Biga TSO Başkanı Doğan Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü Töreni’ne Katıldı

Biga TSO Başkanı Doğan Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü Töreni’ne Katıldı

Şirketlerin, mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Şirketlerin, mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TOBB Konferans Salonu’ndaki Mesleki Eğitim Merkezleri İşbirliği Protokol Töreni’nin açılış konuşmalarını TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptı.

TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Mesleki Eğitim ile ilgili İş birliğini Büyütecek İmza

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, özel sektörün mesleki eğitim merkezlerinden daha çok istifade etmesi gerektiğini belirterek, "Ben bu kapsamda gençlerimizi, mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci temin etmeye davet ediyorum." dedi.

Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, memleketin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna inandıklarını söyledi.

TOBB'un eğitim alanında yaptıklarına değinen Hisarcıklıoğlu, "Özel sektör olarak, nitelikli çalışan bulamamaktan, mesleki eğitimin ihtiyaçları karşılayamamasından şikayet ediyorduk. Mesleki eğitimde kamu-özel sektör iş birliğini artırmak, özel sektörün rolünü güçlendirmek istiyorduk. Mesleki eğitim, özel sektörün insan kaynağını karşılamada en önemli vasıta olsun istiyorduk. Bu bizim 20 senedir gündemimizde olan bir konuydu. Bakanımız Sayın Mahmut Özer’den bu konuda hem büyük destek hem de önemli icraatlar gördük." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, mesleki eğitimin, eğitim dünyasında yeniden cazibe merkezi haline geldiğine işaret ederek, Türkiye genelindeki meslek liselerdeki doluluk oranının 2022 LGS'de yüzde 95 olduğunu söyledi.

- Merkezlerdeki her öğrenciye maddi destek veriliyor

Türkiye’nin büyük şirketlerini, meslek liselerinden stajyer öğrenci ve mezun almaya davet eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün burada, mesleki eğitimin yükselen değeri olan mesleki eğitim merkezleri ile oda-borsalarımızın ve üyelerimizin iş birliğini artırmak için yeni bir adım atacağız. Bakanımızın destekleriyle mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayımız ciddi oranda arttı. Mesleki eğitim merkezlerini, istihdam ve eğitimde olmayan gençlerimiz için bir fırsat olarak görüyoruz. Mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenciler için verilen devlet desteği artırıldı ve işverenler üzerindeki yükler kaldırıldı. Devletimiz, mesleki eğitim merkezlerindeki her bir öğrenci için asgari ücretin 3’te 1’i oranında destek veriyor, son sınıfta bu destek asgari ücretin yarısına yükseliyor."

Hisarcıklıoğlu, özel sektörü mesleki eğitim merkezlerinden daha çok istifade etmeye çağırarak, "Ben bu kapsamda gençlerimizi, mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyorum." dedi.

Başkan Doğan, “Üyelerimiz proje okulumuzdan daha fazla yararlanacak”

Tören sonrası değerlendirmede bulunan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, “Bu imza ile birlikte Biga’daki üyelerimizin proje okulumuz İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden daha fazla yararlanmalarının yolu açıldı.” dedi.

Biga’nın ihtiyaçları doğrultusunda mesleki eğitime katkı vermeyi sürdüreceklerini sözlerine ekleyen Başkan Doğan, “Okulumuza gereken tüm destekleri vererek üyelerimizin nitelikli çalışan ihtiyacına doğrudan çözümler üretmek istiyoruz. Öğrencilerimize iyi eğitim şartları ve staj imkanları yaratmak, üyelerimiz içinse mesleğini seven ve sahiplenen başarılı çalışanlar yetiştirmek istiyoruz. Eğitime yapacağımız destekleri, geleceğimize yapılan yatırım olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Başkan Doğan son olarak “Gençlerimizi, mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyoruz" dedi.



Ekonomi 12.08.2022 09:56:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36