Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur, Esnafımıza Teşekkür Ediyorum

Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur, Esnafımıza Teşekkür Ediyorum

Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur korona virüs nedeniyle esnafa uygulanacak ekonomik paket hakkında açıklama yaparak esnafımıza teşekkür ediyorum dedi. Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur yaptığı açıklamada;

Ülkemizde genel idare yerel idare hep birlikte korona virüsüne karşı alınabilecek tedbirleri üyelerimizin konuya olan duyarlılıkları bizlere olan güvenleri ile bütün olarak ciddi bir şekilde süreci yürütüyoruz. İnşallah en az kayıpla bu salgını atlatacağımıza inancım tamdır.

Süreç içerisinde neler yaptık?

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda covid-19 (korona virüs) insanlardan çok hızlı bulaşacağı özelliği doğrultusunda öncelikle üyelerimizin ticari araçları Biga Belediyesinin katkılarıyla odamızın organizasyonunda şehiriçi minibüsleri, köy minibüsleri, ticari taksiler, servis araçları, şehirlerarası otobüslerin dezenfekte işlemi yapıldı ve yapılmaya devam edilecektir.

İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda toplu taşıma yapan şehiriçi ve yolcu taşımacılığı yapan ticari taksi esnaflarımızın araçlarına 65 yaş üstü vatandaşları evlerine geri dönmeleri doğrultusunda ikna etmişlerdir. İhtiyaçlarını alıp evlerine kadar götürdüler.

Minibüsçü esnaflarımız koltuk sayılarının yarısı kadar müşteri almaktadırlar. Bu durum esnaflarımızı ekonomik yönden büyük bir sıkıntıya uğratsa da esnaflarımız konuya çok hassas yaklaşıyorlar. Nereden biliyoruz? Bu güne kadar yapılan denetimlerde bu konuyla ilgili kural hatasına rastlanılmadı. Bu hassas süreçte halkın mağduriyet yaşamaması için fedakarlık yaparak her konuda bizlere yardımcı olan esnaflarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Atamızın dediği gibi Türk şoförü en asil duygunun insanıdır. İyi ki varsınız.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan korona virüs ölümcül virüsün yayılması için verilen mücadelede işleri zarar gören esnaflarımıza devletimizce esnaf destek paketi hazırlanmıştır. Paket kapsamında öncelikle yakın zamanda düşük faizli esnaf kredi desteklerinden faydalanıp ödemesi devam edenler hariç,

Esnaflarımıza Halk Bankası aracılığıyla 25.000 TL limitli nakit kredi ve yine 25.000 TL limitli paraf esnaf kart seçenekleri sunulmuştur. İhtiyacı olan esnaflarımız gerekli belgelerini hazırlayıp, esnaf kredi kefalet kooperatifine veya Halk Bankası şubesine müracaatlarını yapabilirler.

Ayrıca Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığıyla kullanılan düşük faizli kredilerin ödenmesinde esnafımıza bir rahatlık sağlaması için 1 Nisan ile 30 Haziran arasına denk gelen taksitlerin ödemesi 3 ay ötelenmiştir.

Meslek odası olarak bizler esnafımızın sorunlarını taleplerini üst kuruluşlarımıza yerelde ve genelde devlet büyüklerimize iletmeye devam edeceğiz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Bu zor günleri kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve halkımızla birlikte hareket ederek en az kayıpla atlatacağız. Bunun için esnaflarımız halkımız tüm uyarıları ve önerileri dikkate alacağız. Biraz sabredeceğiz. İnşallah güzel günler bizleri bekliyor.



Ekonomi 28.03.2020 10:49:00 0
  • Pazartesi 20.4 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Salı 22.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.4 ° / 15 ° Güneşli
  • BIST 100

    10306,68%0,29
  • DOLAR

    32,27% -0,20
  • EURO

    34,78% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2405,15% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3898,94% 0,28