BİGA TSO BAŞKANI ŞADAN DOĞAN’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

BİGA TSO BAŞKANI ŞADAN DOĞAN’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, kadınları destekleyen toplumların geleceklerini güçlendirdiklerini belirtti.

"Kadınlar en büyük değerimiz. Onlarla güçlüyüz."

Deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde kadınların büyük bir mücadele vermekte olduğunu hatırlatan Doğan, toplumları en fazla kadınların azminin ayakta tuttuğuna işaret etti. “Deprem bölgelerinde özellikle kadınlar çok zor durumda, üstlendikleri sorumluluklar ile zor şartlarda çocuklarına bakmaya çalışıyorlar. Birçok kadın ailesini, yakınlarını kaybetmenin üzüntüsü içinde. Her birinin acısını derinden paylaşıyoruz.” diyen Doğan bir an önce şartların iyileştirilmesini umduklarını söyledi.

Başkan Doğan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyayı daha güzel ve yaşanabilir hale getiren, varlıkları ile hepimize ışık tutan kadınların günüdür.” derken kadınların değer görmediği toplumların geri kalmaya mahkum olduğuna dikkati çekti. Başkan Doğan ülkelerin gelişmişlik seviyelerini anlamak için kadınların yaşayış biçimlerine bakmak gerektiğine değinirken, kız çocuklarının iyi bir eğitim alarak yetişmesinin en önemli olduğunu belirtti.

Kadınların gücünün, medeniyetin göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Doğan, “Türk toplumunda kadın çok özel bir konuma sahiptir. Dünyadaki birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildi. Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşundaki destanların baş mimarlarından ve yapı taşlarından olan Türk Kadınının yeri ve önemi herkes tarafından bilinmektedir.” dedi.

Kadın girişimciliğinin de önemine değinen Başkan Doğan, “Kadınlarımıza iş dünyasında pozitif ayrımcılıktan ziyade iş, imkân ve hizmet eşitliği vermekten yanayız. İş dünyasında cinsiyetle değil, yapılan işin kalitesi ve sürdürülebilirliği ile hareket etmeliyiz. İş dünyası adına her platformda söylediğimiz gibi, kadın girişimci sayımızı erkeklerin sayısına ulaştırmak, onları iş aleminin içinde başta yönetici ve girişimci pozisyonları olmak üzere daha fazla görebilmek hepimizin ortak isteği. Kadınlar değişirse dünya değişir. Kalkınmanın da, zenginleşmenin de, adaletin de yolu budur.

Bu duygu ve düşüncelerle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde tüm kadınları saygı ile selamlıyorum.

Bu önemli günde belirtmek isterim ki, ülkemizin yaşadığı bu zor günlerde sonsuz yetenekleri ile kadınlar en büyük gücümüz olacaktır...” ifadelerini kullandı.



8.03.2023 15:53:00 0
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 14.4 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19