Biga’da beyaz listenin adayı: Adil Can

Biga’da beyaz listenin adayı: Adil Can

Biga’da 17 Temmuz Pazartesi günü başlayacak delege seçimleri öncesi, CHP yönetimlerinde yer alan, Çanakkale Milletvekili adayı olan Adil Can, beyaz liste ile ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı.

Biga’da 17 Temmuz Pazartesi günü başlayacak delege seçimleri öncesi, CHP yönetimlerinde yer alan, Çanakkale Milletvekili adayı olan Adil Can, beyaz liste ile ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı. Gerçek değişimin beyaz liste ile gerçekleştirileceğini söyleyen Can, partilileri birlik ve beraberlik içinde beyaz listede buluşmaya davet etti.

“VARLIK YOK MESELESİ”

Siyasetin ciddi bir iş olduğunu ve yerel seçimleri kazanmak istediklerini söyleyen Adil Can; “Değerli Cumhuriyet Halk Partililer. Siyaset ciddi bir iştir. Hele seçim kazanmak çok daha ciddi bir iştir. Ben siyaseti çok ciddiye alıyorum. Burada parti içi seçim dahil, ama en önemlisi ‘er meydanı’ genel seçim ile yerel seçimlerdir. Önümüzde yerel seçimler vardır. Yerel seçim çok ciddiye alınacak bir seçimdir. Partimizin Biga İlçe Örgütü’nün varlık- yokluk meselesidir. Ben bundan dolayı ilçe başkanlığına adaylığımı koydum. Partimizi Biga’da ayağa kaldırmak, yok olmuş ilçe yönetimini tekrar diriltmek, partimizi yerel seçime hazırlamak ve yerel seçimi kazanmak temel amacımız olacaktır. Biz ilçe yönetici arkadaşlarımız ile birlikte siyaset yapacağız” dedi.

“ETKİN MUHALEFET YAPACAĞIZ”


Etkin muhalefet yapacaklarını dile getiren Adil Can; “Partimizi çekim merkezi haline getireceğiz. Bunu nasıl mı yapacağız. Parti örgütünü sokağa, tarlaya ve fabrikaya indirerek. Tüm ezilen ve sömürülen insanların yanında durarak, onların sesi olarak. Sivil toplum kuruluşlarının önünde, yanında, sağında, solunda birlikte mücadele ederek; çarşıda, pazarda, üretici ve tüketicinin yanında olarak. İşçinin, köylünün, esnafın ve emeklinin sorunlarını dile getirerek, tüm üretici ve tüketici fiyatlarını düzenli bir şekilde takip ederek, etkin muhalefet yaparak ve politika geliştirerek, ulusal ve yerel konularda duyarlılık geliştirip eylemler düzenleyerek. Biga’da eğitim konularını takip ederek, partimizin eğitim politikalarını gençlerimize anlatarak, sivil toplum kuruluşları ile ortak seminerler düzenleyerek, ihtiyacı olan öğrencilerimize ücretsiz kurslar düzenleyerek, partimizi büyüterek, üye sayısını arttırarak” ifadelerini kullandı.

“GERÇEK DEĞİŞİM LİSTEDİR”

Gerçek değişim için beyaz listeye oy isteyen Adil Can; “Değerli Cumhuriyet Halk Partili üyelerimiz, biz çalışmaya geliyoruz. Değerli yazarımız Yalçın Küçük’ün dediği gibi; ‘Biz burada çelik çomak oynamıyoruz. Biz burada beştaş hiç oynamıyoruz. Ciddi işler yapıyoruz. Yapacağız.’ Bizim tecrübemiz var, misyonumuz ve vizyonumuz var. Bunları yapacak gücümüz ve ekibimiz var. Bundan dolayı diyorum ki, tüm CHP üyeleri gelin bir olalım, birlik olalım. Beyaz listeyi destekleyelim, partimizi destekleyeli. Beyaz listede bir olalım. Gerçek değişimi isteyen ve gerçekleştirecek olan listedir” dedi.



Siyaset 15.07.2023 16:45:24 0
  • Perşembe 20.4 ° / 11 ° Güneşli
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,47% 0,32
  • EURO

    34,67% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2410,63% 1,29
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00