Tarih: 22.10.2020 18:05

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan’ın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan yayınladığı mesaj ile “21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü’’ kutladı.

Biga TSO Başkanı Doğan yaptığı açıklamada, “Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz basın, ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurumdur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın, Milletin Müşterek Sesidir.’ ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Bu nedenle gazetecilik mesleği toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış oluşturma bakımından etkin ve etkili bir meslektir. Mesleklerini yerine getirirken insanımızın gözü ve kulağı olan, idarecilere ufuklarına ufuk katma noktasında hatırlatıcı, bilgilendirici ve araştırıcı katkılar sunan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir ediyoruz.

Bu nedenle, gazetecilik mesleği toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış oluşturma bakımından etkin ve etkili bir meslektir. Zor koşullar altında halkımıza bilgi alış-verişi sağlayan değerli basın çalışanlarının, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —