Biga’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Biga’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Biga İçdaş Fen Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Jandarma Komutanı Ufuk Erikli, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Biga İçdaş Fen Lisesi Okul Müdürü Şebnem Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile emekli öğretmenler adına Rafet Uçgun, mesleğe yeni başlamış öğretmenler adına Mustafa Alper Atan günün anlam ve önemini anlatan konuşmada yaptı.

Biga 24 Kasım Öğretmenler Günü

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada;

Bir Milletin Sahip Olduğu En Büyük Güç, En İyi Potansiyel Ve Değer; İyi Yetişmiş İnsan Gücüdür

Öğretmenler gününü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verilmesinin yıl dönümü vesilesiyle bu programda olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Tarih boyunca ülkelerin, milletlerin, toplumların ve ailelerin kaderini iyi yetişmiş insan gücü belirlemiştir.

Öğretmenlik Çocukları Geleceğe Hazırlama Mesleğidir

Öğretmenler bireyleri en ideal şekilde yetiştirmek, eğitmek ve dolayısıyla geleceğe inşaa etmek gibi son derece kutsal görevi yapmaktadırlar. Öğretmen; öğreten, eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim ve öğretim sürecinde edinilen bilgileri öğrencilere aktarmak değildir. Bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocukları geleceğe hazırlama mesleğidir.

Biga 24 Kasım Öğretmenler Günü

Ülkemizin İstikbalini Kurtaracak Asımın Nesli Gençler Yetiştirmek İstiyoruz

Terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde kullanacağı malzemeleri değil, ülkemizin istikbalini kurtaracak, asımın nesli gençler yetiştirmek istiyoruz. Batıya özenen, imrenen, kendi milletinden tiksinen, sömürge arzulayan değil, medeniyet değerlerimizi özümseyen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Zihinleri terör örgütleri tarafından çelinmiş gençler hangi okulu bitirirse bitirsin, hangi diplomayı alırsa alsın bu ülkeye sunacakları bir katkıları olamaz.

İLK EMRİ OKU Olan Bir Medeniyetin Mensuplarıyız

İlk emri oku olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğretmenin, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır. Bugün milletçe eğitime, öğretime, bilime, alime, öğretmene saygıyla yaklaşıyoruz. Aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi, gelecekte de öğretmenlere sahip çıkmaya devam edecektir. Okullara, öğretmenlere, eğitim öğretim kurumlarına yapılan saldırıları milletimiz affetmemiş ve affetmeyecektir. Devletimizin kaynaklarıyla Biga’da neslimiz ve geleceğimize en iyi imkânları sunmak için çalışıyoruz. Görevi başında şehit olmuş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Emekli öğretmenlerimize ve görevine devam eden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum, dedi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmada;

Öğretmenlerimiz Çok Kutsal Mesleği İcra Ediyor

Bir ülkenin gelişmişliği ve bir milletin yarınlarına umutla bakabilmesinde çok büyük emekleri olan öğretmenlerimiz gönüllerimizin en müstesna yerine sahiptir. Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmasında eğitimin büyük bir rol oynadığına şüphe yoktur. Öğretmenlerimiz; eğitimi, öğretimi ve insanlara bir ömür boyu rehber olmayı meslek edinen en önemli değerimizdir. Öğretmen; sevgi, fedakârlık, özveri, sabır, şefkat ve yarınların inşası demektir. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin yol göstericisi olan öğretmenlerimiz çok kutsal bir mesleği icra ediyor. Tüm meslek grupları öğretmenlerimizin elinde şekilleniyor. Öğretmenlerimiz fedakâr ve onurlu bir şekilde, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip büyük bir sorumlulukla çalışıyor. Bizler de öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakârca görev yaptıklarını hep birlikte biliyor ve kendileriyle gurur duyuyoruz.

Biga 24 Kasım Öğretmenler Günü

İnşallah Biga Belediyesi olarak da her zaman eğitim camiamızın yanında olmaya, onlara destek vermeye tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum ve başarılar diliyorum. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen yaptığı konuşmada;

İyi ki Öğretmen Olmuşum En çok Sevilen Öğretmen En Çok Seven Öğretmendir

Öğretmenlik insanlık tarihinin maddi ölçüsü olmayan ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir idealdir. Gaye ve bir hizmet mesleğidir. Öğretmen yaptıkları kadar, yapamadıklarından da sorumludur. Sevgi dolu öğretmenlik, ışık demektir. Öğrenciler öğretmenlerini anar ve sorar. Kelebekler ışığa koştukları gibi çocuk yürekler, sevgiye koşar. Sevgi sunan, sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.

Biga 24 Kasım Öğretmenler Günü

Öncelikle başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimiz, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Emekli öğretmenlerimizi ve mesleğe devam eden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum, dedi.

Mesleğe Yeni Başlayan Öğretmenler Yemin Etti Emekli Olan Öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Verildi

Yapılan konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajı okundu. Biga İçdaş Fen Lisesi Okul Müdürü Şebnem Yılmaz tarafından mesleğe yeni başlayan öğretmenlere yemin törenini yaptırdı. Öğretmenler arası anı yarışmasında dereceye giren öğretmenler ile öğrenciler arasında resim, şiir kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 2018 2019 eğitim ve öğretim yılında emekli olan öğretmenlere Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından hizmet şeref belgesi ile plaket takdimi yapıldı.

Biga 24 Kasım Öğretmenler Günü

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen anı yarışmasında birinci olan, Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu Öğretmeni Tuba Başaran, ikinci olan Çizgi Koleji Anadolu Lisesi öğretmeni Yonca Yücel anılarını okuyunca salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Biga 24 Kasım Öğretmenler Günü

Şehit Öğretmen Şefik Sınığ anısına düzenlenen video izlenildi. Öğrencilerin hazırladıkları Benim Öğretmenim adlı oratoryo gösterisi sunuldu. Programın sonunda İz Bırakan Öğretmenler konulu resim sergisi yapıldı ve pasta kesildi.

Biga 24 Kasım Öğretmenler Günü

 



Biga 25.11.2019 18:38:00 0
  • Pazartesi 20.4 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Salı 22.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.4 ° / 15 ° Güneşli
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07