Biga TSO Mart Ayı Meclis Toplantısı

Biga TSO Mart Ayı Meclis Toplantısı

Biga TSO Şubat ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Vekili Jale Kırbaş’ın başkanlığında 8 Mart Salı günü saat 18.00’de oda hizmet binasında bulunan konferans salonunda yapıldı.

Biga TSO Şubat ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Vekili Jale Kırbaş’ın başkanlığında 8 Mart Salı günü saat 18.00’de oda hizmet binasında bulunan konferans salonunda yapıldı.

Biga TSO meclis toplantısı, Biga TSO Genel Sekreteri Mustafa Mutlu tarafından bir önceki toplantı tutanağının okunmasıyla başladı. Ardından Şubat ayı gelir gider durumu görüşüldü. Kâtip üye Metin Mutlu Şubat ayına ait gelir gider cetvelini okudu. Gelirler; 114.545,33 TL, giderler; 183.616,91 TL olarak açıklandı. Serdar Seçilen tarafından hesapları inceleme komisyon raporu okundu. Görüşülen bu maddeler meclisin onayına sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının açılışında İbrahim Demircan’dan boşalan meclis üyeliğine getirilen Serdinç Gündüz’e TOBB rozeti Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve Meclis Başkanı Melih Akyıl tarafından takıldı ve hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle; kadın girişimciler kurulu üyelerine, basın mensuplarına ve oda çalışanlarına çiçek takdim edildi.

Ekmek Fiyatları Zamlandı

Toplantının bir diğer gündem maddesinde Biga TSO 1.Meslek Komitesi (Gıda Maddeleri İmalatı) üyelerinden unlu mamuller imalatı ve/veya satışı ile iştigal eden üyelerin Odadan ekmek ile ilgili azami fiyat tarifesi verilmesi hususunda Yönetim Kurulu’nun da teklifi üzerine Tip 650’lik ekmeklik undan 210 gram Ekmek için KDV dâhil 3,00 TL’den azami fiyat tarifesi verilmesi kararlaştırıldı.

Ekmek Çeşitleri Fiyat Tarifesi

Kepek ekmeği 200 gr: 3 TL

Ata ekmeği (sütlü) 330 gr: 6 TL

Çavdar ekmeği 300 gr: 6 TL

Tam buğday ekmeği 300 gr: 6 TL

Mısır ekmeği 300 gr: 6 TL

Köy ekmeği 400 gr: 6 TL

Trabzon ekmeği 1.000 gr: 15 TL

Sarı buğday ekmeği 300 gr: 6 TL

Tost ekmeği 500 gr: 9 TL

Sandviç ekmeği 80 gr: 1,5 TL

Burger ekmeği 80 gr: 1,5 TL

Roll ekmeği 50 gr: 0,90 kuruş

Sair görüşmeler kısmında söz alan Biga TSO Odası Başkanı Şadan Doğan konuşmasında şunları söyledi; ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kahvaltı resepsiyonu düzenledik. Odamıza kayıtlı 226 kadın üyemiz bulunuyor. Kahvaltının ardından kadın üyelerimizi ziyaret ederek, kadınlar gününü kutladık. Devletimizin kadın işletmecilere ait birçok desteği var. Üyelerimiz odamızdan bilgi alarak bu desteklerden faydalanabilirler. Bizim de Doğanlar Holding olarak işletmemiz bulunuyor. Burada ise çalışanlarımızın %32’si bayanlardan oluşuyor. Güçlü kadın, güçlü dünya diyerek tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım, dedi.’’

2022 yılı yeni üye ve terkinlere baktığımızda; Şubat ayında 13 yeni üye kayıt yaptırdı. 5 üye ise faaliyetlerine son verdi. Ocak ve Şubat aylarına toplu olarak bakarsak; 21 yeni üye ve 7 üye işlemlerine son vermiş.

Ukrayna-Rusya arasındaki savaşa değinen başkan Doğan, ‘’stratejik partnerimiz olan Ukrayna’nın bölgemizde önemli bir oyuncu olan Rusya tarafından saldırıya uğraması, Türk iş dünyasını da fazlasıyla rahatsız etmiş durumda. İki ülkenin petrol, doğalgaz, değerli metaller, buğday, gibi ürünlerde sahip olduğu stratejik tedarikçi pozisyonu, olası bir enerji ve emtia krizine kapı aralıyor. Diğer yenden savaşın oluşturduğu belirsizlik ortamı Biga’dan her iki ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracatı da ciddi olarak etkileyecektir. Sürecin en kısa sürede sona ermesini, barışın bölgeye hâkim olmasını ümit ediyor, sanayi sektörü olarak süreci iyi okuyarak bu kriz durumunda gerekli tedbirleri almamız gerektiğini düşünüyorum, dedi.’’

2022 Yılı 1.’inci Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Biga TSO Şubat ayı meclis toplantısının ardından, 2022 yılı 1. Meslek Komite toplantısına geçildi. 9 meslek komite başkanı birer birer söz alarak, yaptıkları faaliyetler, istekler, şikâyetler ve öneriler hakkında açıklama yaptı.

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan meslek komiteleri toplantısı hakkında şunlara değindi; ‘’meslek komitesi başkan ve üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Öneri ve düşüncüleri not ettik. Bunları yönetim kurulunda değerlendiririz. Pandemi başta olmak üzere Ukrayna-Rusya savaşının ekonomiye etkileri devam ediyor. Alışverişlerde KDV’nin %1 olması gerekir. Birçoğunda oldu. Komite başkanlarımız ne kadar öneri getirirse, o kadar iyi olur. Fuarları önemsiyoruz. Yerli ve yabancı fuarlara katılıyoruz. Özverili şekilde mücadele ediyoruz. ‘’alışveriş günleri ve ikinci fuarı yapmak istiyoruz. Bunlar hakkında bilgi alışverişi yapıyoruz. Oda olarak düşündüğümüz projeler var. Bunları yetkililere ilettik. Karabiga’da yat limanı, işletme fakültesi, teknoloji fakültesi, tarım olarak da ziraat fakültesi bu projelerin hayata geçmesi gerekiyor. İnşallah ilerleyen yıllarda bu projeler hayata geçer. Odamız da hizmet var, dedi.’’

 



Ekonomi 9.03.2022 21:06:00 0
  • Perşembe 20.4 ° / 11 ° Güneşli
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,47% 0,32
  • EURO

    34,67% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2410,63% 1,29
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00