Biga’da 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anıldı

Biga’da 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anıldı

Çanakkale 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Biga Şehitliği’nde çelenk sunma töreni yapıldı.

Çanakkale 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Biga Şehitliği’nde çelenk sunma töreni yapıldı. Dualarla anılan şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı. 

Kutlama programı ilk olarak sabah namazı ve çorba ikramıyla başladı. Şehitler için dua edilmesinin ardından vatandaşlara kırık buğday çorbası ikram edildi.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107.’nci yılı kapsamında Biga Şehitliği’nde saat 09:00’da ise çelenk sunma töreni düzenlendi. Biga Şehitliğindeki törene ise Törene Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenklerinin sunulmasıyla başlayan törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Kaymakam Dolu Şehitlik Defterini imzaladı. 

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu yaptığı konuşmada, ‘’Vatan şairimiz Mehmet Akif’in, var mı ki dünyada eşi diye sorguladığı, cihanı hayrete düşüren, Bedr’in aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır, Çanakkale Savaşı. Dünya tarihinin dönüm noktasıdır, Çanakkale. 253 bin şehidin bu vatan toprağına kanlarıyla yazdığı ‘’Çanakkale geçilmez’’ ibaresini dünyaya ezberleten yerdir, Çanakkale. Uluslararası güç dengelerini tamamen değiştiren, İstiklal Savaşı Destanı'nın önsözünü teşkil eden ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Türk ve dünya tarihine kazandıran bir kahramanlık ve fedakârlık mücadelesidir, Çanakkale Zaferi. Çanakkale Zaferi, deniz aşırı sömürge imparatorlukları kurmuş en son teknolojik silahlara ve devasa donanmalara sahip devletlerin de yenilebileceğini tüm dünyaya gösterdiği bir yerdir Çanakkale. Çanakkale, sadece cephe hattındakilerin değil, cephe gerisindekilerin de savaştığı bir kahramanlık destanıdır.

Bu duygularla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107.’nci yıldönümünde bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu şanlı zafere tanıklık eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu bütün varlığıyla destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun, dedi.’’

Köşklübağ Yeni Camii İmam Hatibi Osman Gürlen tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından ise Biga Müftüsü Ertuğrul Akın şehitlerimiz için dua ettirdi. 

Programın sonunda ise şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. 

 



18.03.2022 20:40:00 0
  • Cumartesi 25.6 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 14.8 ° false
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    10517,87%1,92
  • DOLAR

    32,29% 0,07
  • EURO

    35,04% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2475,25% 0,38
  • Ç. ALTIN

    3964,16% 0,39