Ekonomi 11.03.2020 17:19:00 0

Biga Ziraat Odası Arıcılık Kursunu Ziyaret Etti

Biga Ziraat Odası Arıcılık Kursunu Ziyaret Etti

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Biga Ziraat Odası işbirliği ile Biga Halk Eğitim Merkezinde devam eden arıcılık kursunu İlçe Tarım Müdürü Vasfi Karaca, Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Güray Ergün, Biga Ziraat Odası Meclis Başkanı Taner Kömürcü, Biga Bal Üreticiler Birliği Başkanı Ali Kurt ve yönetim kurul üyeleri ile Halk Eğitim Müdürü Ali Hikmet Cevher tarafından ziyaret ettiler.

Kursu veren Biga İlçe tarım Müdürlüğünden Ziraat mühendisi Mustafa Yıldırım yaptığı açıklamada; kursumuz 21 günlük bir kurs olduğunu dile getirerek kursumuzda 62 öğrenci bulunduğunu bunlardan 10 kadın 52 kişisi erkek olduğunu söyledi.

Biga Ziraat Odası Arıcılık Kursunu Ziyaret Etti

Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Güray Ergün yaptığı açıklamada; biz oda olarak bu tür kurslara çok önem veriyoruz ve desteklerimiz her zaman olacak, diyerek kursa katılanları kutladı ve başarılar diledi.

Biga Bal üreticiler Birlik Başkanı Ali Kurt yaptığı açıklamada; Biga Bal üreticiler olarak son sistem el değmede bir dolum tesisi kurduk bunun açılışı önümüzdeki günlerde yapılacağını söyleyerek, birliğe nasıl üye olunacağı ile ilgili geniş bilgi aktardı. Birlik üyelerinin yıllık Bal üretimi 100 ton civarında olduğunu ve birliğimize kayıtlı 8 bin adet arı kovanı mevcut dedi ve kursa katılanları kutladı.

Biga Ziraat Odası Arıcılık Kursunu Ziyaret Etti

İlçe Tarım Müdürü Vasfi Karaca yaptığı açıklamada; arıcılık bir tutku olduğunu dile getirerek Bal dışında polen, Arı sütü, gibi ürünler ürettiğini, arıcılıkta uygun zamanda uygun müdahale edilmeli şeklinde konuştu ve kurslarımız aralıksız devam edecek dedi.

Biga Halk Eğitim Müdürü Ali Hikmet Cevher, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Halk Eğitim Merkezi olarak, Biga Merkez Belde ve köylerimizde çeşitli branşlarda kurslarımız mevcut olup kurslarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu kurs tamamlandığında ikinci arıcılık kursumuzu aynı yerde yapacağız dedi.

Biga Ziraat Odası Arıcılık Kursunu Ziyaret Etti



Bu Haberler İlginizi Çekebilir