Biga STP 148 Toplantı Yapıldı

Biga STP 148 Toplantı Yapıldı

Biga Sivil Toplum Platformu (STP) 148. toplantısı Biga Ziraat Odası Güray Ergün Başkanlığında 5 Kasım Salı günü saat 18:00’de Biga Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.

Açılışın ardından saygı duruşu yapıldı. Bir önceki toplantı değerlendirildi. Biga’da ilçe kırsalında el emeği ile üretim yapan kadınlara yönelik uygun bir günde Pazar Yeri kurulması, Biga’nın turizm potansiyelinin tespiti ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaların görüşülmesi ve konuya ilişkin Çanakkale Rehberler Odası Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu bilgilendirme yaptı.

Biga STP 148 Toplantı

Biga’da Üretim Yapan Kadınlar İçin Pazar Yeri Kurulması

Gündemin 4. maddesinde Biga’da ilçe kırsalında el emeği ile üretim yapan kadınlara yönelik, uygun bir günde pazar yeri kurulması görüşüldü.

Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün yaptığı açıklamada;

Belediye Başkanımızla da görüştük. Kırsalımızı hareketlendirmek istiyoruz. Çarşamba gününden hariç bir günde kadınlarımızın el emeği yaptığı işleri satabilecek ikinci bir pazar açmak istiyoruz. Kadınlarımız sebze ve meyve satmayacak, el emeği yaptığı işleri sunacak. Köylerimizi daha aktif hale getirip, gelişme şartlarını iyileştirip, Biga’mızın sanayicisini ve esnafını hareketlendirmek için projeyi sunduk. Çevre ilçelerden de kadınlarımızı Biga’ya çekmek istiyoruz. Esnaf ve sanayi odalarıyla, belediye, pazarcılar odası, sebzeciler odasıyla görüşerek bir karar verilir. Pazar tezgâhlarında kadınların olduğu ve ürünlerine ait bilgiler yer alacak. 

Biga Sebze Ve Meyveciler Derneği Başkanı Hüseyin Sert yaptığı açıklamada; Pazar yerinde 142 müstahsil ve 32 esnafımız var. Burada iş yapan arkadaşlarımız bir bedel ödedi. Üyelerimize bunu nasıl anlatacağız. 250 üyemiz var. Üyelerimizin işini bölemeyiz. Yapılacak 2. pazarın oluşumunda hep birlikte araya gelerek artısını ve eksisini tartışmamız gerekiyor dedi.

Gündemin 5. maddesinde Biga’nın turizm potansiyelinin tespiti ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaların görüşülmesi ve konuya ilişkin Çanakkale Rehberler Odası Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu bilgilendirme yaptı.

Biga STP 148 Toplantı

Nilüfer Gölü

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan bu yerlerin korunma altına alınarak tesisleşmeyi engellemek istedik. Biga Nilüfer Gölü Mahalli Sulak Alan olarak belirlenip, koruma altına alındı. Nilüfer Gölü için bir destinasyon yapılabilir. Nilüfer Gölüne arabayla gidilip, 1 veya 2 km kala inip yürüyerek muhteşem manzara görülebilir. Nilüfer Gölünü 5 saatlik bir aktivite yeri olarak görmekteyiz.
Priapos, Parion Antik Kenti geleceğin Kuşadası olacaktır. Gelecek yıldan itibaren açılabilir. Festival düzenlenebilir. Halimbey Konağı düzenlenebilir. Burasını bir etnografya veya kültür müzesi gibi hayata geçirilebilir.

Biga STP 148 Toplantı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarıyla görüştük. Biga’da ki Nilüfer Gölü, Ezine’de Pembe Göl, Çamlıca Şelalesi doğa turizmi için dikkatimizi çeken yerler olduğunu gördük.

Biga’da turizme katkı verecek olan yerler arasında; Nilüfer Gölü, Halimbey Konağı, Karabiga Parion Antik Kenti, Priapos, Ulu Cami, Bahçeli Köyü Mehmet Çavuş bu yerler Biga için parlayan elmas değerinde yerler ve konumlardır, dedi.



Biga 6.11.2019 17:32:00 0
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.3 ° / 13.4 ° false
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22