BİGA’DA KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ TOPLANTISI YAPILDI

BİGA’DA KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında, Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Alet, Makine ve Ekipman ile ilgili bilgilendirme toplantısı Biga Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Biga Ziraat Odası Başkanı M.Güray Ergün,Biga Ziraat Odası Meclis Başkanı Taner Kömürcü,Birlik ve Kooperatif Başkanları,Muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı.

“İNŞALLAH ASLAN PAYINI BİGA ALIR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Biga ilçe Tarım Orman Müdürü Fevzi Atmaca, “2022 2023 Dönemi Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi toplantısı Biga’mız için hayırlı olsun, İnşallah en çok aslan payını Biga alır, Biga kazanır, hayırlı bereketli üretimler dilerim hayırlara vesile olsun inşallah toplantımız” dedi.

Toplantıda ekonomik yatırımlar, ekonomik yatırım tutarları ve destekleme oranları, yatırım yeri ve mülkiyet durumu gibi önemli konular ele alındı.

Çanakkale Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Ve Örgütlenme Şubesi İlk proje üretme birimi çalışanı Necdet Uyar tarafından bilgilendirme semineri verildi.

Uyar, Kırsal kalkınmada neler var? Ekonomik yatırımlar, kırsal ekonomik alt yapı yatırımları, makine ekipman alımları, Bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi, Tarımla ilgili okullardan mezun olan köye dönüş yapmak isteyen Uzman Aday Projesi ile ilgili konularda üreticiyi bilgilendirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak amacıyla, kadınlar ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımları için yapılacak hibe ödemelerine ilişkin kırsal kalkınma destekleri kapsamında Alet, Makine ve Ekipman ile ilgili bilgiler verildi.



Gündem 21.12.2022 18:33:02 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04