Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur Seçimli Genel Kurulda Güven Tazeledi

Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur Seçimli Genel Kurulda Güven Tazeledi

Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Seçimli Genel Kurulunda Sait Tanur 352 oy olarak yeniden başkan seçildi ve güven tazeledi.

Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Seçimli Genel Kurulu 6 Şubat Pazar günü saat 10:00’da bir düğün salonunda gerçekleşti. Genel kurulda mevcut Başkan Sait Tanur ve Sabri Kurt’un listesi yarıştı. Sait Tanur 352 oy olarak yeniden başkan seçildi ve güven tazeledi.

Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Seçimli Genel Kurulun Divan Başkanlığını Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Divan Başkanı Vekilliğine Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, katip üyelikleri ise Biga Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İlhan Yavuz, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan ve Karabiga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atilla Özbahadır yaptı.

Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimli genel kurulunda yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu faaliyet raporu, bilanço gelir gider hesapları okundu. Görüşülen bu maddeler tek tek ibra edildi. Önümüzdeki dönem için bugün seçimli genel kurul sonrası göreve gelecek yönetim kurulunun çalışmalarını anlatan çalışma programı, tahmini bütçe, kurs, ve eğitimler hakkında bilgi verildi.

Geçmişten günümüze örnek davranış sergilemiş, odaya katkı sağlamış oda üyelerinden; Ahmet Tunçer, Ramazan Turan, Fethi Taşkan, Salim Çetin ve Nuri Taşkın’a Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ile Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur tarafından plaket verildi.

Daha önce 12 yıl Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı yapmış ve bugün yeniden aday olan Sabri Kurt seçimli genel kurulda söz alarak bir konuşma yaptı. Sabri Kurt konuşmasında, ‘’ilk gün şoförler odası başkanlığına aday olduğum kadar heyecanlıyım. İçimde his ve heyecan dolu. Hizmet etmek için burada karşınızdayım. Odamızın temelinden çatısına kadar benim imzam var. Biga’ya hizmet noktasında trafik tescil bürosunun Biga’ya getirilmesinde benim de payım var. Eskilere çok gitmeyeceğim. Önümüzde yapılan hizmetleri de not defterime yazdım. 4 yıllık bu görevi ekibimle beraber bize verirseniz sizlere daha fazla layık olmaya çalışacağım. Değil Biga’da, ilimizde, Türkiye genelinde nerede olursa olsun, ben kendimi kanıtlamış abinizim. Dolayısıyla desteklerinizi bekliyorum. Önümüzde yapılacak olan hizmetlerinden hiç endişeniz olmasın. Geçmişte yaptığım hizmetlerin, gelecekteki yapacak hizmetlerimin de teminatıdır. Pandemi döneminde de Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan kapalı olan iş yerleri ile servisçi minibüslerine 300 TL destek verdiği için teşekkür ediyorum. Bilgi ve becerilerimi siz değerli üyelerimize yaşatmak istiyorum, dedi.’’

Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası mevcut Başkanı Sait Tanur yaptığı konuşmada, ‘’4 yıl önce bana ve ekibime güvenerek bu önemli görevi bizlere layık gören siz değerli üyelerimizin tamamına cani gönülden teşekkür ediyorum.

İşinde içinde biri olarak mesleğin sorunlarını ve zorluklarını hepiniz gibi ben de yaşıyorum. Bu mesleği sürdürmeyen bugün içinde olmayan hiç kimse ne koşullarda ekmek mücadelesi verdiğimizi anlayamaz. Bu sorunları yaşayamayanlar da bu sorunlara çözüm üretemezler. Hepinizin bildiği gibi akaryakıtlara gelen zamlar,  işletme giderlerindeki artışalar, araçların bakım giderlerindeki yükselişler, gündelik hayatımızdaki yaşadığımız sorunlar elimizi bükmeye devam ediyor.

4 yıl önce söz verdiğimiz gibi her zaman sizlerin yanınızda olduk. Hiçbir zaman sizleri yalnız bırakmadık. Sizlerin de bildiği gibi maalesef halen devam eden pandemi süreci yaşıyoruz. Pandemi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar kapatıldığı için servis taşıyamayan 285 üyemize nakit desteği sağladık. Öncelikle birlik başkanımız Ünal beye ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Şehiriçi, Biga Birlik, köy minibüsleri, ticari taksiler ve duraklar başta olmak üzere üyelerimiz ve halkımız için dezenfeksiyon ilaçlama işlemlerini gerçekleştirdik. Pandemi süresince üyelerimize toplam 100.000 adet maske dağıttık. Kaynaklarımızı her zaman verimli ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda kullandık. 1999 model oto kurtarıcısını sattık. Sizlere daha iyi ver pratik hizmet vermek için, 2017 model odamıza ve Biga’mıza yakışır sizlerin kullanımına hazır hale gelen bir oto kurtarıcı aldık.

