BIGA'DA CUMHURIYET BAYRAMI COSKUSU

BIGA

Biga’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin 99.yil dönümü büyük coskuyla kutlandi. Kaymakamlik Makami’nda tebrikat töreniyle baslayan kutlamalar Ilyas Bayram Stadyumu’nda devam etti.

Tören saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi. Törene Biga Kaymakami Erdinç Dolu, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Biga Cumhuriyet Bassavcisi Eren Öztas, siyasi parti temsilcileri ve yöneticileri,Daire Müdürleri, STK üyeleri, oda baskanlari, okul müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Biga Kaymakami Erdinç Dolu konusma gerçeklestirdi. Dolu konusmasinda; “Aziz sehitlerimizin degerli aileleri, kiymetli gazilerimiz, hizmet etmekten onur duydugum Biga’nin güzel insanlari, hanimefendiler, beyefendiler, Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettigi sevgili gençler, basinimizin degerli temsilcileri… Bugün geçmisimizden aldigimiz güç ile büyük umut ve emin adimlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken Cumhuriyetimizin banisi Atatürk’ün, Türk milletinin geleneklerine ve karakterine en uygun idare olarak ifade ettigi gelecegimizin teminati, dirilisin sembolü olan Cumhuriyetimizin 99. yilini birlikte kutlamanin coskusu, heyecani, gururu içersindeyim. Bu anlamli günde öncelikle binlerce yillik sanli tarihimiz boyunca her dem yeni doguslara, dirilislere, sanli yürüyüse imza atan basta sanli Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaslari olmak üzere bu vatan için canlarini veren tüm sehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Türk Milleti’nin, Bigali hemsehrilerimin, yarinimiz umudumuz sevgili gençlerimizin, çocuklarimizin Cumhuriyet bayramini tebrik ediyor hepinizi sevgi ve saygiyla selamliyorum. 

O günden bugüne Cumhuriyetimiz Türk Milleti’nin gelenek ve karakterlerine, yüksek ahlaki deger ve niteliklere dayanan erdemli ve faziletli bireyler yetistiren, bagimsizligindan ve hürriyetinden asla taviz vermeyen, çagdas dünyada hak ettigi yeri alan bir yönetim sekli olmustur. tarih açik bir sekilde göstermistir ki Türk Milleti’nin bekasinin ve çagdas dünyada hak ettigi yeri almanin yegane biçimi Cumhuriyettir. Sikintili, zor bir süreçten sonra kanla, irfanla kurdugumuz Cumhuriyet sayesindedir ki bugün hakli olarak büyük bir devlet ve millet olmanin gururunu yasiyoruz. Bizler büyük bir medeniyetin temsilcisi olarak kurdugumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti her geçen gün büyümekte ve büyümeye devam edecektir. Elbette ulasacagimiz daha büyük hedefler, basaracagimiz daha büyük isler vardir. Bizler her zaman her yerde her fertimizle bir millet olarak devletimizin bekasini milletimizin refahi için çalismaya, gelismis ülkelerle her alanda rekabet etmeye, mazlumun yaninda ama vatan hainlerinin de karsisinda durmaya devam edecegiz. Bu inançla büyük kahraman, asker ve devlet adami büyük Atatürk’ün yolunda yürümeye milli ve manevi degerlerimize sahip çikmaya devam edecegiz. Onu, silah arkadaslarini, bu topraklar için canini veren aziz sehitlerimizi bu millet sonsuza kadar kalbinde yasatacak ve asla unutmayacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere silah arkadaslarini, aziz sehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle sükranla aniyorum. En büyük bayramimiz Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi. 

Biga Atatürk Anadolu Lisesi ögrencileri siirlerini okudu ve Biga Halk Egitim Merkezi halk oyunlari ekibi gösterilerini sundular. Ilkokul, ortaokul ve liseler arasi yapilan resim yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödülleri takdim edildi. Yarismada birinci olan ögrencilere ödüllerini Biga Kaymakami Erdinç Dolu tarafindan, ikinci olan ögrencilere ödüllerini Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, üçüncü olan ögrencilere ödüllerini Biga Cumhuriyet Bassavcisi Eren Öztas takdim etti. 

Daha sonra Biga Atatürk Anadolu Listesi ‘Biz Cumhuriyetiz’ adli gösterisini yapti. Yapilan gösteri büyük ilgiyle izlenirken ögrencilerin performansi büyük alkis aldi. Tören geçisinin ardindan Ilyas Bayram Stadyumu’nda ki kutlama sona erdi. 

 


Gündem 20.12.2022 14:03:57 0
  • Cuma 20.4 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71