Biga TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Biga TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Biga TSO ayı meclis toplantısı 9 Ağustos Salı günü saat 18:45'te konferans salonunda yapıldı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası 2022 yılı Ağustos ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Melih Akyıl’ın başkanlığında 09 Ağustos 2022 Salı günü saat 18.45’te Oda hizmet binasında bulunan konferans salonunda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapıldı.

Toplantının birinci gündem maddesi gereği Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2022 yılı Temmuz ayı gelir-gider durumu, ikinci gündem maddesi gereği Hesapları İnceleme Komisyonu raporu okundu ve meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanı Akyıl toplantının başında 2018 yılında aramızdan ayrılan eski meclis başkanlarımızdan Eşref Temiz’i andı. Akyıl, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yayınlanan ekonomik bülten, TOBB Başkanı’nın bankalara yaptığı çağrı, Türk limanları ve lojistik merkezlerinin son dönemdeki önemi, zamanında üretim modeli,  İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından her ayın birinci günü Türkiye ekonomisine ilişkin yayınlanan verileri, Aşure Günü, TOBB ETÜ, Karabiga Kavşağı’nda trafik lambaları kurulması çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Akyıl ayrıca, sigarayı bırakan iki meclis üyesini de kutladı.

Toplantıda 2013-2022 yılları arasında Biga TSO Meclis ve yönetim kurulu üyesi olarak görev alan Cüneyt Oflaz’a teşekkür plaketi takdim edildi. Oflaz’dan boşalan yönetim kurulu üyeliğine getirilen Metin Mutlu’ya başarılar dileyen Akyıl, Güleçköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni temsilen meclis üyesi olarak bildirilen Ömer Ertaş’a da TOBB rozeti takıldı.

Toplantıda söz alan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan; Çanakkale Savaşı kara muharebelerinin dönüm noktası olan Anafartalar Zaferi’nin 107. yıldönümünde, başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu kutlu mücadelede adını tarihe altın harflerle yazdıran şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andıklarını belirtti. Doğan, konuşmasının başında Cüneyt Oflaz’a teşekkür etti. Oflaz’ın Biga Fuarı tertip komitesi başkanlığına devam edeceğini belirtti. Metin Mutlu ve Ömer Ertaş’a da yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Odanın üye yapısı hakkında bilgiler veren Doğan, coğrafi işaret tescili çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Doğan ayrıca, Gümüşçay’da kurulması planlanan Sera OSB çalışmaları ve oda hizmet binası çatısına güneş enerji sistemi kurulması için araştırma yapmaya başladıklarını dile getirdi. Doğan son olarak, 10 Ağustos Çarşamba günü TOBB / Ankara’da Mesleki Eğitim Merkezleri İşbirliği Protokolü İmza Töreni’ne ve Banka Genel Müdürleriyle İstişare toplantısına katılacağını ifade etti. 29 Ağustos’ta Gemlik’te TOGG üretim tesisleri inceleme gezisine katılacağını ve mümkün olursa TOGG aracının 30 Eylül-02 Ekim tarihlerinde yapılacak Biga Fuarı’nda sergilemek istediklerini ve bu yönde çalışmalarının olduğunu dile getirdi.

Toplantının son bölümünde kürsüye çıkan Bigaspor Kulübü Başkanı İbrahim Küçük, genç ve dinamik bir kadroyla göreve geldiklerini, Biga’da spor ve Bigaspor’a katkı sağlama hedefinde olduklarını, öz Bigaspor’u kurmak için kolları sıvadıklarını, her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını ve önceliklerinin tesisleşme olduğunu belirterek, “Biga’nın sporcularına yakışacak bir tesis oluşturmak istiyoruz. Biga’da sporun gelişimi için her zaman desteklerinizi biliyoruz. Tesisleşme başta olmak üzere birçok konuda sizlerle birlikte mücadele etmek bizi mutlu ediyor. Çalışan Biga, büyüyen Türkiye sloganınızı görmüştüm. Ben de çalışan yönetim, başarılı sporcular diyorum" şeklinde konuştu.

 



Ekonomi 12.08.2022 10:04:00 0
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.3 ° / 13.4 ° false
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22