Biga’da Filistin’e Destek Yürüyüşü Yapıldı

Biga’da Filistin’e Destek Yürüyüşü Yapıldı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıların ardından Biga’da bir araya gelen yüzlerce kişi, Filistin için yürüyerek dua etti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki sivil yerleşim yerlerine, okul, cami ve hastaneye düzenlediği saldırıyla bebek, çocuk, kadın binlerce kişinin ölmesinin ardından binlerce kişi hayatını kaybederken Bigalılar katliama sessiz kalmayarak Filistin’e destek yürüyüşü düzenledi.

Biga’daki Sivil Toplum Kuruluşu öncülüğünde 7’den 70’e yüzlerce Bigalı vatandaşın katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak şehrin caddelerinde devam etti ve Biga Belediye Meydanı’nda sona erdi. ‘Soykırıma hayır, çocuklar ve kadınlar ölürken sessiz kalınmaz’ yazılı pankart açan vatandaşlar, ellerindeki ‘Gazze ölmesin’, ‘Katil İsrail’ ‘Kudüs bizim kutsalımızdır’ gibi dövizlerle Gazze’deki zulmü haykırdı.

Programda STK’lar adına basın bildirisini okuyan Recep Başkaya, “Gazze’de sivillere yönelik gerçekleştirilen insanlık suçu katliamı lanetliyoruz. İsrail'in, Hamas'ın saldırısını bahane ederek yürüttüğü ve giderek soykırıma varan saldırıları bir an önce durdurulmalıdır. Emperyalistler ellerini Filistin'den çekmelidir. Tüm dünyanın gözü önünde bir halk soykırıma uğruyor. Şehid olanların çoğu çocuk ve kadınlar. Toprakları İsrail tarafından işgal altında tutulan Filistinlilerin maruz kaldığı sistematik zulüm ve baskı on yıllardır devam ediyor. Gazze’yi on yıllardır bir açık hava hapishanesine dönüştüren İsrail‘in, Filistin halkına karşı vahşice saldırıları artarak sürüyor. İsrail’in genç, yaşlı, çocuk demeden gerçekleştirildiği bu katliam derhal son bulmalıdır” dedi.

Dünyanın sessizliğinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Başkaya, “Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere ABD, AB’nin önemli bir kısmının bu vahşet karşısında seslerinin yükselmesi gerekirken, maalesef uluslararası toplum İsrail’in insanlık ve savaş suçu olan bu politikalarına kayıtsız kalıyor. Biz bu sessizliği kabul etmiyoruz. İşgalci İsrail, 2007 yılından bu yana abluka altında tuttuğu Gazze’ye, 2008, 2014 ve 2021 yılında yoğun saldırılar yapmış, çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail’in Gazze şeridine düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 8 bini geçti. Yaralananların sayısı 25 bini buldu. BM verilerine göre ise İşgalci İsrail’in son saldırıları nedeniyle yerinden edilen Filistinlilerin sayısı 1 milyonu aştı. İsrail’in uyguladığı ablukayı daha da ağırlaştırması nedeniyle Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir insani felaket yaşanıyor. Biliyoruz ki, Filistin meselesi esas olarak emperyalizm meselesidir. Bigalılar, direnen Filistin halkının yanındadır” diye konuştu.

Biga Belediyesi eski başkanı Mehmet Özkan, “Biz dünden bugüne zalimin karşısında mazlumun yanında durmayı her zaman şiar edinmiş aziz bir milletin mensuplarıyız. Günlerdir hepimiz derin bir acı içerisinde hayatın bütün tadını kaybetmenin ve kardeşlerimizin acılarını paylaşarak ızdırap yaşıyoruz. Bugün yapılan bu zulme hayır demek için, hepimizin yavrularımızın pırıl pırıl akan kanlarının durması için, İsrail mezaliminin son bulması için bir çığlık da Biga’dan yükselsin diye yapılan çağrıya koştunuz. Biz de bu acıyı paylaşıyoruz dediniz. Kahrolsun İsrail diye haykırdınız. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Tevfik Başarı Camii İmam Hatibi Davut Yasan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti okuduğu programın sonunda dua ettiren Biga İlçe Müftüsü Kemal Karadeniz ise, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak Biga’nın 7’den 70’e herkesi bir araya toplanmış bulunuyoruz. Okunan hatmi şerifler, Fetih sureleri okuduk. Amacımız ruhları şad etmek, amacımız kutlu davalar için can veren şühedayı yad etmek. Rabbim kabul dualarımızı, yürüyüşümüzü ve duruşumuzu kabul eyle. Saflarımıza şahit ol Yarabbi. Biz Kuvayi Milliye, biz Filistin, Kudüs ruhu taşıyoruz. Şu anda işgal edilmiş topraklarının kurtuluşu için aç, sefil, ilaçsız, biçare karanlıklar içinde, yıkıntılar içinde direnen, siyonist uşaklara dur diyen kardeşlerimizin ruhlarına hediye eyliyoruz. Bu zulmün sonra ermesini nasip eyle, Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün kurtuluşunu ümmet-i Muhammed’e nasip eyle” ifadelerini kullandı.



Gündem 29.10.2023 20:54:22 0
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22