeti protesto etmek için dans eden kadınlara dava açılıyor. Bu demokratik eylem, “Cumhurbaşkanına hakaret” noktasına getirilerek hapis cezası veriliyor. Diğer yanda ise kadınlara şiddet uygulayanlar, elini kolunu sallayarak sokaklarda dolanıyor. Kadınlar, saldırganlarıyla karakollarda barıştırıp evlerine yollanıyor. İktidar zihniyeti kadınlara “itaat et rahat et” anlayışını dayatıyor. Oysaki şiddet kader değildir, kederdir!

İstihdamda tutunabilen kadınların çoğu, düşük ücretle, sendikasızlıkla, işini kaybetme korkusuyla, uzun çalışma süreleriyle, mobbingle baş etmeye ve evine ekmek götürmeye çalışıyor.

Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz: Her kadın emekçidir! Kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir.

Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar olarak; bu kavganın da, bu taleplerin de, geleceğin aydınlık günlerini barındıran bu umudun da yılmaz savunucularıyız. Bizler, haklı mücadelemizi örgütleyerek tarihe yön verenler olacağız.

Emek biziz. Umut biziz. Mücadele biziz. Halk biziz. Halkın iktidarını da bizler kuracağız. Kutlu olsun 8 Mart! Dayanışma olsun, yaşam dolsun, cesaret olsun…

İYİ Parti Biga İlçe Başkanlığı Kadın Günü Mesajı: Kadınlara Sağlık Ve Mutluluk Dolu Bir Gelecek Diliyoruz

İYİ Parti Biga İlçe Başkanı Mahmut Aydemir ve İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Gülay Özer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle ortak yazılı bir açıklama yaptılar. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı açıklamada, kadınlar için sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek istenildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Amerika Birleşik Devletleri'nde daha iyi çalışma ortamı isteyen dokuma işçisi kadınlar tekstil fabrikasında greve başladığında polis işçileri fabrikaya kilitledi. Ardından çıkan yangında, fabrika önüne kurulan barikatlardan kaçamayan 129 kadın işçi can verdi. 19'ncu yüzyıl sonlarında yaşanan bu olayın ardından zaman zaman kadınlar ile ilgili uluslararası toplantılarda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü görüşüldü. 1921 yılında Moskova'da gerçekleştirilen üçüncü uluslararası kadınlar konferansında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak belirlendi.”

İYİ Parti Biga İlçe Başkanlığı Kadın Günü Mesajı
İYİ Parti Biga İlçe Başkanlığı Kadın Günü Mesajı

“Ülkemizde ilk kez 1921 yılında Emekçi Kadınlar Günü kutlandı. Daha sonra Türkiye 1975 Kadın Yılı kongresi yapıldı. 16 Aralık 1977 tarihinde yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü belirlendi ve bu şekilde kutlanmaya devam ediyor.”

“Anadolu'da Yörük kızının sandığına konan ilk çeyiz mor cepkendir. Mor cepken kadının dik duruşunu ve özgüvenini içerir. Bir yönü ile kadın haklarının simgesidir. Kocası tarafından şiddet gören, ihanete uğrayan kadın mor cepkenini giyerek boşandığını ifade eder. Mor cepken yerinde dursun eşler ayrılmasın denir. Ayrıca mor çatı tanımı buradan gelmektedir. Ne güzel söylemiş Neşet Ertaş, 'Kadınlar insandır, biz insanoğlu' diye. İnancını ve kendine güvenini kaybetmeyen güçlü kadınların günüdür 8 Mart. Saygıdeğer Türk ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyoruz.”

 

 



Siyaset 8.03.2021 13:18:00 0
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.3 ° / 13.4 ° false
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22