Biga TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Biga TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Biga TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) 2020 yılı Eylül ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Melih Akyıl’ın başkanlığında 29 Eylül Salı günü saat 18.00’de oda hizmet binasında bulunan konferans salonunda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak icra edildi.

Toplantının birinci gündem maddesi gereği Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2020 yılı Eylül ayı gelir-gider durumu, ikinci gündem maddesinde ise hesapları inceleme komisyonunun raporu görüşüldü ve meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl, ‘’korona virüs nedeniyle ahilik haftasını kutlayamadık ama bir takım ziyaretler yapıldı. Biga Belediyesi odamızı dezenfekte etti. Çalışmaları için teşekkür ederiz. Alınan tedbirler doğrultusunda korona virüs vakalarında düşüşler var. Oda aidatların ödeme zamanı geliyor. Zamanında ödemeye gayret gösterelim.

Biga TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısını Yaptı
Biga TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Yazlıkçılar ve biber işçileri geri dönüyor, nüfus azalıyor. Üniversitelerin açılmaması yurtları, minibüsçü esnafı ve gıda sektörünü olumsuz yönde etkiliyor. Bu süreci en kısa sürede atlatıp, gerekli tedbirler alınarak diğer sektörler canlandırılabilir.

Biga’da biber ve çeltik fiyatları iyi. İşsizlik kısa çalışma ödemeleri 15 Ekim’de ödenmeye başlanacak. Ermenistan’ın Azerbaycan saldırısını kınıyoruz. Çanakkaleli Tuğgeneral Sezgin Erdoğan şehit düştü, Allah’tan rahmet diliyoruz, dedi.

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, ‘’Ülkemiz zor süreçten geçiyor. Azerbaycan ve Ermenistan arasında gerginlik var. Bu saldırıyı kınıyoruz. İran’ın koyduğu ambargo, siyasi ve ekonomik gelişmeler doları yükseltti.

Biga TSO Eylül ayı gelirimiz 38.726,78 TL, giderimiz 61.447,52 TL oldu. Oda üye sayımız artıyor. Ağustos ayında 9 yeni üye kaydı yapılırken, 2 üye faaliyetlerine son verdi. Ocak ve Temmuz ayını baz aldığımızda yeni üye sayısı 72 olurken, 28 üye faaliyetlerine son verdi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekilimizin ve oda başkanlarımızın katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirdik. Özel, kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerimizi gerçekleştirerek bilgi fikir alışverişinde bulunuyoruz. Meslek komiteleri toplantılarını yapıyor. Ziyaretler yaparak fuar davetiyelerimizi dağıtıyoruz. Fuar ile ilgili şuana kadar 40 firmayla anlaştık. Gerekli görüşmeler yapılıyor. Fuara yaklaşık 80 firmanın katılmasını bekliyoruz.

Göktepe köyüne de kamyoncular sitesi yapılacak. 3. Sanayi için görüşmeler devam ediyor. Artık gündemimiz liman ve demir yolu. Karabiga’ya yat ve konteynır liman ile Biga’da demir yolunun yapılması için çalışacağız. Galericiler sitesinde son aşamaya gelindi. 68 büro olacak. 608 araç sergilenebilecek. Galericiler sitesinin 2021 Temmuz ayı gibi faaliyete geçmesini bekliyoruz.''

Biga TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısını Yaptı
Biga TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

 



Ekonomi 30.09.2020 20:42:00 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04