Köy garajının asfaltlanarak çevre düzenlenmesi için büyük emek harcadık. Zemin kullanımı yetersiz olan garajımızın düzenlenmesini sağlayarak üyelerimize yakışır şekilde kullanımlarına sunduk. Lokalin ve peronların düzenlenmesi de yönetimimiz döneminde gerçekleştirdik. Plaka basım sürecini hızlandırdık ve modernleştirdik. Plaka basım sürecini hızlandırdık. Üyelerimizin işlerinin sekteye uğramaması adına saatlik verilen bu hizmeti süresiz hale getirdik.

Yalnızca muhasebe tutup, plaka basan ve bu anlayıştan öte geçemeyen bir oda başkanı olmadım, olmayacağım. Sizler için canla, başla mücadele ettim, mücadele etmeye devam edeceğim. Koltuktan güç almadık. Her zaman koltuğun hakkını veren olmak için çabaladık. Yaptıklarımızı en iyi sizler biliyor ve görüyorsunuz. Biz ne yaptıysak, ekip ruhuyla yaptık. Birlikte mücadele ettiğimiz geçmiş yönetimimizdeki arkadaşların tamamına cani gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Şimdi hep birlikte yeni bir mücadeleye yeniden başlayacağımız arkadaşlarımıza ve ekibimize yeni katılan dostlarımıza hoşgeldiniz sefalar getirdiniz diyorum. İnanıyorum ki arkadaşlarımız ile birlikte beraber esnafımızı, odamızı ve desteğinizi çok iyi yerlere taşıyacağız.

Bugün gerçekleştireceğimiz seçimli genel kurulda 639 üyemiz oy kullanacak. Tüm üyelerimizi cefakar ve vefakar üyelerimizi, hayatını yollarda geçiren, kendini yollara adayan tüm dostlarıma, küçüklerime, büyüklerime, hanım efendilere, beyfendileri bugün burada oy kullanmaya davet ediyorum. Ne kadar çok üyemiz iradesiyle oyunu sandığa yansıtırsa, bir sonraki dönem için seçilecek yönetim o kadar daha güçlü olur. Biz burada şöhret havasında kavgadan, tatsızlıklardan uzak el ele, kol kola bir genel kurul gerçekleştiriyoruz. Kavgaya ve tatsızlıklara zamanımız yok. 4 yıl önce siz kıymetli üyelerimizin en sağlıklı ve en doğru kararı vereceğinize inancım tamdır. Sizlerin kararı başımızın üstündedir. Bugün tecrübemizle, gençlik ve enerjimizle, yaptığımız güzel işlerle buradayız. Ve sizlerin oylarınıza talibiz. Allah; dürüst, şeffaf ve samimi olanların her zaman her daim yanındadır. Genel kurulumuz hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hoşçakalın, dostça kalın, Allah’a emanet olun. Saygı ve sevgilerimle hepinize sağlıklı güzel günler diliyorum, dedi.’’

Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimli genel kurulunda 639 üyenin 600’ü oy kullandı. Sait Tanur ve ekibi 352 oy, Sabri Kurt ve ekibi 239 oy alırken 9 oy ise geçersiz sayıldı. Bu durumda Sait Tanur güven tazeleyerek yeniden Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı seçildi.

Güven tazeleyerek yeniden Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı seçilen Sait Tanur sonucun açıklanmasından sonra bir açıklama yaptı. Başkan Tanur, ‘’sizlerle her zaman, her yerde varım. Çırak ustayı geçerse, usta burada gurur duymalı. Hiç kimse buradan gitmeden ben onun elini öpmek isterdim. Çırak ustayı geçtiği için eyvallah. Gözü arkada kalmasın. Sabri ağabeyimiz bizim baş tacımız. Her zaman başımızın üstünde. Hepinize teşekkür ediyorum Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası üyeleri. Biga’mız kazandı. Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odamızın değerli üyeleri kazandı. Her şey Bigamız için, üyelerimiz içindi. Güzel ve adil bir şekilde yarışta çırak-usta ilişkisi vardı. Ben bir kez daha ustama teşekkür ediyorum. Beraber saygı çerçevesinde yarıştık. Saygıyla onun ellerinden öpüyorum. Her zaman başköşemizde yeri hazırdır. Onu bir ağabey olarak yanımda görmek isterim. Hiç merak etmesinler. Sabri ağabey benim ağabeyimdir dedi.’’

Sait Tanur’un ekibi şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Mehmet Sert, Ferhan Cesur, Lütfü Çolak, Erhan Ferah, Feridun Aydemir, Mustafa Karakaş.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Ömer Bal, Erdem Onaran, Mümin Lale, Ümit Apaydın, İsmail Temel, Müjdat Horos, Emine Yavuz

Denetim Kurulu Asil Üyeler: Necmi Öz, Kadir Kaçar, Aziz Yavuz

Denetim Kurulu Yedek Üyeler: Serhat Asker, Erhan Elmas, Semih Erdem

 



Biga 6.02.2022 19:47:00 0
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22