Biga TSO Başkanı Şadan Doğan’dan Kadınlar Günü Mesajı

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan’dan Kadınlar Günü Mesajı

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, yazılı olarak paylaştığı mesaj ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, kadınları destekleyen toplumların geleceklerini güçlendirdiklerini belirterek, Türkiye’nin geleceğinde kadınların büyük rolü olduğunu vurgulayarak, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

‘’Kadınlar En Büyük Değerimiz, Onlarla güçlüyüz’’

Kadınların gücünün, medeniyetin göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Doğan, “Türk toplumunda kadın çok özel bir konuma sahiptir. Dünyadaki birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildi. Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşundaki destanların baş mimarlarından ve yapı taşlarından olan Türk Kadınının yeri ve önemi herkes tarafından bilinmektedir, dedi.’’

Başkan Doğan açıklamasının devamında, “insan hakları temelinde bakıldığında, toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınlarımızın siyasi ve sosyal hayatın içerisinde aldığı payı daha da artırmak hepimizin sorumluluğudur. Kadının duygusal zekâsı ve varlığı, toplumun ve toplumsal barışının en büyük güvencesidir. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır, dedi.’’

Kadın girişimciliğinin de önemine değinen Başkan Doğan, “kadınlarımıza iş dünyasında pozitif ayrımcılıktan ziyade iş, imkân ve hizmet eşitliği vermekten yanayız. İş dünyasında cinsiyetle değil, yapılan işin kalitesi ve sürdürülebilirliği ile hareket etmeliyiz. İş dünyası adına her platformda söylediğimiz gibi, kadın girişimci sayımızı erkeklerin sayısına ulaştırmak, onları iş âleminin içinde başta yönetici ve girişimci pozisyonları olmak üzere daha fazla görebilmek hepimizin ortak isteği. Kadınlar değişirse dünya değişir. Kalkınmanın da, zenginleşmenin de, adaletin de yolu budur.”

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.



Yaşam 7.03.2022 21:08:00 0
  • Çarşamba 18.9 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87