Biga Ticaret Borsası Hizmet Binası ve Zahireciler Sitesinin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Biga Ticaret Borsası Hizmet Binası ve Zahireciler Sitesinin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Biga’nın Göktepe köyünde 250 bin metre kare alan üzerine, Biga Ticaret Borsası Hizmet Binası ve Zahireciler Sitesinin temel atma töreni Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve beraberinde protokolün katılımıyla gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı konuşmada;

Ankara’da Bülent Bey ile bir araya geldiğimizde; Çanakkale, Biga ve diğer tüm ilçelerde gençlik ve spor hakkında konuları görüştük. Biga ve Çanakkale’yi kalkındırmak için neler yapabiliriz, çıtayı nasıl yukarı taşırız diye düşünüp, çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı iyi yetiştirmek için önemli uygulamaları hep birlikte çok önemli uygulamaları sizlerle paylaşacağız, dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yaptığı konuşmada;

Meclis tatil edildiği zaman Çanakkale’nin ilçelerini gezerek, eksikleri belirledik. Tüm meseleleri not ettik, ilgilendik ve ilgilenmeye devam ediyoruz. Not aldığımız eksikleri ve sorunları Ankara’ya taşıdık. Her haftanın bir günü belediye başkanları, ilçe başkanları, muhtarlar, oda başkanları, sivil toplum örgütleri, il genel meclis üyeleri ile bir araya geliyoruz. Not aldığımız bu eksikleri bir grup haline görüştükten sonra Ankara’da ilgililerle görüşerek iletiyoruz. Tarihi emanetimiz Çanakkale, cumhuriyetimizin ön sözü, Biga Çanakkale’nin parlayan yıldızıdır.

Biga, sanayisi ve tarımıyla özel bir ilçedir. Çanakkale’de 111 çeşit tarım ürünü yetişiyor. 710 bin civarında büyükbaş hayvan var.

75 tane 400 metreden fazla depoların olacağı zahireciler ve Ticaret Borsası hizmet binasının temelini bugün atıyoruz. Bu yatırımın bedeli 35 milyon liradır. Belediyenin aldığı park alanı ile birlikte et entegre tesisi olacak. Esnaflarımız bizler için gözümüz ve kulağımızdır. Esnaf ve üretici mutluysa herkes mutludur.

Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay yaptığı konuşmada;

Göktepe’de ki yerin belirlenmesinin ardından üretici, köylüler ve arkadaşlarımızla görüştük. 250 bin metre kare alan üzerine hizmet binası ve zahireciler sitesini yapımı Türkiye’de bir ilk olmuştur. Belirlenen bu yer tarım, hayvancılık, organize sanayi alanı olarak tescil işlemi yapıldı. İsteyen herkes bu alanda izinler alındığı için müracaat ederek işlerini yapabilecek.

Burada 75 depo ve hizmet binası olacak. Tüm depolar sahiplenildi. Hizmet binası ve zahireciler sitesinin temel atma törenini gerçekleştirmenin heyecanı içindeyiz. Bir an önce inşaatın tamamlanıp, hizmete geçmesini bekleyeceğiz, dedi.



Ekonomi 20.11.2019 21:30:00 0
  • Salı 22.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.4 ° / 15 ° Güneşli
  • Perşembe 22.4 ° / 14 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,73% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2399,15% -0,41
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24